Witam, otóż moje pytanie odnosi się do wszystkich wymienionych w temacie punktów, mianowicie mam 174cm i waże 71 cm. Mięsni jeszcze nie widac, ale juz je czuc, ćwiczę codzień ale nie potrafie dobrać wszystkiego na raz. Proszę o pomoc, mogę isc do dietetyczki/na silownie
Dieta, Trening, ćwiczenia, suplementacja. Co i jak
Napisano Ponad rok temu
http://forum-kultury...owanie-na-kcal/ Tutaj oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne. Na początek proponuję trening FBW [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , ustal go według tych zasad a my go ocenimy
Użytkownik Olosek edytował ten post Ponad rok temu
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Moje zapotrzebowanie kaloryczne, z tego co obliczyłem to 1884,1 kalorii. A co do treningu FBW otwiera mi się ta sama karta na której jestem więc nie jestem w stanie go ustalic.
Napisano Ponad rok temu
Żeby zbudować masę w twoim przypadku to potrzeba Ci na pewno ponad 2500 tys kcal
Napisano Ponad rok temu
Podstawowym treningiem idealnym na poczatek jest trening full body workout(fbw)
jest to trening ogólnorozwojowy gdzie ćwiczymy całe ciało na treningu
http://forum-kult...l-body-workout/
http://forum-kult...początkujących/
Tym treningiem bym radził ćwiczyć dopóki będą efekty. Potem można zmodyfikować ten plan i dalej nim ćwiczyć albo przerzucić się na inną metode np trening dzielony(split) albo push pull
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Czy mógłbym poprosić o coś bardziej szczegółowego. Najlepiej na priv (takie poprowadzenie), mogę wysłać zdjęcia z moja figurą. Póki co ćwiczyłem w domu.
Napisano Ponad rok temu
Pomnożyłeś te 1800 kcal przez współczynnik aktywności?Bo taka ilość to bardziej redukcja.
Napisano Ponad rok temu
Raczej nie. Potrzebuje właśnie redukcje niż mase.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chcesz redukować to rozpisz to na białka(2 gramy na 1 kg masy ciała),węglowodany(4 gramy na 1 kg masy ciała)i tłuszcze(reszta kaloryczna). Rozłóż to na 4-5 posiłków i masz dietę,teraz tylko wystarczy dobrać odpowiednie produkty.
Napisano Ponad rok temu
Wychodzi tutaj na to, że muszę spożywać 142gramy białka, 284 gramów węglowodanów. Może na priv dam zdj mojej figury i pomożesz mi w rozpisce diety i produktów. Czy lepiej mi iść do dietetyczki, potem do jakiegoś trenera?
Napisano Ponad rok temu
Mam ten sam problem. Chyba lepiej udać się do dietetyka, ewentualnie do jakiegos sklepu z suplementami i tam dowiedziec sie co jesc i w jakich ilosciach
Napisano Ponad rok temu
Ty nie układamy gotowych planów, ale podpowiadamy jak je tworzyć. Wystarczy żebyście sami dla siebie poświęcili trochę czasu
TKWM
Napisano Ponad rok temu
To pewne, rozumiem. Ale wole profeske anizeli swój . Jak juz zobacze efekty w tedy bede mogl pozmieniac co nie co
Napisano Ponad rok temu
Mam ten sam problem. Chyba lepiej udać się do dietetyka, ewentualnie do jakiegos sklepu z suplementami i tam dowiedziec sie co jesc i w jakich ilosciach
A w którym sklepie tak robią?Zresztą nie łudź się że to będzie coś więcej niż gotowiec ściągnięty z netu