zakwasy po trenigu..kto ma zakwasy po latach trenigöw ..?
Napisano Ponad rok temu
jak juz porzednim swojm temacie pisalem nie jestem idealem genetycznym sportowca..nie moge cwiczyc 4-5x wtyg by sie nie zajechac,przeziebic itp
generalnie staram sie jechac program 3x w tyg sztuki walki(box thai na zmiene)
jak wiadomo na trenigach sa nieraz tez obwodöwki,cwiczenia silowe z wlansym ciezarem(pomki,cwicz isometryczne,przysiady,przuszki,pilka lekarska) oraz standard skakanka i rozciaganie..
do tego wiadomo techniki uderznia na workach lub tarczach przy röznej sile i szybkosci..
wiekszosc wlökien czerwonych i bialych jest wykorzystywana+ rozciagana..
po latach trenigöw(nieraz mam jakies przerwy ale srednio wychodzi 2x w tyg)powinno sie zdawac ze nie powinienem miec zakwasöw..
ale wystaczy ze trenig jest troche zminy,albo tydzien pochodze na box zamiast thai i juz po nastepnym thai trenigu mam zakwasy..
przewaznie trzymja sie 2 dn,ale wsumie jak mam 3 trenigi to chodze caly tydzien mniel lub bardziej zakwaszony..
mam tak juz cale zycie,ze potzrebuje teoretycznie 2 dni na reg.,wszelkie metody juz mozliwe byly pröbowane,nic nie skutkuje by bylo lepiej,wiec staram sie trenigi trzymac na mniejszych obratach..
jak to jest u was?macie zakwasy po trenigach,czy reczej juz nie..lub nigdy?
evtl co wam pomaga poza dobrym zdrowym jedzeniem?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jezeli nie mam, to jest mi zle.
tyle ze ja trenuje tylko na silowni na ten moment.
po samych sw raczej nie miewalem, chyba ze za mlodu na kyokushin jak trener zarzucal jakies wieksze wytrzymalosciowe cwiczenia.
Napisano Ponad rok temu
w innych sytuacjach - nie pamiętam,
dziś sam jestem dziadkiem już nie ma tak dobrze: klata, triceps i czworoboczny napierdalają mnie kilka dni po mocniejszym wysiłku, progres siły i masy jest dużo gorszy, niż kiedyś, pomimo przyjmowania słusznych porcji białka i suplementacji [np. 40 g BCAA wypijanych podczas każdej wizyty na siłce i 50g hydrolizatu po powrocie],
bez soku niewiele już zdziałam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U mnie z zakwaszeniem a szczególnie ze zwiększeniem obwodu bicepsów zawsze był problem... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ze mna jest cos nie tak czy z wami?
ja mam autentycznie po kazdym treningu zakwasiory.
Roznica jest pomiedzy zwyklymi-lekkimi (1 dzien), zwyklymi mocnymi (2-3 dni) i masakratorami, ktore trzymaja ponad tydzien a pierwszy dzien czy dwa po treningu ledwo moge konczyna poruszac.
Zakwasow nie mam tyylko wtedy, gdy robie absolutnie chujowy trening, w ktorym sie w ogole nie mecze.
Problemy z regeneracja czy ocb, bo nie jestem ani szczegolnie silny, ani wytrzyamlosci beztlenowej nie mam zabojczej ani nic...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tygodniowe to mialem dwa razy w zyciu, jak pierwszy raz poszedlem biegac w vibramach (lydki), i jak sobie raz zrobilem 100x1 powtorzen przysiadow (posladki; przez 4 dniu ciezko sie siadalo :twisted: ). moze rzeczywiscie robisz zbyt intensywne treningi na swoje mozliwosci, albo masz cos nie tak z regeneracja... ale, jesli sa postepy, to nie widze wiekszych problemow.
Jason: a jak czesto robisz te bicepsy? moze masz po prostu dobra adaptacje, jak ja do siadow. zmieniasz ciezar/powtorzenia?
Napisano Ponad rok temu
Albo coś robię źle jeśli chodzi o intensywność albo ten typ tak ma
Postaram się pokombinować z ~ 14 powtórzeniami w serii.
Edit: trzaskam bicepsy raz w tygodniu po plecach, trenowanie ich z tricepsami nic nie zmieniło.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu