Witam , wraz z kumplem postanowiliśmy rozpocząć przygodę z siłownią , ćwiczymy już od miesiąca poniedziałek , środa,piątek z jakimś planem od brata kolegi ale plan jest taki że go nie ma praktycznie bo jest beznadziejny . Co posiadamy w siłowni :jeśli zajdzię potrzeba dodam zdjecia . Ławkę prostą z prasą na nogi, 90 kg talerzy , gryf prosty , lekko łamany , hantle 20 kg , drążek naścienny z 3 stopniami rozstawu rąk , profesionalny worek bokserski , rowerek , regulowane poręcze do ćwiczenia pompek w powietrzu i mięśni brzucha, ławkę skośną , ustrojstwo do ćwiczenia rozpiętek na ławce prostej , Wymiary kolegi i moje ja :ektomezomorfik wzrost 170 cm , waga 60 kg , wiek 17 , kolega endomezomorfik : wzrost 172 cm ,waga 68 kg , wiek 17 , Cel rzezba , gdyby ktoś podał diętę dla nas 2 byłoby też świetnie i jakie suplementy brać na początek z góry dziękuję za odpowiedz , komętarze typu dajcie sobie spokój czy inne tego typu nie są mile widziane z góry dziękuje za odpowiedz .
Ułożenie Planu
Napisano Ponad rok temu
podstawowe Cwiczenia, Wielostawowe, Co do diety corz, najpierw masa, potem rzeźba w waszym przypadku za bardzo niema, co rzeźbić..
więc dieta z dodatnim bilansem kalorycznym.. z odpowiednią proporcia, makroskladnikow, ( czyt. Białko, Tluszcz, Weglowodany)
co, do supli to według braków w duecie, i Witaminy ( jakiś zestaw)
Napisano Ponad rok temu
No własnie fbw tłuczemy od miesiąca wiem że średnio robi się do 8 tygodni , chciałbym tez zapytać czy brzuch możemy ćwiczyć w jeden dzień treningowy w tygodniu czy w każdy bo podobno mięsnie brzucha szybko się regenerują , planki robić na rozgrzewke ,rozpoczecie treningu czy po ciężkich ćwiczeniach na koniec ? Czy mógłbyś przykładową dietę napisać ? I jakie dokładnie suple brac , kreatyne jakiś izolator ,jabczan kreatyny ? Białko ? Jakiś konkretny zestaw jakbys podał i mniej więcej ile musielibyśmy przytyć bo 8 kg różnicy to troche jest jednak.