Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś wypytywałem (producenta) o Arm II, odpisali że jest tam do 3% CS. Próbowałem dowiedzieć się ile jest tam go dokładnie, bo sformułowanie "do 3%" nic mi nie mówi. Opisali, że trzeba założyć że jest go nie mniej niż 2.8%. Czyli wiadomo, nie każdy egzemplarz ma tą samą zawartość. Nie mniej niż 2.8, nie więcej niż 3% CS.
Co do mixa, to szczerze mówiąc nie kupię, nawet gdyby miał ostrość 1.8%MC w 3.02 % OC i te 1.89 % CS. Brak flip-topa dyskwalifikuje go dla mnie z użycia.
Napisano Ponad rok temu
a ja kupię jakiś mały miotacz u Cizzi o ile ma taki na stanie.
Nie mam dobry człowieku nic z maluchów zresztą zostały mi jakieś ostatki z tego co wystawiłem na bazarze.
///WHD - Ciach
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Na 100% wiadomo że ARM IV ma 1,89% CS i 3,02% OC (ile MC, nie podali)
Wobec tego, napiszę do interark i zapytam co z tym fantem zrobią gdyż wprowadzili klienta (mnie) w błąd.
Napisano Ponad rok temu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wbrew pozorom ARM IV nie jest taki zły , ma parametry zbliżone choćby do Sabre 3w1 , wolałbym UDAPA , ale chwilowo dopadły mnie problemy finansowe , jednak mam w przyszłym miesiącu na pewno nie odpuszczę sobie po testowania gazików ;-)
Prawdę powiedziawszy to NIE MAMY ZIELONEGO POJĘCIA czy ARM IV jest dobry czy zły , po pierwsze formuła choć oparta o CS ma ciut mniejsze stężenie od zwykłego FORCE 80 lub PUISSANCE 90 po drugie 3% towy dodatek OC bez podania jakiejkolwiek informacji dotyczącej MC też dobrze nie wróży , no i najważniejsze - czyli testy bojowe bez których rozpatrywanie tego czy owego jest po prostu głupie.
Osobiście twierdzę że może być to kolejny produkt nastawiony na zwiększenie sprzedaży a nie realną skuteczność - tyle w temacie.
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Jeśli nie podali % MC, to pewnie jakaś słaba ostrość albo trafiają się im różne partie OC i sami nie wiedzą. W takim wypadku ARM II wydaje się być mocniejszy i pewniejszy. Zachowanie Inter-Arku nie wymaga komentarza.Odpowiedzieli.
Na 100% wiadomo że ARM IV ma 1,89% CS i 3,02% OC (ile MC, nie podali)
Wobec tego, napiszę do interark i zapytam co z tym fantem zrobią gdyż wprowadzili klienta (mnie) w błąd.
Napisano Ponad rok temu
zwraca uwagę szybkość działania gazu na zwierzę oraz reakcja samego niedźwiadka
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Powiedział że jak najbardziej mogą mi oddać pieniądze, natomiast wszystko posprawdzali i gaz na 100% ma 3% CS i 1,4 kapsaicyny.
Twierdził że gaz który sprzedają, to jest ARM IV ale w wersji wyprodukowanej na rynek polski dla jakiś tam służb i odpowiednio wzmocniony.
Krótkie pytanie.
Interark, to uczciwa firma czy nie? Wierzyć w to co mi powiedziano?
Napisano Ponad rok temu
Dzwonił do mnie facet z interark.
Powiedział że jak najbardziej mogą mi oddać pieniądze, natomiast wszystko posprawdzali i gaz na 100% ma 3% CS i 1,4 kapsaicyny.
Twierdził że gaz który sprzedają, to jest ARM IV ale w wersji wyprodukowanej na rynek polski dla jakiś tam służb i odpowiednio wzmocniony.
Krótkie pytanie.
Interark, to uczciwa firma czy nie? Wierzyć w to co mi powiedziano?
sam się zastanów kolego ....
cizzia
ps. a wszelkie cuda włóż między bajki , o ile twierdzenie że gaz został wyprodukowany na nasz rynek nie ulega wątpliwości to jednak takie parametry są nie tylko ponad standard ale i jeśli gaz jest wyprodukowany dla służb na ich zamówienie to NIE powinien zostać wprowadzony na rynek cywilny !!!
resztę mogą zweryfikować wyłącznie TESTY BOJOWE , zresztą z firmą Inter Ark wiążą się różne historie szeroko opisywane na Vortalu sam sobie poczytaj i wyciągnij wnioski ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trzeba sprawdzić moc ARM IV na ochotniku. A następnego dnia powtórka z rozrywki i pacjent przyjmuje na twarz ARM II. A potem nam opowie co go bardziej sponiewierało.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Od niedawna jednak mam taką pracę, że już nawet nie liczę. A jako że nie mam 2 metrów i torsu gladiatora, to gaz często jest moją jedyną linią ataku, obrony i nie mogę pozwolić sobie na to by nie spełniał pokładanych w nim oczekiwań.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..