Witam mam 16 lat 166 cm wzrostu 60 kg wagi. Proszę o ułożenie treningu kalitenistycznego w domu tj, głównie pompki i podciąganie.Drążek niestety rozporowy.
Plan ma być na zwiększenie realnej siły i wytrzymałośći tj, chcę żeby np przy wyrzucaniu piłki w koszu to coś pomogło ,a nie tylko siła w zakresie ruchu ćwiczenia z wolnym ciężarem.Chciałbym ,żeby plan był na 3 max 4 dni bo jeden dzień na brzuch.
Nie chciałbym zestawu tych samych ćwiczeń na każdy dzień .Wiem ,że to są ćwiczenia wielostawowe ,ale np w poniedziałek może być nacisk na plecy więc szeroki podchwyt.
Chciałbym również trenować czasami z plecakmi wypełnionym książkami z mniejszą iloscią powtorzeń
czyli bardziej na siłe ,a czasami bez tego obciążenia i z wiekszą ilośćia powtórzeń.
Mam również pytanko czy tego samego dnia mogę wykonać trening na siłe np plecow obciążanie i również na wytrzymałość bez obciążenia ,ale z wieksza ilośćia powtórzeń?
Rownież chciałbym chociaż w jakimś stopniu trenować nogi ,przy starym planie FBW były to jedynie pełne przysiady z hantlem ,chciałbym zmienić to ćwiczenie na jakieś inne.
Wolałbym ,żeby te treningi nie były zbyt długie po poźniej jeszcze rozciąganie ,a nie dysponuję dużą iloscią czasu.
Z góry dziekuję za jakikolwiek odzew