Czesc mam taki problem jest mi potrzebny jakis fajny zestaw typowo na siłe do 300zł moja waga 89kg 175cm wzrostu. staż treningowy 6lat
SIŁA
Napisano Ponad rok temu
odpowiedni trening pod kontem siły jest?
Napisano Ponad rok temu
Jakie do tej pory stosowales suplemety?
przedtreningówki - shock therapy,fa pump core,redwailer,shotgun,no xplode,i teraz Napalm w proszku. gainery- super mass,creatyna olimp 400caps x2. Staram sie na duzych ciezarach robic trening nie wiecej niż 12pow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Proponowałbym następujące połączenie:
BSN Nitrix + Cell mass - bardzo dobre połączenie, które powinno przynieść oczekiwane rezultaty. Co do gainerów jestem zdania, że możesz ich zawartość dostarczyć bez problemu z pożywienia. Lepiej te pieniążki zainwestować w aminokwasy jak np. Amino X. (również BSN)
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
a mam takie pytanie czy napalm w proszku mozna brac dwa razy dziennie? biore 20min 30min przed treningiem na pusty zołądek i działa tylko 30 minut na mnie biore 2 miarki czy moge zwiekszyc dawke?
Napisano Ponad rok temu
W przypadku przedtreningówek radziłbym nie przesadzać z porcjami - może dojść do zbyt intensywnej pracy serca, wymiotów czy nawet zasłabnięcia. Może lepiej będzie zmienić produkt skoro ten nie działa ? Osobiscie próbowałem jedynie Napalm w ampułkach i powiem, że działał naprawdę nieźle .
Napisano Ponad rok temu
Czesc potrzebuje waszej opini. Jaka ilość pow... była by na takich zawodach wygrana ? . KATEGORIE
Zawody zostaną przeprowadzone w Kategorii OPEN, bez podziału na kategorie wiekowe i wagowe.
Zawody będą składać się z konkurencji wielokrotnego A-wyciskania sztangi leżąc na poziomej ławce, B-przysiadu ze sztangą oraz C-martwego ciągu ze sztangą
- uczestnicy będą startować w kolejności od najlżejszego do najcięższego
- każdy uczestnik ma jedno podejście do sztangi
- uczestnik zdejmuje sztangę ze stojaków sam lub przy pomocy osoby asekurującej (wyciskanie sztangi i przysiad )
- ruch opuszczania sztangi zawodnik rozpoczyna z wyprostowanych ramion w stawach Łokciowych (wyciskanie sztangi)
- uczestnik kończy podnoszenie sztangi przy wyprostowanych stawach łokciowych (wyciskanie sztangi)
- sztanga musi mieć wyraźny kontakt z klatką piersiową w ruchu płynnym ale nie będzie wymagane zatrzymanie na klatce (wyciskanie sztangi)
- przysiad musi wykonany do momentu kiedy uda i podudzia będą tworzyły kąt mniejszy niż 90 stopni a wstać należy do momentu pełnego wyprostu w stawie kolanowym ( przysiad ze sztangą )
- przy martwym ciągu należy ze sztangą zrobić pełny wyprost w stawach kolanowych , w biodrowych oraz w odcinku lędźwiowym ( martwy ciąg )
- za każde prawidłowe powtórzenie przyznajemy 1 pkt
- uczestnik nie ma możliwości poprawy wyniku
- każda konkurencja wykonana jest w czasie 60 sekund
- przerwy między konkurencjami wynoszą 30 sekund*, po tym czasie zawodnik przystępuje do następnej konkurencji. W razie nie przystąpienia do następnej konkurencji po 30 sekundach zawodnikowi będzie odejmowane 1 powtórzenie za każde dodatkowe 5 sekund odpoczynku.
- w trakcie konkurencji dozwolone są przerwy wypoczynkowe jednak czas nie jest zatrzymywany
6. KLASYFIKACJA
Klasyfikacja odbędzie się na następujących zasadach:
Zwycięzcą zostanie osoba posiadająca największą liczbę powtórzeń. W przypadku uzyskania takiej samej liczby punktów przez zawodników sklasyfikowanych na pierwszych trzech miejscach odbędzie się dogrywka.
Wszystkie konkurencję z połową swojej masy ciała.
Napisano Ponad rok temu
Proponowałbym wykonywać od 6 do maksymalnie 10 powtórzeń ze stałą progresją ciężaru. Oprócz tego możesz sprawdzić poniższe linki do artykułów na temat zwiększenia siły w czasie treningów:
Jakich metod używać w treningu siły?
Napisano Ponad rok temu
Przysiady - max powt.
następnie 30s przerwa i Wyciskanie 30sekund tak?
Napisano Ponad rok temu
idziesz na siłownię Robisz krótką rozgrzewke
Nastwpnie :
Ustawiasz minutnik na 1minute
proponuje ciężar ( 60% masy ciala)
i Robisz max powtórzen Wyciskania
Odpoczyasz 30 sekund i
Znowu max powt Przysiady.. przez 1min..
po 30sek przerwy
max powt Martwego ciągu..
Do Wyciskania uzyj
60% Masy Ciala
Do przysiadu 65% Masy
a Do martwego 70%..
dzięki tej nadwyszcze na zawodach nie polegniesz ,, Silowo"
a dzięki przerwą nie polegniesz kondycyjnie...
Masz przygotować, Wytrzymałość solową, oraz kondycję solową..
Napisano Ponad rok temu
Robie własnie coś podobnego tylko 50% masy swojego ciała po 4 serie np na klatke po 30,25pow nogi po 20,25 pow i martwy po 30pow . Na zawodach bedzie 1 minuta i zeby przez ten czas zrobic najwiecej pow np klatka potem 30 sekund odpoczynku i do nastepnej konkurencji trzeba podejsc itd. I Teraz do was pytanie jaka ilość pow była by wygraną na takich zawodach 120pow...?
Napisano Ponad rok temu
robiac powtorzenia nie możesz planować, ile zrobisz z góry, masz mieć w głowie tylko jedno ,, Zrobić jak najwięcej"
lecz nie do upadku zostaw zapas na 1-2 powt..
Np, sprinter też nie zaplanuje z góry, w jakim czasie pokona dany dystans.
tylko jego celem jest jak najszybciej, jak najwięcej i w tym wypadku powinieneś podejść podobnie do tematu..
Napisano Ponad rok temu
masz powtórzwnia robić szybko i dynamicznie.. bez zbędnego spowalnia ruchu..
Napisano Ponad rok temu
Jak już ustawisz ten minutnik w danym Cwiczeniu na 1minute, np i zrobisz bo 20pow w 40s, i wiecej rady nie dasz odp te 5-10s i kontynuluj dale..
masz powtórzwnia robić szybko i dynamicznie.. bez zbędnego spowalnia ruchu..
do tej pory robiłem 50% swojego ciezaru np klatke robiłem 4serie po 30,25pow nogi tym samym ciezarem 4serie po 20pow i martwy 4 serie po 30 pow. i z treningu na trening coraz wiecej powturzeń w ciagu 1 minuty wszystko zawody za 11dni ale jakos to bedzie.
Napisano Ponad rok temu
Osobiscie radziłbym wykonywać większe ilości serii, a mniej powtórzeń. Spróbuj wykonać 10 serii po 10 powtórzeń. Ruchy będą dokładniejsze i unikniesz machania ciężarem, które często pojawia się przy większej ilości.
Napisano Ponad rok temu
Osobiscie radziłbym wykonywać większe ilości serii, a mniej powtórzeń. Spróbuj wykonać 10 serii po 10 powtórzeń. Ruchy będą dokładniejsze i unikniesz machania ciężarem, które często pojawia się przy większej ilości.
60% Masy Ciala
Do przysiadu 65% Masy
a Do martwego 70%.. i takim progresem?
Napisano Ponad rok temu
Proponuję rozpocząć od takich wartości, a następnie stopniowo zwiększać. Przykładowo po 2,5 kg na serię. Sam stosując takowy trening odnotowałem chyba największy wzrost siły podczas swojej kariery na siłowni .
Napisano Ponad rok temu
Jakie do tej pory stosowales suplemety?
Prosze o konkretny plan treningowy pod kątem siły.
Napisano Ponad rok temu
Prosze o konkretny plan treningowy pod kątem siły.
Nikt nie rozpisze Ci konkretnego planu treningowego. Możesz go ułożyć sam i wkleić na forum by ktoś zerknął na niego oraz dokonał poprawy. Sprawdź jeszcze poniższe artykuły dotyczące treningu siły:
Serie w treningu siły
Jakich metod używać w treningu siły?