Witam, chciałbym was prosić o pomoc w ustaleniu treningów, łączeniu ćwiczeń i ich rodzai. Przez te wakacje zamierzam z kolegą regularnie uczęszczać na siłownie. Jest to stara opuszczona siłownia. W załączniku zamieszczę zdjęcie z przyrządami do ćwiczeń i starymi treningami. Jeżeli macie jakie uwagi co to ćwiczen itp, to prosze pisać. Interesuje mnie czy to ćwiczenia są odpowiednie i dobrze łączone. Dziękuje
Harmonogram ćwiczeń
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem, ze dopiero zaczynasz?
Podstawowym treningiem idealnym na poczatek jest trening full body workout(fbw)
jest to trening ogólnorozwojowy gdzie ćwiczymy całe ciało na treningu
Treningi na początek - Split i FBW
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem, ze dopiero zaczynasz?
Podstawowym treningiem idealnym na poczatek jest trening full body workout(fbw)
jest to trening ogólnorozwojowy gdzie ćwiczymy całe ciało na treningu
Tak jakby dopiero zaczynam, bo na poczatku roku pochodziłem nie całe 2 miesiące, a szkoła uniemożliwiła mi kontynuacje siłowni. Teraz zamierzam sie tak poważnie podejść do tematu. Wcześniej dużo grałem w piłkę nożną itp. Czyli ten plan ze starami treningami odpada... ? Poczytam o tym treningu full body workout i jak go tak polecasz to zacznę z niego korzystać
17 lat
184
69 kg
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
FBWA.1. Przysiady ATG ze sztangą na barkach 3 serie po 10/8/6pow.2. Wykroki chodzone z hantlami 3 serie po max kroków3. WIosłowanie sztangą nachwytem 5 serii po 15/12/10/64. Wyciskanie na skosnej ławce hantlami 4 serie po 20/15/10/65, Wyciskanie hantli na barki 4 serie po max powtórzeń (zakres od 20-10)5. Wyciskanie francuskie sztangą łamaną za głowę 3 serie po 14/10/66. Uginanie ramion z hantlami 3 serie po max powtórzeń7. Allahy 3x MAXB.1. Przysiady z hantlami (stopy wąsko) 3x max2. Siady ATG 3 serie 10/8/64. Podciaganie na drążku szerokim nachwytem z pomocą 2s x max5. Wiosłowanie hantlą 2s6. wyciskanie sztangi na skosnej łąwce 4s7. Wyciskanie żołnierskie 4 serie po max powtózeń8. Wyciskanie francuskie hantla oburącz w siadzie 12/10/69. Uginanie ramion ze sztanga prosta 3x MAXABABABABABA...Trenujemy 2/3/4 dni w tygodniu starając się zachowywać między treningami dni przerwy.Polecam ten trening
Dzięki, od jutra zaczynam A co z dietą ? Co powinienem jeść,a czego nie ?