Witam mam na imię Tomek i mam 30 lat. wzrost 186cm, waga 92kg, w pasie mam 106cm. Trening to w sumie 3 lata ale z wieloma przerwami i bez konkretnych diet. Chciał bym się dowiedzieć jak najszybcieć pozbyć się brzucha ale tak by u góry przybierać to znaczy w bicepsie, klatce, barkach, o ile to w ogóle to jest możliwe. Jakaś dieta i jak trenować? od 3 tygodni znów ćwiczę 3-4 razy w tygodniu siłownia i 3 razy bieżnia w domu po 40 min. na bieżni pokazuje że spalam jednorazowo 405 kalori. pracuję od 8:30 do 17:30 na siłownię chodzę po pracy. mam kupione bcaa, monochydrant kreatyny oraz białko Arnold Szwarceneger whey protein. za odpowiedz i poradę z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam.
Co i Jak mam zrobić by zrzucić brzucho
Napisano Ponad rok temu
Przede wszystkim to bym ograniczył węgle w twojej diecie,szczególnie proste,stad taki a nie inny obwód pasa.Czasami do chudnięcia wystarczy zmienić produkty przetworzona na "czyste",przy tej samej kaloryce.Ale najlepiej jakbyś tutaj wyliczył swoją ilosć kcal:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A później odjął ok. 300 kcal.Jaki rodzaj pracy wykonujesz?To jest istotne,bo jak pracujesz fizycznie to nie można zbyt ciąć węgli.
Napisano Ponad rok temu
Pracuję w Irlandii na myjni samochodowej w salonie Forda czyli mycie sprzątanie polerowanie aut.
Napisano Ponad rok temu
A więc ważną rolę będzie odgrywać dieta z ujemnym bilansem kalorycznym, dał CI link do obliczenia Litwin
Odejmij na początek z 200 kalorii i obserwuj, jak waga przestaje spadać to obcinasz kalorie lub dodajesz wysiłku.
Kreatynę dawkuj 1g na 10kg masy ciała, około treningowo przed i po treningu, podobnie Bcaa.
Białko według braków w diecie, moim zdaniem zaraz po treningu z węglowodanami