Macie podczas diety taką w cholerkę wielką chęć na zjedzenie czegoś słodkiego?
Bo ja jak mam to coś zjem i już dieta po raz kolejny idzie w odstawkę Wiem, że można to owocami uzuepłnić, ale ta chęć słodkości jest mega wielka. Jak sobie z tym radzicie?
Słodycze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja na słodkie nie bardzo mam ochotę na redukcji zazwyczaj na tłuste i słone
Ale zawsze możesz zrobić sobie coś słodkiego tylko zamiast cukru dodać słodzik, jak zjesz JEDNĄ kostkę czekolady i ją wliczysz w bilans to też się świat nie skończy.
Napisano Ponad rok temu
No ale jak się zacznie od małej kostki przejdzie do czegoś większego A słodziki to nic złego? Bo czytałem różne rzeczy o nich..
Napisano Ponad rok temu
Słodzik możesz dodać, chcesz dam Ci przepis na sernik niskokaloryczny, co nie znaczy, że masz zeżreć całą blachę
Po prostu musisz się wstrzymać, ja wiem, że zjadłoby się jedną, a za chwile całej czekolady nie ma
Napisano Ponad rok temu
Mam taki przepis Dzisija miałem to zamiar zrobić i się nim lekko zasłodzić, ale byłem 2 razy w sklepie i oczywiście zapomnałem o budyniu i doszło do tego, ze zjadłem zbyt dużo słodkiego Zawsze sobie postanawiam, że będzie dobrze, a tu dupa.. Max 2 tyg wytrzymało mi się przy pięknej diecie, bez najmniejszej ilości słodkiegoo...
Szybki sernik bananowy
Składniki:
- 6 jaj
- 1 budyń waniliowy bez cukru (proszek)
- 3 kostki chudego twarogu po 250g.
- 3 duże dojrzałe banany (lub 4 mniejsze)
- 1 łyżka kakao
Przygotowanie:
1.Jaja krotko miksujemy, nastepnie dodajemy proszek budyniowy i kolejno banany i twaróg - miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy całość a spód wysypujemy kaszą manną/bułką tartą lub po prostu mąka (tylko spód!)
3. 2/3 masy wylewamy do formy, do reszty dodajemy kakao oraz mieszamy do połączenia składników. Ciemną masę wylewamy na jasną i tworzymy "esy floresy" patyczkiem lub nożem
4.Pieczemy godzinę w 160st.C , po upieczeniu wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy do ostygnięcia. Nastepnie wkładamy na kilka godzin (najlepiej na noc) do lodówki.
Smacznego !
Wartości:
Kcal: 233
B: 28.2
W: 20.3
T: 4.5
Napisano Ponad rok temu
Hmm, nie jestem. Mam zamiar przejść, bo moje zamiary kończą się na gderaniu. Wszystko było ok przez 1,5 tyg, ale doszła rehabilitacja i muszę zmienić trening na trening domowy. Trzeba zwalić troszkę kilogramów, jest ich ok 88/89 i zbyt wielki brzuch.
Napisano Ponad rok temu
w takim razie zapraszam
podaj więcej informacji o sobie takich jak:
- Cel dietetyczny (masa, redukcja)
- Wiek, Waga , Wzrost
- Aktualnie stosowane suplementy (lub stosowane w przeszłości)
- Przeciwskazania zdrowotne (choroby, alergie itp)
- Obecny trening
- Inne aktywności (praca fizyczna, uprawiane dodatkowo sporty)
Oblicz swoje ZAPOTRZEBOWANIE KALORYCZNE
Wynik który Ci wyjdzie podaj tutaj.
Musisz nauczyć się zdrowego odżywiana ograniczyć cukry, a węglowodany proste, zastąpić złożonymi.
Tutaj zapraszam do zapoznania się TEMATEM.
Przy redukcji polecam również trening siłowy plus cardio, ale o treningach to w dziale TRENINGI DLA POCZĄTKUJĄCYCH, zapraszam do założenia nowego tematu i odpowiedni trening dobierzemy w miarę Twoich potrzeb.
Jeśli chodzi o ćwiczenia w domu zapraszam TRENING DOMATORA coś dla siebie pewnie znajdziesz.
Napisano Ponad rok temu
musisz mieć silną wolę słodycze niestety uzależniają całe szczęście że osobiście ich nie lubię
możesz też obadać dietę iifym w niej chodzi by makroskładniki się zgadzały i węglowodany nie ważne czy z ryżu czy z czekolady
oczywiście nie jest to zdrowy rodzaj diety i z tego względu radziłbym wliczać tą czekoladę czy inne łakocie góra 1-2x w tygodniu
możesz sobie również wymyśleć karę jak masz ochotę na słodkie zrób serie pompek na maksa jest to prosta i skuteczna metoda by wpłynąć na swoją psychikę
ciekawa jest też autohipnoza wmawiaj sobie że nie lubisz słodyczy i jak w tym przysłowiu tysiąc razy powtarzane kłamstwo staje się prawdą
Użytkownik faluś edytował ten post Ponad rok temu