Witam, zaczynam ćwiczyć i chciałbym poprawić moją formę do wakacji, głównie zależy mi budowie masy mięśniowej gdyż przy 170cm wzrostu i 72kg wagi moje mięśnie są trochę mizerne i chciałbym przy okazji zrzucić trochę tłuszczu z brzucha i nóg, chciałbym także się zapytać o produkty, które są w miarę tanie a zawierają dosyć sporą ilość białka (nie mam za dużo kasy), posiadam około 200g kreatyny treca cm3 i stosuję go 30min przed treningiem i po lub tylko po i czy np takie ćwiczenia dobrze zadziałają na budowę masy mięśniowej -
Ćwiczę w domu. Pozdrawiam
Trening do wakacji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety za redukcję tłuszczu odpowiada ujemny bilans kaloryczny,ciężko na nim dodawać mięśni.
Napisano Ponad rok temu
no tak, ale przykładowo codziennie jeżdżę 18km rowerem z plecakiem to się trochę tłuszczu spali, a potem zrobić trening na budowę mięśni i zjeść produkty bogate w białko wypali coś takiego ?
Napisano Ponad rok temu
Na początek musisz mieć dobrze ułożoną dietę, bo głównie ona jest odpowiedzialna za spalanie tłuszczu Tutaj masz kalkulator : Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
no tak, ale przykładowo codziennie jeżdżę 18km rowerem z plecakiem to się trochę tłuszczu spali, a potem zrobić trening na budowę mięśni i zjeść produkty bogate w białko wypali coś takiego ?
Nie wypali. Do budowy mięśni potrzebne są większe kcal
Do redukcji mniej kcal
Nie da się robić tych dwóch rzeczy razem niestety
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
ale przy wysiłku siłowym też coś tam się spala więc i to mi wystarczy, aż tak dużo tego tłuszczu nie mam
z 1 postu wyszło mi 2600kcal z 2 - 3100, to wezmę 2850kcal przez tydzień i zobaczę jak mi masa się zmienia
zostaje tylko 1 problem co do produktów, które mam spożywać by osiągnąć te 2850kcal i żeby zawierały one odpowiednią ilość białka, węgli itp.
Napisano Ponad rok temu
Osoby początkujące ogólnie inaczej reagują na wysiłek niż ci co już pakują latami,potrafią spalać fat i budować mięcho przez kilka pierwszych miesięcy,ale tutaj niezbędna jest dieta.Bo styrasz się tym rowerem,zjesz nie odpowiednie jedzenie(podniesiesz wysoko insulinę) i większość tego co spaliłeś to wróci.Inna sprawa,nie powinno się robić rowerków przed wysiłkiem siłowym.