co odstawić, z czego z zrezygnować, co jeść, by zrzucić parę Kilo.. tylko tego mi brakuje do pełni szczęścia. z Góry bardzo dziekuje za odpowiedź
Zbędne Kg.
Napisano Ponad rok temu
Witaj Łukaszu! Na początek napisz coś o sobie. Chcesz zgubić kilka kilogramów, lecz nic o tobie nie wiem.
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Witam UkaniU! hm nie wiem co potrzebowałbyś wiedzieć! Ale zakładam że takie podstawowe iformację, więc tak : mam 21 lat, 174cm wzrostu, aktualna waga 87kg (już udało się zrzucić 2kg) małymi zmianami w żywieniu oraz ograniczonymi porcjami, obwód w brzuchu to 104 cm i to boli, chcę się go pozbyć. Ale nie jestem na tyle kompetentny żeby wiedzieć, co mogę zjeść, czego nie Itp . Z góry wielkie dzięki za wszystkie posty w tym temacie, na pewno skorzystam z każdej rady która trafi w moje gusta . Pozdrawiam Łukasz
Napisano Ponad rok temu
Odstaw słodycze, tłuszcze trans, zamień biały chleb na pełnoziarnisty, jedz więcej warzyw...rusz pupe!
tak naprawdę nic o sobie nie napisałeś. Zero słowa o tym, co teraz znajduje się w Twoim jadłospisie, a czarodziejami nie jesteśmy, więc jak mamy Ci pomóc? Twoje pretensje są nie na miejscu.
Chbyba nikt tutaj z kuli nie czyta.
Napisano Ponad rok temu
Witam ponownie!
Jeżeli chcesz się wziąć za to tak żeby miało to ręce i nogi, na początek będziesz musiał obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne. Druga sprawą będzie ułożenie planu żywieniowego. Trzecia, wrzuć jakąś aktywność fizyczną najlepiej w postaci aerobów.
Napisz jeszcze jak na tą chwilę się odżywiasz.
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Odstaw słodycze, tłuszcze trans, zamień biały chleb na pełnoziarnisty, jedz więcej warzyw...rusz pupe!
tak naprawdę nic o sobie nie napisałeś. Zero słowa o tym, co teraz znajduje się w Twoim jadłospisie, a czarodziejami nie jesteśmy, więc jak mamy Ci pomóc? Twoje pretensje są nie na miejscu.
Chbyba nikt tutaj z kuli nie czyta.
nie wiem co wam było potrzebne, wystarczyło zadać odpowiednie pytanie.
Napisano Ponad rok temu
Witam ponownie!
Jeżeli chcesz się wziąć za to tak żeby miało to ręce i nogi, na początek będziesz musiał obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne. Druga sprawą będzie ułożenie planu żywieniowego. Trzecia, wrzuć jakąś aktywność fizyczną najlepiej w postaci aerobów.
Napisz jeszcze jak na tą chwilę się odżywiasz.
Co do ćwiczeń, są aeroby (rowerek, aktualnie stacjonarny co drugi dzień 30minut jazdy, potem skakanka, bieganie też średnio po 30-40 minut, ogólnie na wzmocnienie brzucha to brzuszki, i planuje 6weidera zastosować tak na spokojnie) . Aktualnie zmieniłem swoje żywienie na troche mniej kaloryczne, czyli taki przykład śniadanie płatki kukurydziane z mlekiem 0.5% tłuszczu + łyżka kakao z witaminami różnymi, drugie śniadanie banan ( jakiś owoc ) obiad to staram się kurczaka np. z ryżem, sałatwki wszelkiego rodzaju ( na sałacie lodowej, pekińskiej, ogólna spora porcja warzyw wszelkiego rodzaju ) kolacja jajecznica z 2 jajek i tosty z ciemnego chleba odrobina ketchupu . Pozdrawiam i dziękuje za jakikolwiek odzew
Napisano Ponad rok temu
Musisz obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne. Zmiana menu na początku da jakiś tam bodziec jednak na oko to się można co najwyżej przwrócić a nie sukcesywnie palić tkankę tłuszczową. Skorzystaj z odnośnika do wzoru, przelicz i podaj wynik. Będzie można rozpisać makroskładniki i ustalać menu.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieje że odpowiednie wyniki i obliczenia zrobiłem, jeśli nie poproszę bardziej sprecyzowane podpowiedzi . Dziękuje za zainteresowanie tematem
Współczynnik BMR 1991.58
Aby utrzymać wagę
Kalorie 3435.48
Węglowodany 55% 1889.51kcal = 472.38gram
Białko 15%% 515.32kcal = 128.83gram
Tluszcz 30% 1030.64kcal = 114.52gram
Napisano Ponad rok temu
Kolega liczył z kalkulatora kalorii wszyscy wiemy gdzie a nie brał teksu z linku podanego przez nas poważnie. Niestety makroskłądni tam podane sa podawane dla ludzi nie uprawiających sportu patrząc na ilości białka jakie wskazuje.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Czytałem . tylko szczerze nie bardzo wiem jak mam się za to zabrać
Napisano Ponad rok temu
Prosta matematyka na poziomie podstawówki nie powinna sprawić Ci problemu
Makroskładniki dobierasz tak:
Białko - 1g na kilogram masy ciała
Tłuszcze - 1g na kilogram amsy ciała
Węglowodany - stanowią resztę z zapotrzebowania
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Kurde chyba jestem idiotą. Bo nie do końca rozumiem o co chodzi . Jestem laikiem w kwestii żywienia
Napisano Ponad rok temu
Korzystając z kroku nr 1 z Twojej aktualizacji Gramatik. Wyszło mi 2275kcal, a w kroku drugim pomnożyłem razy 1,6 i wyszło mi 3640kcal . Możesz mnie trochę uświadomić poduczyć ? Z góry dzięki.
Napisano Ponad rok temu
Pytaj konkretnie ja postaram się konkretnie odpowiedzieć
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Pytaj konkretnie ja postaram się konkretnie odpowiedzieć
No tak jak już napisałem z Twojego wzoru obliczyłem zapotrzebowanie na KALORIE z pierwszego wzoru wyszło 2275kcal, a potem był krok drugi o wysiłku ja np. pomnożyłem swój wynik 2275 x 1,6 z czego wyszło mi 3640. Czyli rozumieć mam że w dni nietreningowe mam spożywać 2275, a w treningowe siłowe 3640 ? Tylko że jeśli nie mam dnia treningowego, robię aeroby (rowerek, skakanka, bieganie, aerobiczna 6 weidera) . Proszę o jakieś ułożenie tego w jakąś logiczną całość łopatologicznie żebym zrozumiał i dobrze stosował . Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Skoro wyszło Ci 3600kcal to odejmuj od tego 300 i z takiego pułapu startuj z dieta redukcyjną. Jest tyle samo kalorii każdego dnia nie będziemy się bawić w rotację kaloryką bo i tak się w tym pogubisz.
Mateusz Pawlak