Witam mam pytanie w sprawie treningu na rozwoj tkanki miesniowej bo aktualnie trenuje od roku kalistenike/street workout i co prawda czuje efekty w sile miesni i ogolnej sprawnosci fizycznej ale zalezy mi rowniez na zrobieniu widocznej umiesnionej sylwetki w czym poprostu nie widze zadnego postepu. W miare mozliwosci cwicze 2-3 razy w tygodniu + 1-2razy w tygodniu basen.I tu moje pytanie bo tak duzo opini slyszalem ze najlepiej taki przyrost miesni uzyskac na silowni, ale dla mnie silownia wydaje sie zbyt monotonna i nie moglbym przestac trenowac streetworkoutu bo jest to rowniez moja pasja i poprostu czy byloby to efektywne zeby wymieszac streetworkout i silownie (2razy/tydz. silownia 2razy/tydz. STW + raz/tydz. basen ) zeby jednoczesnie rozwijac sie w streetworkoucie ale tez miec lepszy przyrost masy miesniowej ? czy jest jakis lepszy sposob zeby to osiagnac bez chodzenia na silownie? Dodam ze z dieta u mnie ciezko bo jeszcze na utrzymaniu rodziców i poprostu jem co mam pod reka (17 lat i waże ok 75kg przy wzroscie 188cm ) z góry dzieki za pomoc
Trening / wzrost mięśni
Napisano Ponad rok temu
Podaj swój plan, któy stosowałeś.
Wiedza jest wszędzie, wystarczy jej poszukać.
Napisano Ponad rok temu
Znaczy sie zazwyczaj nie stosowałem jakiegoś konkretnego planu tylko trenowalem bardziej na żywca ale mniej wiecej bylo to ok 200-300 pompek 50-100 podciagniec, ok 500 brzuchów (wszystko rózne rodzaje ) kilka minut planki w mniejszych seriach , trzymanie sylwetki gimnastycznej tez kilka minut w mniejszych seriach ,ok 100 dipy na poreczach albo "ławeczkowe" w zaleznosci czy w domu czy na dworze trening i czasem jakies pompki w staniu na rekach czy cwiczenia rozne do backa, flagi itp zalezy na co jescze organizm pozwolil i mniej weicej tak samo kazdy trening jaki robiłem wygladał
Napisano Ponad rok temu
Eeee.. no to panie, nie oczekuj jakiś niezwykłych przyrostów masy i siły.
Możesz poczytać o 10x5, piramidach (napisałem o nich wątek na forum - dział street workout), edt.
Ćwiczenia w Twoim planie muszą być ciężkie i muszą być intensywne - główne założenia robienia masy w kalistenice.
Napisano Ponad rok temu
A co z tą siłownią ? jest to dobry pomysł żeby trochę zmieszac te treningi? jakbyś mógł dać link do tego wątku bo nie umiem go znalezc ;/ czy wgl sa jakies wieksze szanse bez takiej konkretnej diety? No bo tak naprawde zawsze cwiczyłem na żywca co mi przyszło do głowy i nigdy nie myslalem nad jakimś konkretnym planem treningowym zeby to mialo jakies wieksze znaczenie.Nie wiem jak to jest z tym.
Napisano Ponad rok temu
Można ćwiczyć spontanicznie o ile ma się odpowiednią wiedzę o ciele i treningu, w innym wypadku absolutnie nie.
http://forum-kultury...efektywny-plan/
Połączyć kalistenikę z siłownią też można zrobić...ale w zasadzie po co? Diety konkretnej sam nie mam, żadnej rozpiski, nic. Jem zdrowo.
Użytkownik Kurosaki edytował ten post Ponad rok temu