Witam!Mam na imię Łukasz mam 21 lat trenuje sporty walki( kickboxing,tajski boks oraz bjj) 3-4 razy w tyg do tego dorzucam treningi crossfit 2-3 razy(wszystko zależy od czasu i możliwości) a raz w tyg mam dzień aktywnej regeneracji basen( jacuzzi itp. nieraz dorzucam saune do tego). Chciałbym się spytac o temat suplementacji pod mój tryb życia.Staram się jeść dobre posiłki (5-8 na dzień) bogate we wszystkie składniki odżywcze i mineralne. Chodzi mi głownie o bcaa. Czy mogę łaczyć bcaa przed treningiem z przedtrenigówką a po treningu z mixem kreatynowym( bez monohydratu) i jak brac w dni aktywnego odpoczynku(basen). Do tej pory moimi podstawowym suplementami było białko, odżywka przedtreningowa na pobudzenie , mix kreatynowy(olimp explode) . Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję i pozdrawiam!
Suplementacja pod sporty walki i crossfit
Napisano Ponad rok temu
według mnie nie . ma przeciwskazan, ale też zależy od składu przedtreningowki..
Napisano Ponad rok temu
Witam!Mam na imię Łukasz mam 21 lat trenuje sporty walki( kickboxing,tajski boks oraz bjj) 3-4 razy w tyg do tego dorzucam treningi crossfit 2-3 razy(wszystko zależy od czasu i możliwości) a raz w tyg mam dzień aktywnej regeneracji basen( jacuzzi itp. nieraz dorzucam saune do tego). Chciałbym się spytac o temat suplementacji pod mój tryb życia.Staram się jeść dobre posiłki (5-8 na dzień) bogate we wszystkie składniki odżywcze i mineralne. Chodzi mi głownie o bcaa. Czy mogę łaczyć bcaa przed treningiem z przedtrenigówką a po treningu z mixem kreatynowym( bez monohydratu) i jak brac w dni aktywnego odpoczynku(basen). Do tej pory moimi podstawowym suplementami było białko, odżywka przedtreningowa na pobudzenie , mix kreatynowy(olimp explode) . Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję i pozdrawiam!
Jaką masz tą przetreningowke?
według mnie nie . ma przeciwskazan, ale też zależy od składu przedtreningowki..
ripped freak pre-workout firmy PHARMA FREAK
Napisano Ponad rok temu
Cóż nigdy nie stosowałem pre-work po treningu i wydaje mi się, że jest to zbędne. Organizm będzie i tak wystarczająco pobudzony nie tylko przez sam preparat, ale i wysiłek fizyczny. Po intensywnych 2h godzinach aktywności fizycznej lepiej powoli wyciszać organizm aniżeli pozostawiać go w nadmiernym napięciu.
Co do prework+bcaa - jak najbardziej choć jestem zwolennikiem stosowania aminokwasów w ciągu treningu.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za rade! Napewno rozważe twoją opinie, mam nadzieję że będzie mi bardzo pomocna
POZDRO I POWODZONKA!
Napisano Ponad rok temu
Nie ma za co, jeżeli będziesz mieć jeszcze jakieś pytania to zapraszamy ponownie.
Napisano Ponad rok temu
Rewelacyjna przedteeningowka typowo do sportow wytrzymalosciowych.
Sprawdzalem na crossficie i treningach pilkarskich.
Swoetny smak, super rozpuszczalnosc i swietne dzialanie
Napisano Ponad rok temu
Testowałem i osobiście wydaje mi się, że ta odżywka nie jest jakoś bardzo powalająca czy też wyróżniająca się z tłumu innych prework Ale jak już kiedyś wspomniałem, są gusta i guściki.