Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2274 odpowiedzi w tym temacie

budo_zgred60
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Rozumie że reklama dźwignią handlu , ale skarbówka też zagląda do netu podatki nalicza z odsetkami i grzywnę potrafi przyłożyć do pięciu lat do tyłu.
  • 0

budo_somebody
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 181 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A takich ni ma?
Dołączona grafika
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Rozumie że reklama dźwignią handlu , ale skarbówka też zagląda do netu podatki nalicza z odsetkami i grzywnę potrafi przyłożyć do pięciu lat do tyłu.

straszysz skarbówką ... boże LITOŚCI !

Powiem tak rozumiem że jako jedyna osoba w tym wątku szukasz u mnie dziury w dupie ponieważ na każdym kroku piętnuję twoją bezdenną GŁUPOTĘ I IGNORANCJĘ - pozwól że cię naprowadzę - jest tylko jedna w wiadomym miejscu poniżej pleców ! ( przynajmniej u mnie :) )

Jak rozumiem chciałbyś złożyć na mnie donos choć nie wiem za co ?! za to zapewniam że swoich praw i dobrego imienia będę bronił w sądzie więc jak masz coś konkretnego to dawaj bo jeśli to tylko twoje sugestie czy imaginacje to się możesz sam mocno zdziwić , a i jeszcze my się w sadzie spotkamy o pomówienia a ustalić twoje personalia raczej trudno nie będzie !

Co do mojego hobby graniczącego z pasją które pochłania mnie od wielu wielu lat to powiem krótko ponieważ takie ciućmoki i buraki jak ty jeszcze się tu na vortku nie trafiły , więc to że mam rodzinę i kontakty w stanach , a od czasu do czasu odstąpię poprzez BAZAR jakiś miotacz czy dwa to nie daje ci prawa do snucia własnych teorii , co do reszty to mam zamiar jutro wystawić nawet kilka sztuk w owym dziale bazar więc nie zapomnij na mnie donieść ... ciekawym bardzo co ci powiedzą w skarbowym HE HE ... choć chyba wiem - powiedzą weź spierdalaj ;)

Zatem umówmy się tak , jak masz coś konkretnego w sprawie do powiedzenia popartego niezbitymi dowodami to nie widzę przeciwskazań abyś złożył na mnie takowe doniesienie zamiast pierdolić na vortalu 3 po 3 a że u cizzi można nabyć od czasu do czasu zajebiste miotacze to wszyscy zainteresowani wiedzą od wielu lat szczególnie ci co zaglądają na bazar, w dodatku takie o których ty możesz jedynie pomarzyć , zachwalaczu chały i bardachy którą można nabyć w naszym kraju , zresztą idę o zakład że jesteś jedynie nędznym naganiaczem jednego z tych sklepów co wciskają ludziom ciemnotę i nędzę bo w innym razie nie sposób by było się tego pozbyć ...

cizzia
  • 0

budo_pogromca z lbn
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 588 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kyokushin

Napisano Ponad rok temu

Nie ogarniam o co Wam chodzi? Jak ktoś nie chce nie kupuje i tyle. Jeden ma prawo uważać, że to jest zajebiste i w ogóle, a drugi, że tandeta szit i do widzenia. Tylko po co robicie te osobiste wycieczki?
  • 0

budo_strzelec92
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 97 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

O to chodzi Pogromco, że spotkało się dwóch buraków. Nie wiem ile jeszcze będziemy musieli to czytać.
A szkoda, bo obaj mają ogromną wiedzę, ogromne doświadczenie i obu bardzo lubię czytać o ile tylko się ze sobą nie przepychają.

A transport UDAP-ów robi wrażenie... brałbym gdybym nie miał ;) Ale jeśli pojawi sie jakiś mniejszy UDAP (ok 50-60 ml), wezmę.
Ale to tym bardziej boli jak facet, który naprawdę potrafi ściągnąć ZAJEBISTY sprzęt i jest w tym w zasadzie monopolistą, opisuje jednocześnie swoją dziurę w dupie.
  • 0

budo_strzelec92
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 97 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Co do gazu ARM IV oc+cs, to gość twierdzi że ma to parametry: 3% CS + 1.4 kapsaicyny w 10% roztworze.
  • 0

budo_pogromca z lbn
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 588 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szczerze wątpię w takie parametry. Przecież taki mix byłby zagrożeniem chyba nawet dla życia :?:
  • 0

budo_somebody
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 181 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Moc chyba się nie kumuluje tak jak nam się wydaje. Zagrożeniem dla życia będzie każdy gaz jeśli trafimy na astmatyka. Ale też szczerze wątpię w taką formułę.
  • 0

budo_strzelec92
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 97 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A gdzieś na stronach producenta nie będzie opisu tego gazu? Nie bardzo mogę znaleźć.
Ja w taką mieszankę jestem w stanie uwierzyć, byłoby to połączenie gazu ARM II z typowym gazem OC.

Swoją drogą, przypomni mi ktoś jak sprawdzały się te gazy ARM II kupione w interark?
  • 0

budo_pogromca z lbn
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 588 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Miałem okazję "dostać" sabre red (rozmazanie go sobie po twarzy i oczach), oraz przez przypadek odpaliłem sam w siebie forca 80 (tak wiem kaleka jestem stare czasy). Oczywiście każde z tych w osobnym czasie i jak tak sobie pomyślę, ze to miałoby nastąpić w jednym momencie to chyba bym błagał o dobicie :roll:
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Co do gazu ARM IV oc+cs, to gość twierdzi że ma to parametry: 3% CS + 1.4 kapsaicyny w 10% roztworze.

LUDZIE zejdźcie na ziemię - takie parametry wykluczały by dostępność takiego miotacza dla cywilów - jednak dla służb to raczej TYM BRDZIEJ bo im w szczególności krzywdy zrobić NIE WOLNO !!!, zresztą nakładają się tu 2 różne działania różnych środków co przy takim stężeniu zdecydowanie mogło by ( choć nie musiało ) spowodować poważne komplikacje zdrowotne i to u przeciętnego zdrowego człowieka a co dopiero astmatyka 8O - i wiem to z własnych realnych doświadczeń a nie sobie wydumałem

Ale to tym bardziej boli jak facet, który naprawdę potrafi ściągnąć ZAJEBISTY sprzęt i jest w tym w zasadzie monopolistą, opisuje jednocześnie swoją dziurę w dupie.

Najmocniej przepraszam ale nic podobnego ( mam na myśli opis owego miejsca na 4 litery ) nie miało miejsca , użyłem jedynie przenośni literackiej :) aby to coś o nicku zgred odebrało w sposób należyty moje stanowisko w tej sprawie.

Wracając jeszcze na chwilę do donosu na mnie do urzędu skarbowego CZEKAM NA ODPOWIEDŹ i KONKRETNE DOWODY mojej szeroko ukrytej działalności gospodarczej z pominięciem tego urzędu :) a jak się nie doczekam to podejmę stosowne kroki w tej sprawie aby moje dobre imię nie zostało nadszarpnięte - i zrobię to szybko ... !

Ponieważ od czasu do czasu wychodzę na przeciw innym vortalowiczom sprzedając to i owo w mikro ilościach na bazarze - szczególnie na ich wyraźną prośbę - nie tylko nie czyni ze mnie przestępcy ale i w najmniejszym stopniu nie wpływa na budżet narodowy :) zresztą konsultowałem się już z prawnikiem i z przyjemnością dowiodę tego w sądzie jeśli zajdzie taka potrzeba a na chwile obecną oczekuję PRZEPROSIN za takowe pomówienie

cizzia
  • 0

budo_pogromca z lbn
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 588 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Razem z gazami ściągnąłeś z USA modę na sądzenie się o byle g?
  • 0

budo_91posir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Strzelec92 proponuję cofnąć się do strony nr 76. Na tej stronie znajdziesz opis jak działa ARM II.
  • 0

budo_strzelec92
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 97 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

91posir, nie muszę sie cofać. Pamiętam sytuację i że ARM bardzo ładnie rozwiązał sprawę. Tyle że gościa jeszcze w szpitalu trzymały efekty użycia gazu.
  • 0

budo_somebody
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 181 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie od dziś wiadomo, że mocno stężony CS to nie przelewki. Dlatego preferuję OC, a ARM II mam bardziej dla samego posiadania. :)
  • 0

budo_zgred60
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja opisałem przykład z życia który przydarzył się moim dobrym znajomym ich pasją i zarazem hobby była hodowla papug . Hodowali rozmnażali sprzedawali na giełdach, znajomym oraz necie na forach tematycznych naturalnie niewielkie ilości nadwyżki tratowali to jako rzecz normalna. A listopadzie zeszłego roku bez żadnych donosów trafił do domu list polecony z urzędu kontroli skarbowej. Wezwanie dotyczyło handlu papugami w necie. A dowodami były ich wpisy i e-maile. Ja w sądach bywam z przyczyn zawodowych często ,jeżeli masz chęć to proszę bardzo . .Czytaj ze zrozumieniem, szczególnie to co sam wypisujesz to znajdziesz paragrafy na siebie w co trzecim twoim tekście .Twój styl i język z dodatkami erotomaństwa mnie nie bawi. A donoszenie to nie moja specjalność i wiem że każdy sądzi po sobie co czytam tu co chwilę
  • 0

budo_strzelec92
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 97 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A jakie jest Twoje zdanie na temat tego ARM IV, zgredzie?
  • 0

budo_zgred60
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Francuzi zrobili takie mixy na zlecenie słuzb zwalczających grupy przemytników często ci ludzie ćpają i pija jednocześnie śą ciągle znieczuleni na maxa. w 2010 zlecono opracowanie tego specyfiku. Testowała to też żandarmeria w czasie rozruchów . Podobno się sprawdza w POLSCE nie na żadnych przepisów ograniczających stężenia czynnika aktywnego. A służby jak chcą zamawiają takie zawartości jak im pasuje tylko daja instrukcje np. 4,5% cs można używać w otwartym terenie bez maski. Oddziaływanie oc i cs to dwie różne bajki było to już to opisywane nie raz i działania tych czynników nie kumuluje się. Idąc tym tokiem rozumowania to powinno się zakazać noszenia i używania MIOTACZY CS i OC JEDNOCZESNIE bo każdy może nosić podobnego MIXA tylko w dwóch pojemnikach Niektóre firmy ochroniarskie już robiły takie eksperymenty na imprezach masowych podobno efekt był niezły. W oryginalnych mixsach francuzi stosują inny rozpuszczalnik nazywają go turbo nie znam składu patent zastrzeżony tylko RICH ale za jakiś czas będzie wiadomo ktoś zrobi analizę coś doda i opublikuje jako własny.
  • 0

budo_strzelec92
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 97 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czyli uważasz że ten ARM IV może mieć takie parametry jak podaje interark? Takie gazy poza produkowaniem ich dla specjalnych służb mogły być skierowany na rynek cywilny tam gdzie prawo na to pozwala?

I na ile można zaufać że firma robiąca ARM II i ARM IV nie oszukuje na składzie?
Bo to że interark miałby podróbki nie wierzę. Nie wydaje mi się żeby ktoś wpadł na pomysł podrabiania gazu który mało kto w ogóle zna, w odróżnieniu od np. Sabre Red, Foxa czy OC-17.
  • 0

budo_zgred60
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Popatrz na stronach producenta jest to samo, wiem że INTER-ark robi miotacze OC dla POCZTY, STRAZY GRANICZNEJ według ich specyfikacji ale ,CS i te nowe MIXY sprowadzane są z Francji i nie wierze w teorie spiskowe że do POLSKI sprzedają gorsze najlepiej sprawdzić na sobie. Tak zrobiłem z10 lat temu z modelem PUSSANCE 90 jak zaczęli go sprzedawać wywaliłem pól pojemnika w garażu cześć na czoło ., Wiedziałem czego mogę oczekiwać było jeszcze lepiej ,wyszedłem po 10 sekundach. Potem działało ostro przez pól godziny mimo zmywania bieżącą zimną wodą twarzy i całej głowy nie miałem żadnych zapaleń spojówek poparzeń ale teraz nikt mi nie powie ze to działa kiepsko lub jest niebezpieczne .Zresztą kiedyś pracowałem przy produkcji takich wyrobów i przecieki w gotowych wyrobach tez się zdarzały , dlatego z teorii i praktyki cos na ten temat wiem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024