Witam. Chciałbym się zapytać i doradzić was na temat diety. Mój trener rozpisał mi dietę białkową składającą się z 7 posiłków dziennie(ser, makaron, jajka, sałatka, kurczak/ryba, białko). Kwota którą musiałbym wydać na spełnienie tego warunku wynosi ok. 500 złotych miesięcznie. Nie mam wysokich zarobków i ciężko było by mi spełnić te wymagania. Mam 18 lat, 180 cm. wzrostu i 69 kg wagi oraz jestem ektomorfikiem, mam sylwetkę fit lecz nie jest ona bardzo umięśniona, ponieważ wszystko co zjem przechodzi przeze mnie nie zostawiając śladu po sobie. Moim celem jest dołożyć jeszcze 6 kilogramów do mojej wagi tak, aby można było coś z tej masy przepalić na mięśnie, a następnie delikatnie wyrzeźbić ciało i przybrać na obwodach. Pozdrawiam i liczę na pomoc.
Dieta na przybranie masy
Napisano Ponad rok temu
Cóż jeżeli korzystałeś z porady trenera to zakładam, że skomponowana przez niego dieta powinna być dostosowana do Twojego zapotrzebowania więc ten temat pozostawiam nienaruszony. Jednak jeżeli sam uznasz, że waga stoi w miejscu to warto o tym napomnieć i zaproponować zwiększenie jej kaloryczności.
500 zł na dietę to naprawdę wystarczajaco. Pamiętaj, że kurczak nie jest jedynym źródłem białka ! Są jeszcze podroby jak wątróbka, możesz zakupić mięso z podudzi kurcząt...bardzo dobrym rozwiązaniem będzie też indyk czy wołowina. Co do ryb nie zawsze musi być to łosoś ! Dobrą alternatywą jest tuńczyk z puszki, filet z dorsza, tilapia bądź inne gatunki.
Podobnie jest z węglami - nie tylko makarony i ryż są tutaj ważne, ale i wszelkiego rodzaju kasze. Bardzo dobrym rozwiązaniem są również owoce, które również pomogą w nabraniu dodatkowej wagi. Oprócz tego sprawdź ten artykuł, w którym znajdziesz najbardziej kaloryczne produkty mogące Ci pomóc w przybraniu masy:
http://www.fabrykasi...dodadza-energii
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ