Witam z tej strony Mateusz mam 16 lat , 179cm oraz 62,5kg wagi . Jestem plywakiem treningi 6 razy w tygodniu po 2h aktualnie jem sporo oraz zacząłem brać Gain Bolic 6000 typowy Gainer widze lekka roznice czy mozna by zaopatrzc sie w cos jeszcze ???
Chcę przytyć !!!
Napisano Ponad rok temu
Tu możesz sobie obliczyć dzienne zapotrzebowanie na kalorię. Będziesz wiedział ile musisz jeść aby waga szła do góry, a jak nie będziesz mógł ich zapewnić to wtedy weź gainer.
Napisano Ponad rok temu
W jedzenie się zaopatrz gainer to tylko dodatek i nie powinieneś się na nim głównie opierać. Najpierw dieta > potem suplementy
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie.. na początek jedz więcej, nie ważysz dużo więc nie powinieneś mieć jak na razie wielkiego problemu z przytyciem.
Napisano Ponad rok temu
Masz 16,5 kg niedowagi i w dodatku trenujesz pływanie 6x w tygodniu po 2 godziny - jak Ty chcesz przy takiej aktywności zwiększyć masę ?
Jak masz treningi pływania 6 razy w tygodniu po 2h i dodatkowo chciałbyś zwiększyć masę, to niestety ale musisz...drastycznie ograniczyć częstotliwość i czas pływania.
Proponuję Ci maksymalnie 3 razy w tygodniu (optymalnie 1 - 2 razy w tygodniu) i nie po 2h tylko po maksymalnie 1h (najlepiej 30 minut).
Wtedy będzie Ci o wiele łatwiej zwiększyć masę - gwarantuję.
Podsumowując - pływaj od 1 do 2 razy w tygodniu maksymalnie po godzinie (najlepiej po 30 minut), do tego trenuj 3 razy w tygodniu siłowo planem treningu obwodowego, a z czasem FBW (co drugi dzień, w dni wolne od pływania), do tego dieta z odpowiednio dużą ilością kalorii, a jako uzupełnienie diety gainer.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Przy takim wzroście to nie jest waga prawidłowa
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Przy tym wzroście powinien ważyć koło 70 kg
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Byłem u lekarza, warze 60 kg przy wzroście 175 i powiedział że prawidłowa, no u niego może z 1-3 kg i prawidłowa ale nie uwierzę że 18
Prawidłowa dla kogo ? Chyba dla osoby, która nigdy nie trenowała siłowo, jest budowy chudokościstej (ektomorfik) i ma małą masę mięśniową.
Na pewno nie jest to waga prawidłowa dla osoby, która ma 38 - 40 cm w ramieniu i 105 - 111 cm w klatce, a więc osoby od dawna trenującej siłowo i w dodatku mającej większą niż przeciętny osobnik masę mięśniową.
Dla osób trenujących siłowo i ogólnie dla sportowców prawidłowa waga jest wyższa ze względu na większą masę mięśniową.
Dajmy na to gość mający budowę chudokościstą o wzroście 175 cm powinien ważyć nie mniej niż 67 kg, a gość o tym samym wzroście mający budowę grubokościstą powinien ważyć conajmniej 76 kg.
To są oczywiście dane dla osób o przeciętnej muskulaturze.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.