witam wszystkich , ostatnio zastanawiam sie nad jedna sprawa , mianowicie moja kobieta namawia mnie na pojscie na aerobik , w pierwszym momencie ja wysmialem , ale teraz w sumie zastanawiam sie i glowie - dlaczego ?? czy normalnemu , meskiemu facetowi wypada chodzic na aerobik ? W pierwszym momencie wstyd , ale jak sobie mysle cwiczenia jak cwiczenia , bo tak to chodze na silke
Czy facet może chodzić na aerobik?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja na przykład nie mam z tym problemu chodze i na spinning i na aerobik razem z zoną, ogolnie dlaczego nie tylko znajdz sobie dobry klub i dobrych prowadzacych bo wtedy ma to sens i jest radosc jak treningi sa dobrze prowadzone, roznorodnie. Naprawde polecam, ja oprocz tego ze tam chodze to glownie biegam. 10-20 km
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem mężczyzna nie powinien chodzić na aerobik, bo to nie jest typowo męskie zajęcie.
Poza tym co taka aktywność jak aerobik miałaby dać ? Poprawę wydolności aerobowej ? Tą można zdobyć biegając (w terenie), pływając, skacząc na skakance, jeżdżąc na rowerze (na wolnym powietrzu lub na rowerze spinningowym), wiosłując na ergometrze wioślarskim, trenując na orbitreku lub biegając na bieżni mechanicznej.
Może aerobik miałby pomóc spalić tłuszcz ? Na spalenie tłuszczu jest po pierwsze dieta (50% sukcesu), po drugie trening siłowy (20 % sukcesu), po trzecie trening aerobowy/interwałowy (30% suckesu).
I znów o wiele lepiej od aerobiku sprawdzą się wymienione przeze mnie aktywności.
Każda z tych aktywności będzie lepsza od aerobiku i przy okazji żadna z tych aktywności nie jest niemęska.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Druga sprawa jesli czujesz sie męski ,to aerobik tego nie zmieni.
Napisano Ponad rok temu
Przemyslalem to i jednak jestem zdania co Mały Koksik i danek_sw , przeciez to ze pojde na aerobik nic nie zmienia i robie to dla funu .
Byłem ostatnio wlasnie pierwszy raz i niezla zabawa , duzo ladnych dziewczyn chodzę do Remplusa bo jestem z Poznania i było naprawde bardzo spoko , na poczatku czulem sie dzwinie , ale w sumie bylo jeszcze kilku facetow , wiec wiecej bylo smiechu i zabawy , kazdy do tego podchodzil z dystansem , a nie jak odbieranie sobie godnosci czy cos w tym rodzaju. Bylem na TBC i crossfire. Instruktorka też bardzo energiczna i znajaca sie na rzeczy , po AWFie , więc dzięki bardzo za wszystkie opinie , ale juz zrozumialem o co chodzi w tym wszystkim
Napisano Ponad rok temu
Dzielenie tematu,na podstawie tego co jest męskie a co kobiece to nic innego jak stereotypy i jest co najmniej głupie. Jeżeli aerobik sprawia Ci przyjemność i dzięki temu czujesz się lepiej to czemu by nie chodzić? Moim zdaniem jak najbardziej warto.
Napisano Ponad rok temu
No dokladnie tak, ale to juz chlopak doszedl do wlasciwych konkluzji ;p
@Heath1 Remplus? To jest jakas sieciowka na inne miasta bo cos mi dzwoni ale nie wiem w ktorym kosciele, to jest cos na wzor Pure i innych? Pytam z ciekawosci bo ja tez jestem z wiekszego miasta.
Napisano Ponad rok temu
pewnie że są lepsze aktywnośći, ale zawsze coś..
Napisano Ponad rok temu
Nie no ja chodze normalnie na silownie , biegam tez , ale po prostu chcialem uslyszec opinie innych co mysla o aerobiku bo sam sie zlapalem na takich glupich stereotypowych myslach .Wiadomo ze sa fajniejsze sporty . Danek Remplus jest tylko w Poznaniu z tego co mi wiadomo , ale jakby co to polecam bo jest bardzo spoko, jakby ktos byl z Pyrlandii [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] mozna sprawdzic
Napisano Ponad rok temu
Faceci bez problemu chodzą na taniec na rurze, więc co tu mówić o aerobiku? Lepsze to niż pierdzieć w stołek.
Wiedza jest wszędzie, wystarczy jej poszukać.
Napisano Ponad rok temu
Jasne, że może chodzić. U nas na Zumbie nawet sie facet pojawił, ale tak dawał radę, że nam wszystkim oczy na wierzch wyszły... Oczywiście wszystkie gapiłysmy się na niego jak wariatki
Napisano Ponad rok temu
nie ma się czego wstydzić ja ostatnio byłam na crosficie na którym byli sami faceci, na początku czułam sie troche głupio ale ostatecznie nie było tak źle
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli traktujesz to tylko dla zabawy to możesz brać udział w takich zajęciach.
Ale sylwetki nie zbudujesz.
Zdecydowanie jestem za treningiem siłowym .
Pozdrawiam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Od nowego roku zaczęłam się odchudzać. Składa się na to trzy elementy: dieta, ćwiczenia i spalacz tłuszczu www.trizer.pl. Powiem Ci szczerze, że bardzo mało mężczyzn widuje na ćwiczeniach fitness. Staram sie chodzić tylko na te, które nastawione są na przyspieszenie metabolizmu i spalanie tkanki tłuszczowej. Kilka razy się zdarzyło, że przyszli ładnie zbudowani chłopcy, a już po połowę zajęć nie mieli siły by kontynuować zajęć z tabaty. Polecam Ci spróbować. Niektóre z zajęć nie są intensywne, ale niektóre dają tak porządny wycisk, że nawet osoby mające dobrą kondycję mogę się porządnie zmęczyć.
Napisano Ponad rok temu
Znam wielu facetów, którzy chodzą i żaden się jakoś nie wstydzi
Napisano Ponad rok temu
Nie ma w tym nic złego. To dobre ćwiczenia ogólnorozwojowe wiec jak najbardziej warto
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj byłam na zajęciach fitness o nazwie BPU. Są to ćwiczenia skierowane na konkretne partie ciała, a dokładnie na brzuch, pośladki i uda. Miejsc na zajęcia jest 28, na sali było 26 kobiet i jeden mężczyzna. Chodzi dość często. Nie widziałam nigdy żadnego skrępowania na jego twarzy. Ćwiczenia naprawdę wymagają siły i wytrzymałości. Czasem już po samej rozgrzewce jestem cała spocona, a to dopiero początek. Jeśli ktoś się chce odchudzić to fitness plus jakiś suplement (u mnie jest to Trizer) i sukces gwarantowany.
Napisano Ponad rok temu
Ja na dobrą sprawę od tego zaczynałem moje ćwiczenia. Wbrew pozorom sporo facetów chodzi na aerobik i jak dla mnie to taka przyjemna przerwa od siłki
Napisano Ponad rok temu
Z własnych obserwacji jestem w stanie powiedzieć, że wiele facetów chodzi też na Zumbę.