Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chcesz przełożyć flip-topa na sabre magnum 120 musi być to głowica z miotacza w postaci stożka mgły a nie stream ...od OC 17np. jeżeli mogę doradzić w inter ark są w promocji gazy o nazwie OC super Tytan i kosztują 23zł sztuka....od nich flip-Top pasuje idealnie
Zdaje się, że kolega cizzia robił taki manewr i wyszło bardzo dobrze, z tego co widziałem na filmie. Chodziło o przełożenie tego twista na flip topa w Sabre, ale z tego co kojarzę, obie głowice były w wersji cone. (jeśli się mylę, to proszę o sprostowanie)
wg mnie założenie głowicy stożkowej na gaz strumieniowy nic nie daje. Zrobiłem kiedyś z ciekawości taki eksperyment na gazie KO i wyszło do dupy. Pryskał gęstą mazią na odległość ok 1 metra i pojemnik opróżnił się po dwóch strzałach, jest zupełnie inna konsystencja gazu w wersjach stream i cone.
Może dla niektórych to oczywiste, ale byłem ciekawy i postanowiłem sam to potwierdzić

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Widziałem na yt jak niejaki Nikodem Dyzma przelozyl zmienil glowice w sabre red magnum 120 na flip topa i efekt dosc imponujacy. Mam pytanie jeszcze czy glowice zdejmuje się tak prosto jak w np dezodorancie? Nie chciałbym siebie sam przypadkiem zagazowac podczas zdejmowania czy dociskania nowej
jakies wskazowki mile widziane, pozdrawiam!
Jest troszkę zabawy ale WARTO - dla bezpieczeństwa jak już będziesz zakleszczał nową głowicę to wsadź całość do plastikowej torby a samą torbę zawiąż , najlepsza jest transparentna ale i zwykła biała też da radę - wtedy nawet jak coś nie wyjdzie - CAŁY GAZ KTÓRY SIE EW. ODPALI - pozostanie w środku

Praktyka czyni mistrzem i dobierz sobie ODPOWIEDNIĄ głowicę tak jak koledzy pisali , bo jak do CONE zapakujesz STREAM to nie za specjalnie możesz być zadowolony z efektu

cizzia
Napisano Ponad rok temu

pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu

cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj zużyłem testowo przeterminowanego foxa 5.3, w stożku, 89ml
poniżej film:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co do gazu - miotał bardzo fajnie, do tego moc - niezmienna.
Niestety opryski zawiało w moją stronę i do lodówki po mleko poruszałem się, jak niewidomy :twisted:
Panowie poszukuję czegoś, co będzie wielkości foxa z filmiku i będzie podobnie miotało.
Do tego interesuje mnie działanie - pryskam i eliminuję napastnika skutecznie, ale bez
zbędnego oczekiwania na działanie gazu. Później w ruch pójdzie gaśnica :twisted: :twisted: :twisted:
Co z obecnie dostępnych produktów na rynku polecicie?
- rozważam Hi-Max z Hpe
- PM OC17 z hotspray
- puissance 90
-
Liczy się dla mnie wielkość i szybkość działania - o konsekwencje prawne jestem akurat spokojny, więc niezależnie czy zmasakruje napastnika, czy nie, więc bez różnicy czy to będzie OC czy CS.
Pozdrawiam,
K
Napisano Ponad rok temu

zainteresowanych chętnie przygarniemy , pisać na priva - zapowiada się GRUBBA BIBKA

cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Na tej stronie możecie znaleźć gatrze gazy fox i o dziwo police OC 17 magnum z głowicą tyku twist on looc.
Napisano Ponad rok temu

a swoją drogą to ostatnia szansa 91posir aby się zdecydować żeby wpaść do wawki na psikanie i integracje ,
w tajemnicy zdradzę , że mam zamiar doprawiać karkówkę UDAP-em ... ( nie całą oczywiście )

cizzia
ps. Adamooo - padła propozycja aby o tydzień przesunąć spotkanie czyli nie w ta sobotę tylko w następna ... ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kolo trochę przynudza i pierdzieli ale ogólnie fajne

cizzia
Napisano Ponad rok temu
Dzięki wielkie, ale wyjeżdzamy z żoną :roll: w taką niby podróż.91posir zawsze coś fajnego obczaji
![]()
a swoją drogą to ostatnia szansa 91posir aby się zdecydować żeby wpaść do wawki na psikanie i integracje ,
w tajemnicy zdradzę , że mam zamiar doprawiać karkówkę UDAP-em ... ( nie całą oczywiście )![]()
cizzia
ps. Adamooo - padła propozycja aby o tydzień przesunąć spotkanie czyli nie w ta sobotę tylko w następna ... ?
Eh to teraz po ślubie już będzie coraz mniej sexu i ciągły opie**l

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..