Siemka jestem ektomorfikiem ćwiczę 1.5 roku wyglądam tak samo.. może przytyłem z 4 kilo odżywki z dobrych firm dieta na tyle ile mnie stać taka jest co może być przyczyną tego, żę nie mogę nabrać masy sylwetkę mam dobrą do rzeźby tak kulturyści mi mówią ale jednak nie mam rzeźby takiej jak bym, chciał typy Jackson Statham bardziej wyglądam jak burce lee w wersji - 5 kilo.. ogółem ważę 61 kilo przy wzroście 178 i wieku 18 lat...
Trening na masę
Napisano Ponad rok temu
Dieta nie musi być droga, przede wszystkim stosować się do niej. Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i zwieksz je. Odzywki traktuj jako uzupelnienie diety nie jako zamiennik posiłku. Jeżeli jestes ektomorfikiem powinieneś skupić sie na dostarczaniu weglowodanów. Trening krótki ale intensywny z dużymi ciężarami. Myślę że to powinno wystarczyć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zgadzam sie z Haroldek48, przy takiej wadze dieta nie bedzie wcale taka droga
Napisano Ponad rok temu
Przy Twojej wadze bardzo łatwo, jest dostarczyć, nakrosow, by nabierać masy oraz nadwyżkę kcl, to możesz spokojnie z diety wyciągnac..
Dobrze zalecę się do tego chodź już tak robię podwyższę zapotrzebowanie kcl
A co do treningów polecasz machać konkretnymi ciężarami czy raczej takimi którymi swobodnie i dokładnie wykonam ćwiczenie?
Napisano Ponad rok temu
A jak dotychczas ćwiczyłeś? Ja osobiście bym proponował bazować na dużych ciężarach ale żeby technika też sie zgadzała oczywiście
Napisano Ponad rok temu
Cięzar napewno nie może być za mały ani za duży. Powinno się go dobrać optymalnie tak by wykonywać ćwiczenia poprawnie pod względem techniki
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Lajk. Ćwiczyłem ciężarami którymi dałem radę ćwiczyć poprawnie np. łapy 15/25/25 kilo takimi stopniami
Napisano Ponad rok temu
Jeśli zwiększasz obciążenie to lepie 15/20/25 kg albo 20/22,5/ 25
TKWM