Zakwaszenie organizmu - kompendium wiedzy
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Bardzo dobry artykuł. Słyszałem też kiedyś, że są jakieś listki w aptece, na które nakładasz swoją śline i on pokazuje czy nasz organizm jest zakwaszony.
Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...0-kaps-2,p.html
Napisano Ponad rok temu
Znam listki do mierzenia PH ale moczu. cena około 30zł za 120 sztuk.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
+ za art - przydatny bardzo
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Wiele osób uważa ze doszło do swoich granic genetycznych,bo nie rośnie,a oni po prostu są zakwaszeni spożyciem zbyt dużych ilości białka ;|)
Napisano Ponad rok temu
Leci + , medycyna Chińska żywienia opiera się właśnie na tym co zakwasza a, co nie. Co ogrzewa i co wychładza, co daje energię a, co ją zabiera.
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Ja mam taką grafikę:
Napisano Ponad rok temu
Przyda się w temacie
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Polecana jest do odkwaszania od czasu do czasu szklanka ciepłej wody z miodem, cytryną i pół łyżeczki sody oczyszconej. Podobno bardzo skuteczne w odkwaszaniu
Napisano Ponad rok temu
Tak aczkolwiek gdy masz już zakwaszony organizm od czasu do czasu taka szklaneczka nic nie da a częstsze spożywanie sody oczyszczonej nie wpływa pozytywnie na zdrowie
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Źle działa na szkliwo,ale np. taki Alkagen z Olimpa to sama soda po dróżnymi postaciami minerałów.
Napisano Ponad rok temu
Witajcie, generalnie coraz więcej się słyszy o zakwaszeniu organizmu. Artykuł opisuje wszystko bardzo dokładnie. Mimo iż istnieje wiele leków to walka z tymi dolegliwościami jest dość monotonna. Ostatnio nawet jakiś specyfik jest reklamowany. Tak naprawdę to trzeba by było zrezygnować z typowych życiowych udogodnień jakimi jest kawa, stres itp.
Napisano Ponad rok temu
a to jest nie problem..
np u mnie jest w diecie taką zasada że, na 100g zjedzonego białka w diecie, jem 200g Warzyw i wypijam, 1litr wody ( Woda również jest bardzo ważna, w utrzymaniu równowagi kwasowo- Zasadowej)
Użytkownik Haroldek48 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bardzo fajny artykuł, chyba spróbuję swój organizm odkwasić bo na pewno w jakimś stopniu jest zakwaszony, a jeszcze mam pytanie odnośnie ziemniaków, czy mają one jakiś wpływ na zakwaszanie bądź odkwaszanie organizmu?bo w sumie je uwielbiam i jem w dużych ilościach
Napisano Ponad rok temu
W ziemniakach znajduje się duża zawartość potasu, pierwiastka który wraz z sodem, magnezem lub wapniem determinuje procesy odkwaszania organizmu. Tak więc regularne spożywanie ziemniaków (lecz nie przesadne) przyczyni się do utrzymania prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ja polecam po prostu przestawiać się z produktów najwięcej przetworzonych na te jak najmniej
Napisano Ponad rok temu
To nie ulega wątpliwości - radykalna zmiana dotychczasowych nawyków żywieniowych powoduje bardzo silne oczyszczenie ustroju. Praktycznie od tego rozpoczyna się każdą dietę i odkwaszanie organizmu .
Napisano Ponad rok temu
Chyba rozważę taki zakup, ponieważ mam wrażenie, że mam zakwaszony organizm, chociaż ostatnio jak byłam u lekarza powiedział, że to mit i zmowa zagranicznych korporacji chących wyciągnąć pieniądze na wyimaginowane choroby,.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu