Cześć mam takie pytanie, czego mój trening trwa tak krótko na wykonanie wszystkich ćwiczeń potrzebuję około 1h, a trening trwa 1,5 h w jednym dniu robię np. klatkę, biceps i triceps zostaję mi około 30 min co ja mam robić przez te 30 min ?
Czas Treningu
Napisano Ponad rok temu
A rozgrzewke i schladzanie stosujesz??
Nie wydaje mi sie ...
sama rozgrzewka to okolo 10 min i to samo schlodzenie organizmu....
Napisano Ponad rok temu
A kto Ci kazał trenować przez 1.5h bo inaczej co? Kto Ci w ogóle powiedział że masz trenowac tyle i tyle? To bez sensu jest. Trenujesz do upadku mięśnia a nie ze stopereł w ręce. U mnie raz trening pleców trwa godzine a raz 45 minut bo raz robie więcej raz mniej raz szybciej raz wolniej raz zastsuję taką metode a raz siaką. Kto w ogóle liczy treningu czas?
Zaskakujecie mnie z każdym dniem...
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Ale czekaj popatrz:
On na treningu godzinnym robi 3 partie klatke, biceps i triceps dajmy po 3 cwiczenia na kazda partie.
Czyli na przerwy miedzy seriami traci okolo 27 min liczac, ze przerwa ma minute.
Dalej dodamy rozgrzwke i schladzanie minimalny czas na jedno i drugie to dajmy 10-15 min.
czyli 27 plus 15 = 42 minuty i czy w 18 min zrobisz 9 cwiczen? w tym trzy serie dajmy po 10 powtorzen?
Napisano Ponad rok temu
Bawiąc się takimi obliczeniami można się tylko pogubić. To nie ma sensu istnienia. Jak kończy trening po godzinie to kończy po godzinie jak po 2 to też po 2. Nie wnikam czy wlicza w to aero stretching czy picie wody... jedyne czego mozna przypilnować to przerw żeby nie siedziec na ławce między seriami po 5 minut tylko sosować takie przerwy aby umożliwiały wykonanie kolejnej założonej serii.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Z tym się niestety nie zgodzę że po 45 minutach dalsze trenowanie traci sens. Wiem po sobie że jednak takowy istnieje. Nigdy nie trenowałem 2h.... to fakt ale 80/90 minut często gdy mam plecy + barki i dojdzie mi do tego jeszcze biceps. Katabolizm na masie nie ma znaczenia bo trudno go zaobserwować. Co innego na redu.
Mateusz Pawlak