Witam. Podaje plan ( priorytet plecy i nogi )
Napisano Ponad rok temu
Witam. Podaje plan ( priorytet plecy i nogi )
Napisano Ponad rok temu
Plan źle poukładany, stawiałbym raczej na podstawowy FBW, priorytety nie ustawia się w tym treningu. Co do powtórzeń i serii polecam stosować rampy i rep goal. Co do łap to możesz je robić w każdy dzień treningowy 3 serie po 10 powtórzeń czyli pon/śr/pt.
Napisano Ponad rok temu
Co do powtórzeń i serii to zawsze to ulega zmianie podczas treningu, manipuluję często ciężarem. Pobawiłem się trochę i na szybko złożyłem taki plan
Użytkownik Kapello8 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak tam chcesz... plan jak dla mnie zły, jak i kolejność wykonywania ćwiczeń. Zamiast skupić się na wielstawowych ćwiczeniach to niepotrzebnie kombinujesz m.in zamiast wznosy bokiem to HP, wyciskanie hantli siedząc to wyciskanie żołnierskie ale pamiętać o kolejności... Tak jak pisalem na łapy najlepiej działają treningi 3x w tyg po 3 serie bic i tric. A zrobisz jak chcesz, lepiej czasem nie kombinować z treningiem a lepiej będzie to wyglądać.
Napisano Ponad rok temu
I tak jak jeszcze Haroldek dodał swoje trzy grosze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o łapy to wiem po sobie, że taki układ dobrze na mnie działa bo robiłem tak na splicie. Pompki ok, gorzej z podciąganiem, całe życie kulał u mnie drążek właśnie ze względu na układ kostny ( grube, ciężkie nogi a góra patyk ). Dzięki za porady, uwzględnie to. Piona
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ok, dzięki. Postanowiłem podzielić plan na A i B mieszając co tydzień kolejność. Dodałem na początek odwrotne pompki z obciążeniem ( z pompkami na poręczach też jest trochę problem, będę progresował, ale na razie zostaje przy tym ), zamiast wznosów wyciskanie żołnierskie no i uczę się podrzutu. Dodatkowo zmniejszyłem ilość serii ściągania i dodałem podciąganie.
Napisano Ponad rok temu
Zamiast wznosów powinien być High Pull, A Żołnierskie zamiast Wyciskania Hantli na siedząco . Zresztą napisz ten plan.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie zrezygnowałem, napisałem wyżej, że właśnie dodałem Pompi na poręczach będę rotował z odwrotymi pompkami. Wyciskanie hantelek chce mieć bo bardzo dobrze czuję to ćwiczenie. Plan wygląda tak :
Napisano Ponad rok temu
Edit.
Po miesięcznym stosowaniu tego planu postanowiłem wdrążyć kilka zmian.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu