Ps . Trening jaki robiłem tego dnia to biceps, plecy i brzuch, niech robiłem żadnego MC,ani nic co by obciążało noga.
Użytkownik Piotras18 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Piotras18 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To trochę mało informacji, aby stwierdzić co Ci tak naprawdę dolega. Podejrzewam, że problem mógł pojawić się podczas robienia pleców (gwałtowny ruch) lub brzucha (niewłaściwa pozycja bądź "odklejony" odcinek lędźwiowy od podłoża).
Napisz nieco więcej: jaki charakter ma ten ból? w jakiej porze dnia występuje? jest ciągły i jednostajny czy występuje w określonych ruchach/pozycjach? punktowy czy też promienujący do jakiejś części ciała? To pierwszy taki epizod czy kolejny raz?
Osobiscie odsyłam do fizjoterapeuty oraz na badania obrazowe typu RTG/USG.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W której części biodra pojawia się ból ? Być może problem leży w obrębie stóp, a na skutek długiego łańcucha kinematycznego daje on wyraz w obrębie biodra. Z drugiej strony przyczyną może być również pasmo-biodrowo piszczelowe.
Osobiscie radzę skonsultować się z dobrym fizjoterapeutą, który specjalizuje się w pracy ze sportowcami oraz nie są mu obce tematy powięziowe .
Napisano Ponad rok temu
Być może problem dotyczy pasma biodrowo-piszczelowego lub jest to jakiś uraz pochodzący od krętarza większego kości udowej. Bez solidnej diagnozy fizjoterapeutycznej ciężko cokolwiek stwierdzić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardzo możliwe, ze było to zwykłe przetrenowanie. Niekiedy stany nadwyrężenia czy też przesilenia mogą mieć długotrwałe skutki. Istnieją przypadki gdy stany przemęczenia utrzymują się ponad tydzień. Aby temu zapobiegać proponuję systematyczne rozciąganie po każdym (lub po naprawdę intensywnym) treningu. Lepiej zapobiegać niż leczyć .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardzo dobre rozwiązanie i mam nadzieję, że od teraz kontuzje będą już tylko "okazjonalną" sytuacją .
Napisano Ponad rok temu
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Megabol Testosterol i Biosterol suple |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
PRIMOBOLAN DEPOT |
Sterydy i Prohormony |
|