Chłopaki, potrzebuję pomocy!
Napisano Ponad rok temu
Nie rozumiem czemu jest tak wiele dostępnych informacji o ćwiczeniach i diecie dla panów, a kobiety są skazane na te bzdury o 1000 kcal, pilatesach i innych takich.
Niby człowiek to człowiek, ale, panowie z reguły chcą być więksi, a panie mniejsze. Ponadto inna jest zawartość % tkanki tłuszczowej, wytrzymałość i zdolności matematyczne z reguły (ja naprawdę nie potrafię sobie obliczyć dokładnej ilości zjedzonego białka, węgli i tłuszczu).
Potrzebuję pomocy. Od miesiąca ostro wzięłam się za siebie. Zaczęłam od zwiększenia ilości białka w diecie, ograniczeniu węglowodanów i cukru. Włączyłam suplementację odżywką białkowa, żeby dobić do min. 100g białka dziennie.
Trzy razy w tyg ćwiczyłam obwodowo na "damskiej" siłowni + aeroby po. W innych dniach czasem chodziłam na fitness. Obecnie planuję rozbić trening na partie góra/dół. Robię dwie tury 2x15 zwiększając stopniowo obciążenie. Na przywodziciele i odwodziciele ud biorę już 65 kg!
Mam więcej siły, super się czuję ciało jest jędrniejsze, ALE NIC NIE SCHUDŁAM. Obwody ruszyły się ledwo o ok. 1 cm, a to w granicy pomiarowego błędu.
Pomocy! Czy powinnam odpuścić siłownię (którą bardzo lubię) i skupić się na aerobach (średnio przepadam) żeby zrzucić parę kilo? Czy może robić więcej powtórzeń z mniejszym obciążeniem? Jeść mniej (wydaje mi się, że jem książkowo), włączyć jakiś fat burner? dodam, że nie mam nadwagi, ale mam z czego schudnąć: 162 cm/61 kg.
Napisano Ponad rok temu
- wykroki z hantelkami w rękach 15 powt.
- przysiady ze sztanga 15 powt.
2 superseria:
- uginanie ramion ze sztangielkami z supinacją nadgarstka 15 powt.
- pompki w podporze tyłem 15 powt.
3 superseria:
- wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej 15 powt.
- wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia 15 powt.
4 superseria:
- wyciskanie sztangielek nad głowę stojąc 15 powt.
- brzuszki 15 powt.
W każdej superserii nie robimy odpoczynków pomiędzy ćwiczeniami. Pomiędzy superseriami 30 sekund przerwy. W tym treningu każdą superserie wykonujemy 3 razy.
Po skończeniu treningu wchodzisz na rowerek lub bieżnie i robisz aeroby co najmniej kilkanaście minut.Trening w super seriach daje dobre efekty w spalaniu tkanki tłuszczowej i w rzeźbie
Dobrze by było w dnie nie treningowe biegać minimalnie 30-45 minut i do tego trenować brzuch.
trening z mocnegoblogu ale można też zamienić ćwiczenia
Napisano Ponad rok temu
1 superseria:
- wykroki z hantelkami w rękach 15 powt.
- przysiady ze sztanga 15 powt.
2 superseria:
- uginanie ramion ze sztangielkami z supinacją nadgarstka 15 powt.
- pompki w podporze tyłem 15 powt.
3 superseria:
- wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej 15 powt.
- wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia 15 powt.
4 superseria:
- wyciskanie sztangielek nad głowę stojąc 15 powt.
- brzuszki 15 powt.
W każdej superserii nie robimy odpoczynków pomiędzy ćwiczeniami. Pomiędzy superseriami 30 sekund przerwy. W tym treningu każdą superserie wykonujemy 3 razy.
Po skończeniu treningu wchodzisz na rowerek lub bieżnie i robisz aeroby co najmniej kilkanaście minut.Trening w super seriach daje dobre efekty w spalaniu tkanki tłuszczowej i w rzeźbie
Dobrze by było w dnie nie treningowe biegać minimalnie 30-45 minut i do tego trenować brzuch.
trening z mocnegoblogu ale można też zamienić ćwiczenia
Dzięki wielkie, fajnie wygląda ten trening, ale na mojej siłowni do ławeczek jest zawsze wielki tłum, poza tym trochę mi głupio zajmować chłopakom tam miejsce, oni tam wyciskają porządne ciężary, a ja tam będę machać prawie pustą sztangą. Dużo swobodniej się czuje na przyrządach.
Mamy tam takie małe sztangi do body pumpu jeszcze i mogłabym wyciskać leżąc na stepie w sumie. spróbuję!
Dziękówa, pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witajcie
Nie rozumiem czemu jest tak wiele dostępnych informacji o ćwiczeniach i diecie dla panów, a kobiety są skazane na te bzdury o 1000 kcal, pilatesach i innych takich.
Niby człowiek to człowiek, ale, panowie z reguły chcą być więksi, a panie mniejsze. Ponadto inna jest zawartość % tkanki tłuszczowej, wytrzymałość i zdolności matematyczne z reguły (ja naprawdę nie potrafię sobie obliczyć dokładnej ilości zjedzonego białka, węgli i tłuszczu).
Potrzebuję pomocy. Od miesiąca ostro wzięłam się za siebie. Zaczęłam od zwiększenia ilości białka w diecie, ograniczeniu węglowodanów i cukru. Włączyłam suplementację odżywką białkowa, żeby dobić do min. 100g białka dziennie.
Trzy razy w tyg ćwiczyłam obwodowo na "damskiej" siłowni + aeroby po. W innych dniach czasem chodziłam na fitness. Obecnie planuję rozbić trening na partie góra/dół. Robię dwie tury 2x15 zwiększając stopniowo obciążenie. Na przywodziciele i odwodziciele ud biorę już 65 kg!
Mam więcej siły, super się czuję ciało jest jędrniejsze, ALE NIC NIE SCHUDŁAM. Obwody ruszyły się ledwo o ok. 1 cm, a to w granicy pomiarowego błędu.
Pomocy! Czy powinnam odpuścić siłownię (którą bardzo lubię) i skupić się na aerobach (średnio przepadam) żeby zrzucić parę kilo? Czy może robić więcej powtórzeń z mniejszym obciążeniem? Jeść mniej (wydaje mi się, że jem książkowo), włączyć jakiś fat burner? dodam, że nie mam nadwagi, ale mam z czego schudnąć: 162 cm/61 kg.
Proponuje Ci jak najbardziej zwiekszyc ilosc powtorzen i zmniejszyc ciezary(wieksze ciezary zwiekszasz mase, mniejsze i wieksza ilosc powtorzen beda idealne dla Ciebie) i do tego tak jak mowisz jakis fat burner albo chociaz L-karnityna(Vitalmax w plynie 1+1gratis) do tego aeroby za ktorymi nie przepadasz, niestety mysle ze 2-3razy w tyg.bedziesz musiala sie przemeczyc ale efekty beda napewno a i nie boj sie odbierac chlopakom miejsca na laweczce;P P.S ja bym takiej dziewczynie napewno odstapil i chetnie pomogl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Proponuje Ci jak najbardziej zwiekszyc ilosc powtorzen i zmniejszyc ciezary(wieksze ciezary zwiekszasz mase, mniejsze i wieksza ilosc powtorzen beda idealne dla Ciebie) i do tego tak jak mowisz jakis fat burner albo chociaz L-karnityna(Vitalmax w plynie 1+1gratis) do tego aeroby za ktorymi nie przepadasz, niestety mysle ze 2-3razy w tyg.bedziesz musiala sie przemeczyc ale efekty beda napewno a i nie boj sie odbierac chlopakom miejsca na laweczce;P P.S ja bym takiej dziewczynie napewno odstapil i chetnie pomogl
Dzięki, zwiększam zatem ilośc powtórzeń, postaram sie też ćwiczyć w tempie, marsz pod górę zastapię 20 min treningiem interwałowym, plus aeroby w pozostałe dni. Mam L-karnitynę, będę łykać przed treningiem.
Mam jeszcze jedno pytanko. Cwiczę z reguły późno, potem idę na saunę i wracam do domu k. 22, piję odżywkę białkową i idę lulu:-), może za późno zjadam coś po treningu? Może powinnam zjeść coś jeszcze przed sauną (bo słyszałam coś o kataboliźmie i że organizm zaczyna oszczędzać, jak nie dostanie paliwka szybko po wysiłku)
pozdrawiam chłopaki
:-**
Napisano Ponad rok temu
Jeśli ja miałbym wyrazić opinie na ten temat powiem tak. Dla was kobiet trening jest nieco inny. I nie mowie tu przez jakieś czynniki związane z płcią słaba, ale wy po prostu macie inne cele treningowe. Owszem dla laika jest ot ten sam cel , ale dla osoby która w tym siedzi te cele są rożne, bardziej sprecyzowane. Najlepszym treningiem dla kobiet jest opcja góra dół jak sama gdzieś tam wspomniałaś. Mówiąc góra dół mam na myśli górna połowa ciała i dolna czyli nogi i łydki.= Tak powinny trenować kobiety , które chcą mieć zarys mięśni i smukła ładna sylwetkę. Jeśli nie lubisz areobów zrób trening interwałowy poczytaj o specyfice treningu i zastosuj to do rowerku, ewentualnie do biegania.
W swoim treningu stricte siłowni, zastosuj trening na przyrzadach jak wspomniał bojka z większą ilością powtórzeń..
Możesz trenować dwa razy w tygodniu na siłowni albo cztery według czasu lub uznania.
Trening pierwszy i trzeci jeśli będzie opcja 4 dni treningowe.
-przyciąganie drążka wyciągu dolnego--plecy 4x15-12
-ściąganie drążka wyciągu za kark--plecy 4x15-12
-wyciskanie na maszynie na klatkę siedząc--klatka 4x15-12
-rozpiętki na maszynie siedząc, lub rozpietki na skosie--klatka 4x15-12
-wzniosy sztangielek bokiem --barki 4x15-12
-prostowanie ramion na maszynie na triceps--triceps 4x15-12
-uginanie przedramion przy maszynie wyciągu dolnego--biceps 4x15-12
Trening drugi /(czwarty)
-przysiady ze sztangą( głęboki przysiad , jeśli zobaczysz ze rośnie ci mięsień skośny brzucha zbytnio, zrezygnuj bo u kobiet często dochodzi do takowej sytuacji, patrz tez zeby pupa ci przy tym znacznie nie rosła ale kształtowała się)
4x15-12
-wyrosty nóg na maszynie--4x15-12
-jeśli masz na siłowni maszynie a na-pewno jest bo jak mówisz ze siłownia dla kobiet , która działa tak ze po prostu rozszerzasz nogi a maszynie stawia ci opór to zastosuj bo to niezastawione ćwiczenie na wewnętrzna cześć ud.
Hehe a poza tym kiedy w razie nieradzącego sobie mężczyzny mrzesz wykorzystać te silę do uduszenia go 4x25-20
-uginanie na dwugłowe uda leząć 4x15-12
-wspięcia na place ze sztanga albo na maszynie specjalnej do tego. 5x25-20
Przerwy pomiędzy seriami,i 45 sekund -1minuty
Powodzenia
Kevin, dokładnie tak (z niewielkimi różnicami, bo na dane mięśnie mam inne nieco maszyny np. na biceps z taka półeczka co się siedzi) planowałam to robić. Do treningów interwałowych mamy na siłce fajna rozpiskę. Minuta po minucie. O określonych godzinach trener prowadzi też przez megafon trening interwałowy grupowo (jest b. dużo bieżni).
Teraz nic tylko wybierać bikini na lato!