Cześć, mam 17 lat od dwóch dni postanowiłem się wziąść za Siebie, ćwicze w domu pompki, brzuszki i troche ciężarkami, ćwicze np. 15 pompek, 15 na reke, i 30 brzuszków i tak na zmiane, wczoraj miałem straszne zakwasy na brzuchu mięsnie itp. więc nie robiłem brzuszków, ale ćwiczyłem rękami, dzisiaj mnie strasznie bolą mięsnie, oraz w jednej rece tej słabszej mozna powiedziec ze żyły aż i nie zbyt moge wyprostowac reke przy ramieniu mnie bolą zyly, czy to cos zlego? zaprzestac na jeden, dwa dni treningi czy nie ugięcie trenować dalej az to samo przejdzie?
Straszliwe zakwasy, czy to coś poważniejszego?
Napisano Ponad rok temu
Zakwasy dla początkujących to NIC DZIWNEGO.
Jak ja zaczynam po przerwie , też odczuwam wielkie zakwasy najgorsze nogi ( do 5 dni potrafią się trzymać)
Rób trening 3 razy w tygodniu , nie codziennie.
Przykładowo
Pon - środa - piątek (ewentualnie sobota )
Polecałbym mimo wszystko dodać rozciąganie statyczne po treningu.
Mięśnie a raczej mikrowłókna bolą bo po prostu się regenerują - to dobry znak bo jeśli mają budulec to oznacza , że coś tam rośnie (według mnie tak to działa ; > )
" Jesteś na tyle dobry , na ile dobry jest Twój najsłabszy punkt ."
" Bycie mistrzem nie polega na dokopaniu przeciwnikowi w walce, lecz zachowaniu zaraz po niej! "
Napisano Ponad rok temu
Cóż mogę dodać więcej.... Kocham zakwasy! To oznaka dobrze przeprowadzonego treningu
Napisano Ponad rok temu
Zakwasy dobra rzecz. Nie trenuj co dziennie bo to się mija z celem. Na początek wystarczy 3 razy w tygodniu każdą partię ciała po trochu (zastosuj trening FBW)
Napisano Ponad rok temu
Cześć, mam 17 lat od dwóch dni postanowiłem się wziąść za Siebie, ćwicze w domu pompki, brzuszki i troche ciężarkami, ćwicze np. 15 pompek, 15 na reke, i 30 brzuszków i tak na zmiane, wczoraj miałem straszne zakwasy na brzuchu mięsnie itp. więc nie robiłem brzuszków, ale ćwiczyłem rękami, dzisiaj mnie strasznie bolą mięsnie, oraz w jednej rece tej słabszej mozna powiedziec ze żyły aż i nie zbyt moge wyprostowac reke przy ramieniu mnie bolą zyly, czy to cos zlego? zaprzestac na jeden, dwa dni treningi czy nie ugięcie trenować dalej az to samo przejdzie?
Zakwasy poprzedzone dobrym treningiem zawsze spoko
A tu parę słów ode mnie odnośnie DOMS-ów
http://www.fabrykasi...osob-na-zakwasy
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]