Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
człowiek znika na kilka dni na wakacje a tu taaaaaakie zmiany HE HE HE , no jak się ładnie dyskusja rozwinęła ...
czyżby dziadki z intera zaczęły się w końcu dokształcać buechchchceeeeee na naszym skromnym VORTALU ? - no nareszcie !!!
i wreszcie dementuje pogłoskę że zapomniałem o swoim sklepie z gazami - dajcie jeszcze chwilę ... w końcu nie jest łatwo ściągnąć 1.500 sztuk , papiery srery negocjacje no i KOSZTY które mnie już 2 razy przerosły i zmusiły do zmiany koncepcji , domena już jest ( ci co byli na testach to wiedzą pad jakim adresem szukać ) sklep się "robi" , pozostaje zatowarowanie i sensowne opisanie każdego z produktów , nagranie filmów itd. itp. więc roboty a roboty mam , no i jeszcze sezon w pełni więc swojej roboty mam od pytki - ale ci co mnie znają wiedzą że jak raz coś powiem to żeby skały srały tak zrobię
pozdro ALL
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dostępne będą WSZYSTKIE rodzaje i pojemności - OD RĘKI
moim celem jest udowodnić szerokiej konkurencji że się da działać - :
A - profesjonalizmem
B - kompetencją
C - rewelacyjnym kontaktem ze sprzedawcą
D - błyskawicznymi transakcjami
w temacie samych środków - będziecie mieli koledzy wybór pomiędzy 10 markami na początku , co z czasem będzie się rozwijać , dalej u mnie nie będzie tak jak w arku że mają 20 sztuk na składzie HE HE
ZERO - LIPY i AMATORKI
no i mam już kilka zadeklarowanych firm które wezmą ode mnie znaczną część tych kontyngentów ponieważ uznałem że zabawa w detal jest może i dobra ale na tym będzie mi ciężko zarobić , a jak sami rozumiecie w tym wypadku chciałbym działać komercyjnie - CZYLI ZARABIAĆ - a nie bawić się w zarabianie !
jeszcze słowo na temat samych środków : u mnie znajdziecie WYŁĄCZNIE najlepsze i najbardziej zachwalane marki na świecie o których konkurencja nawet nie słyszała HE HE , z GWARANCJĄ świeżości , planuje również cały pakiet rabatów , upustów , i promocji - szczególnie dla zarejestrowanych VORTALOWICZÓW z ugruntowaną pozycją ( znaczy będących na BUDO co najmniej od roku i mających minimum 100 rozsądnych postów ! )
co jeszcze , celem mojej działalności poza samym zyskiem jest szeroka działalność na rzecz wspierania poprawy bezpieczeństwa publicznego zwykłych obywateli RP , więc wiele z pomysłów które mam będą odnosić się do działań charytatywnych i niekomercyjnych , które mam zamiar sponsorować
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Jeśli to tylko nie przechwałki to wreszcie coś będzie się działo na polskim rynku RMG.
Napisano Ponad rok temu
Po pierwszym teście wrażenie jest niesamowite. Pisałem ostatnio, że sprawdziłem jak smakuje Sabre Red ten w strumieniu. Było strasznie. Ale Magnum jest duuuużo gorszy. To może być bardzo indywidualne odczucie, jednak ostrość gazu magnum jest dużo większa.
Jak dla mnie potęga.
Pieczenie języka trwało może 2-3 minuty krócej, ale było znacznie mocniejsze. I piekł nie tylko czubek języka, ale cały język i gardło. Jakaś masakra normalnie.
Dostałem w prezencie kaburę. Fakt, używana, ale w bardzo dobrym stanie.
Mój znajomy, od którego w ogóle to się zaczęło, powiedział żebym poćwiczył wyjmowanie z niej gazu. Jemu wyjęcie gazu z kabury z oddaniem strzału zajmuje sekundę. Bardzo fajnie to wygląda.
Muszę się nauczyć.[/grafika]
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio właśnie miałem taką sytuację, że pianka by się przydała a że miałem przy sobie tylko Foxa cone musiałem zasadzić z łokcia. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Im szybciej zrozumiesz, że noszenie gazu w kaburze (zamkniętej) to nieporozumienie tym lepiej.
Ostatnio właśnie miałem taką sytuację, że pianka by się przydała a że miałem przy sobie tylko Foxa cone musiałem zasadzić z łokcia. :roll:
dobry łokieć wcale nie jest zły tylko można kuku zrobić , no i nie upadla tak bardzo jak gaz ...
a co do kabury to faktycznie trzeba ją traktować jako ostateczność przy przenoszeniu gazu ( mowa o zamykanej ) bo te wyszarpywane troszkę zmieniają tą niedogodność , choć to nie to samo co luźna kieszeń i paluch na Flip Topie znaczy pod klapką HE HE
cizzia
ps. Użytkownik - rozpieszczacie mnie kolego
Napisano Ponad rok temu
Jesienią i zimą to proste. Bluza albo kurtka i do kieszeni.
A latem? W jeansach leży tragicznie...
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieję że pomysł wypali, Ty zarobisz, a my zyskamy dobry sklep ze sprzętem i człowiekiem który nie będzie nas robił w wacka.
Otwieram piwo na Twoje zdrowie!
Napisano Ponad rok temu
Co to są za "wyszarpywane" kabury? pokażcie mi jak to w ogóle wygląda może sam sobie taką zakupię bo mam i noszę gaz w zamykanej na rzep kaburze a jak wspomniał ~xarn~ w spodniach nosić gaz jest cholernie nie wygodnie.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o techniki noszenia, dobycia i używania gazu, uważam, że każdy powinien trochę poćwiczyć i opracować własną, najodpowiedniejszą dla siebie.
Sposobów jest mnóstwo: kabura na pasie odwrócona do góry, kabura odwrócona w dół, w przedniej kieszeni spodni, w tylnej kieszeni, w tylnej kieszeni odwrócony w dół, za paskiem bez kabury (ale zgubić można), za paskiem od wewnętrznej strony spodni, żeby nie odznaczał się przez koszulkę (ale wtedy najlepiej jak to jest gaz z klipsem), w spodniach bojówkach itd.
Na ostatnim grillu testowym sporo o tym rozmawialiśmy i nawet wspominaliśmy o tym jak można przemycić gaz na imprezę masową, gdzie przeszukują na bramkach, ale o tym nie będę pisał, bo to nielegalne
Ja osobiście najczęściej nosze w tylnej kieszeni odwrócony głowicą w dół, pojemnik max 13 cm z flip topem, wtedy mogę stosunkowo szybko wyjąć i użyć, do tego nie widać kabury, ale tak jak wspomniałem, dla każdego coś innego...
Napisano Ponad rok temu
W lecie wkładam mały gaz do kieszonki w jeansach zwanej condomierką (tej malutkiej). Przy 10-11cm maluchach sprawdza się doskonale i nie przeszkadza. Drugi okazjonalnie w tylnej kieszeni, w obu przypadkach preferuję głowicę u góry.
Nosiłem w kaburze zamykanej na rzep dopóki w realnej sytuacji nie udało mi się na czas wyjąć gazu i musiałem przejść do ręcznej roboty. W sytuacji stresowej pomimo ćwiczeń wyjęcie gazu z takiej kabury wcale nie jest takie proste i sprawne.
Napisano Ponad rok temu
Sprawdzę, jaki sposób będzie dla mnie najlepszy.
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Ten crossfire i magnum mają taki sam "skład". 10% OC, 2mln SHU, 1,33% MC. Ale jednak wyraźnie ostrzejszy, przynajmniej przy teście na języku, jest magnum.
Czy to wynika tylko z mojego odczucia?
Czy może jednak naprawdę seria magnum jest, jak pisze producent, najostrzejsza?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..