Treningi dla kobiet w ANAKONDA POZNAŃ
Napisano Ponad rok temu
Żeby zaś mort nie dręczył się dłużej moim pytaniem to autor opracowania podany jest jak byk na pierwszej stronie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem lepszy dla Ciebie będzie jakiś styl combatowy, z bardziej ortodoksyjnym podejściem (więcej samoobrony, mniej sportu). Jest kilka klubów krav magi w Poznaniu. Jeśli jesteś zainteresowana nieco dokładniejszymi informacjami, napisz do mnie na priw.Czy warto tam iść? Jestem z Poznania i nie mam żadnego doświadczenia, jeśli chodzi o samoobronę, a że ostatnio byłam zaczepiana, to wolałabym nauczyć się, jak się bronić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Warhead, z cały szacunkiem, ale zauważyłem, że jak ktoś prosi o polecenie odpowiedniego samochodu to odpisujesz, że wystarczy rower. :wink:raczej biegi, mózg i gaz. do obronienia się wystarczy.
Jak dziewczyna chce trenować samoobronę, to niech sobie trenuje samoobronę. Na pewno wyjdzie jej dodatkowo na zdrowie. Nie bądźmy minimalistami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
biegi, mózg i gaz.
jest bardzo ogólnikowe i w sumie niewiele mówi. Zwłaszcza kwestia mózgu, bo Ty i ja rozumiemy o co chodzi ale laik już nie. Od tego są m.in. zajęcia samoobrony (prowadzone w odpowiedni sposó, wyrabiają nawyk skanowania, kontrolowania otoczenia i szybkiego analizowania sytuacji, co jest czynnikiem niezbędnym dla przetrwania.
Napisano Ponad rok temu
Skanujemy otoczenie, jak sie cos dzieje to uciekamy wypuszczajac chmure gazu za soba :>.
Czyli dobre, stabilne buty i gaz w chmurze trzymany w kieszeni :>.
Napisano Ponad rok temu
A ja myślałem, że Ty trenowałeś kiedyś sensownie combat...Skanujemy otoczenie, jak sie cos dzieje to uciekamy wypuszczajac chmure gazu za soba :>.
Napisano Ponad rok temu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nigdy nie trenowałem długo kombatu. ja zawsze wolałem raczej sport. wychowałem się w chukowej dzielnicy ... i sprint z chmurą za plecami parę razy mnie uratował. ;-)
Napisano Ponad rok temu
Widzę. :wink:nigdy nie trenowałem długo kombatu
Napisano Ponad rok temu
co do przytyku wobec mnie, jakie to unikalne umiejętności posiada kombatowiec jakich nie będzie miał zawodnik sportów uderzanych lub chwytanych wychowany w trudnej dzielnicy? ?
Napisano Ponad rok temu
rozwiń. ciekawy jestem jakie to umiejętności techniczne walki ma wynieść gospodyni domowa z combatu?
co do przytyku wobec mnie, jakie to unikalne umiejętności posiada kombatowiec jakich nie będzie miał zawodnik sportów uderzanych lub chwytanych wychowany w trudnej dzielnicy? ?
Jakie umiejętności może wynieść z combatu lub kursu samoobrony? Na pewno nie stanie się ani zabijaką ninja, ani bokserem, ani zapaśnikiem. Ma za to okazję (zaznaczę jednak jeszcze raz - przy właściwym prowadzeniu treningów) nauczyć się pewnych szybkich odruchów obronnych, szybkiego i automatycznego reagowania w różnych sytuacjach (oczywiście przy dłuższym okresie trenowania), m.in. poprzez odgrywanie pewnych konkretnych, najczęstszych sytuacji podczas treningu, wyrobić sobie odruch skanowania lub jak wolisz obserwowania otoczenia i zwracania uwagi na pewne elementy oraz zdolności chociaż częściowego opanowania emocji w sytuacji zagrożenia. Oczywiście w warunkach treningowych nigdy nie będzie w stanie przygotować się w 100% na sytuację realnego zagrożenia, jednak te 40 - 60% jest i tak większe niż 0% i może uratować życie.
Naturalnie trenując inne sporty walki również wyrabiasz sobie pewne odruchy, ale są to odruchy walki sportowej, nie szybkiej samoobrony i ucieczki ale o tym Tobie nie będę się teraz rozpisywał bo było to opisywane już z milion razy.
Warhead, nie traktuj tego osobiście i nie obrażaj się, ale zdanie jakie tutaj prezentujesz można streścić tak: Nie mam większego doświadczenia w combacie czy samoobronie, ale moim zdaniem te wszystkie kursy czy treningi samoobrony dla kobiet to bujda, nic nie dają, w zupełności wystarczy kupić sobie gaz i psikać dookoła jak popadnie. No sorry ale to zwyczajnie nie jest prawdą.
Napisano Ponad rok temu
ja się nie obrażam. który to kombat oprócz ESDS prowadzi takie treningi sytuacyjne?
nie spotkałem się a zwiedziłem sporo klubów w życiu ;-) .
kursy samoobrony to w większości wyglądają tak. ja Cię złapie ty mi zrobisz tak a ja udam że zostałem pokonany. psychika kobiety nie jest stworzona do walki. prostrze i łatwe do powtarzania w domu jest nauczyć jak uzutkowac gaz piepszowy. jak go nosić i jak go używać oraz gdzie i jak spierdalac niż najlepsze ciosy obezwładniające. jeżeli czynność użycia gazu jest barierą nie do przejścia to tym bardziej nie zastosuje żadnej techniki saanoobrony.
Napisano Ponad rok temu
Warhead, nie traktuj tego osobiście i nie obrażaj się, ale zdanie jakie tutaj prezentujesz można streścić tak: Nie mam większego doświadczenia w combacie czy samoobronie, ale moim zdaniem te wszystkie kursy czy treningi samoobrony dla kobiet to bujda, nic nie dają, w zupełności wystarczy kupić sobie gaz i psikać dookoła jak popadnie. No sorry ale to zwyczajnie nie jest prawdą.
nie ma co opowiadać TO TRZEBA POCZUĆ - wszystko w temacie
jak szanowny Jet ma jakieś wątpliwości to zapraszamy do testów w wawce na polach mokotowskich ( tylko ostrzegam że żeśmy się rozlubowali w nagrywaniu HE HE i wstawianiu filmów na tube , co do reszty to też wybór mamy ZACNY wolał byś dostać CS czy OC - nie ma sprawy - ROZWIEJEMY wszelkie Twoje wątpliwości !!!
zdrówka życzę
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobry GAZ odpowiednio zastosowany czyni CUDA !!!
więc dalsza dyskusja jest bez sensu , zapraszam do nas do działu ULICA i tematu - gaz obronny mity a rzeczywistość - kopalnia PRAKTYCZNEJ wiedzy
no a biorąc pod uwagę że obecne środki są na miarę XXI wieku - to miękną nawet NIEDŹWIEDZIE , ALIGATORY i BYKI ! wystarczy poczytać ...
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Napaści na kobiety - statystyki
- Ponad rok temu
-
Jak uderzać cios....
- Ponad rok temu
-
Filmik archiwalny
- Ponad rok temu
-
Kobieta jako ofiara napaści
- Ponad rok temu
-
Naj
- Ponad rok temu
-
Samoobrona Niewidomej
- Ponad rok temu
-
Nowa książka: Samoobrona kobiet
- Ponad rok temu
-
Organizacja kursu samobrony jaka stawka dla instruktora?
- Ponad rok temu
-
Obrona przed facetem
- Ponad rok temu
-
Agmar Combat - skuteczna forma samoobrony dla Pań
- Ponad rok temu