Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2274 odpowiedzi w tym temacie

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Re: Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2

Witam Wszystkich ;-)

(-15stopni) :)

odpowiedzi kolega udzielił sobie sam :) myślę że to główna przyczyna "średniego" działania , zakładam że gaśniczki raczej nie trzymałeś cały czas przy ciałku aby gaz był cieplutki :) to spowodowało jego szybki opad na glebę i brak skarżenia osób postronnych - takie jest moje skromne zdanie

Aby podtrzymać wysoki poziom naszych dywagacji chciałbym dziś podjąć temat wyrobu i produkcji –

WŁASNYCH MIESZANEK PIEPRZOWYCH – służących do obezwładniania innych ludzi ;P

Tym tematem zająłem się stosunkowo niedawno około 2 może 3 lat temu , zainteresowany różnymi niszowymi filmami na tubie oraz poradami amerykańskich prepersów , stwierdziłem że wyprodukowanie skutecznej mieszanki obezwładniającej na bazie pieprzu bądź czerwonej papryki nie tylko nie stanowi żadnego problemu ale jest wręcz banalnie proste – nawet Ci co potrafią w kuchni przyrządzić jedynie jajecznicę czy ugotować herbatę powinni sobie z tym poradzić , szczególnie postępując wedle pewnych prostych regół ! Stare powiedzenie tyczące się tego że człowiek uczy się przez całe życie ( i głupi umiera – ale o tym innym razem :) ) , odnosi sie do tego że metodą prób i błędów nawet laik NIE lubiący chemii powinien wcześniej czy później opracować taki produkt który co najmniej DORÓWNA MOCĄ jeśli nie przewyższy jakością i skutecznością uzyskanej formuły / mieszanki produkowane i opracowane przez światowe koncerny , jedyna bariera ( oczywiście nie jest ona nie do pokonania – a jedynie stwarza pewne uniedogodnienia ) to uzyskanie wysokogatunkowej olejożywicy z dużą zawartością kapsaicyny i kapsaicynoidów , jednak jak postaram się wam zaraz udowodnić wcale nie jest ona niezbędna do skomponowania substancji o działaniu WIĘCEJ niż ZADOWALAJĄCYM :)

Zatem jako domorosły Adam Słodowy do poeksperymentowania na poziomie podstawowym potrzebne będą :

Butelka wysokoprocentowego alkoholu – może być wódka 50 % ale jeszcze lepszy będzie spirytus 98% :) – tylko mi chłopaki nie wyduldać przed czasem bo z eksperymentu tego dnia będą nici a całą operację będzie trzeba zaczynać od początku HE HE

Dalej ( ponieważ ja preferuje mieszanki ) – moje doświadczenia jasno pokazały że w przypadku wykorzystania różnych rodzajów proszku pieprzowego i paprykowego , zawierającego poza kapsaicyną w różnym stężeniu , również różne stężenia kapsaicynoidów to takie połączenia są zdecydowanie lepsze ( mocniejsze ) i godne polecenia na początek !
Kolejna sprawa to proponuję dla dodatkowego zwiększenia mocy mieszanki – szczególnie na oczy – dodać roztworu nasyconego soli kuchennej , ewentualnie soku cytrynowego ( można dać jedno i drugie ) z jak najkwaśniejszych owoców jakie uda nam się dostać )

Do tego potrzebna będzie miska , drobne sitko , 2 , 3 papierowe filtry do kawy , łyżka do mieszania najlepiej plastikowa bądź drewniania , ale metalowa też się nada :) maniacy mogą przygotować jeszcze mikser / malakser kuchenny ale nie jest on niezbędny.

Zanim rozpoczniemy eksperymenty warto by się wcześniej zorientować jakie produkty do późniejszego przygotowania mieszanki są w naszym zasięgu i jak już znajdziemy w okolicznych sklepach lub Internecie coś co na wpadnie w oko to nie żałować paru złotych więcej i kupić produkty stosunkowo świeże ( cały czas mam na myśli wyłącznie mieszanki proszkowe – do produktów świeżych , marynowanych , bądź gotowych past czy olejków / olejów DOJDZIEMY W KOLEJNYCH MOICH POSTACH :P ) często można nawet spróbować wcześniej tego co się kupuje – jak pali w gębie jak cholera znaczy że się NADA

Potem wlewamy alkohol do miski ( bądź miksera ) nie za dużo wszystko zależy od tego ile gotowego produktu mamy zamiar uzyskać ale powiedzmy małpkę trzeba dać ;) no może nawet 250 ml do tego sproszkowana papryka ( można dodać kilka rodzajów proszku ) potem sproszkowany pieprz ( też kilka rodzajów polecam – doskonale sprawdza się zwykły pieprz czarny , oraz czerwony cayenne ) proszku walimy na oko ;) byle by łyżka nie stała jak w gęstej grochówce, , odrobinę roztworu soli i wspomnianego soku z cytrynki , dość istotne aby substancje sypkie były dobrze zmielone znaczy jak najdrobniej , wszystko razem mieszamy bądź miksujemy i pozostawiamy na czas jakiś do przegryzienia byle w zamkniętym słoiku bądź innym naczyniu aby alkohol nie parował , po pewnym czasie np. 1 godzinie , można i po 2 ba można i po 24 HE HE ( w trakcie kiedy nasza mieszanka pracuje warto co jakiś czas wstrząsnąć i zamieszać roztworem / włączyć malaxer ) potem zostaje całość przecedzić najpierw przez sitko a potem przez papierowy filtr raz drugi czy trzeci – tak uzyskany produkt ( koniecznie bez fusów – taki jest najlepszy , jednak jak troszkę drobinek zostanie to tez nie załamywać rąk panowie ) naciągamy do strzykawki np. 20 ml a końcówkę można delikatnie zastearynować np. świeczką , w ten sposób stajemy się posiadaczami 1 wszej w naszym życiu własnoręcznie stworzonej mieszanki do obrony , jest ona również natychmiast gotowa do testów czy realnej samoobrony !

Powiem tak wyniki tego najprostszego z prostych eksperymentów powinny Wam dać na tyle do myślenia ( a po realnych testach na ochotniku to już w ogóle ... ;) ) że kto wie czy jeśli znajdziecie odpowiedni sposób przenoszenia i aplikacji takiej osobiście opracowanej formuły całkowicie nie ZREZYGNUJECIE z produktów dostarczanych przez najbardziej renomowane firmy na świecie !!!

Zatem eksperymenty czas zacząć HE HE

A potem prędziutko do komputerków i zdawać tu relacje koledzy z własnych spostrzeżeń , testów i innych wniosków , zresztą WIELCE CIEKAWI MNIE co by powiedziała policja gdyby dopadła nas na obronie taką oto mieszanką wystrzeloną ze strzykawki ?! :P

No i czekam na propozycje własnych FORMUŁ – co powinno być fascynujące HE HE

Zatem posuwamy się o kolejny mały kroczek na łamach Vortalu ( ale o WIELKI w temacie skutecznej i realnej samoobrony )

cizzia
  • 0

budo_xiii
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 182 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ciekawy pomysł, hehe :)
Zawsze można zaopatrzyć się w coś z tego sklepu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Albo od razu dodać sosiku, tylko cenowo to tanio nie wyjdzie.
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

.... drań musiał wybiec przed szereg HE HE

ale ale jak już jesteśmy przy sosach i ekstraktach to po co się pierdolić - od razu TO 8O

cizzia
  • 0

budo_anics
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 89 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Test ARM II, coś mało tych psiknięć, ale nie wiadomo czy był pełen.

• 0

budo_użytkownik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ale wiadomo, że był przeterminowany ponad dwa lata :idea:
  • 0

budo_xiii
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 182 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Panie anics...chyba dość jasno wypowiedziałem się o tym gazie a jeśli nie to powtórzę...Przeterminowany ponad dwa lata, jak nie trzy...Test był robiony z dupy i niewiele na nim widać. Do drzewa może były 3 metry. Gaz był dziewicą. Wnioski wyciągajta sobie sami.
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mr. Twinkle mój prawniczy mentorze :)

chciałbym się jakoś odwdzięczyć za ostatnią fachowa wypowiedź , i teraz tak pamiętasz naszą ostatnią dyskusyjkę o slapperach oto coś dla Ciebie , baaaa w dodatku 100 % LEGAL !!!

zdrówka życzę

cizzia
  • 0

budo_mr_twinkle
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 655 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Cizzia, wiesz co lubię :) Wynalazki tego żabojada też mi się podobają, szkoda że nie znalazłem jego opinii w przedmiocie gazów.
Sap wallet mam, uszyty na zamówienie ale wg innego projektu. Dobra rzecz jako potrzebna jest broń "zamaskowana", jak się np. przez wykrywacz metali przechodzi ;-) Ale to nie to samo co prawdziwy sap...
Jak dla mnie coś np. z oferty firmy D 3 Protection byłoby świetnym uzupełnieniem dobrego gazu.
  • 0

budo_warhead
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4469 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Przykro mi ale ten portfel moze byc nielegalny. Tak jak skarpetka obciazona mydlem.
  • 0

budo_shouryu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 997 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Portfel na łańcuszku wypełniony drobniakami. :roll:
War, co nielegalnego jest w mydle w skarpecie ?
  • 0

budo_mr_twinkle
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 655 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No to mi byłoby przykro, gdyby się okazał nielegalny, szczególnie że publicznie ogłosiłem, że go mam. Ale akurat jestem spokojny, że jest legalny :)
  • 0

budo_adamooo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 405 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak skarpetka obciązona mydłem może być nielagalna :) litości ;-)
a jak ananasa mam w reklamówce i zrobię helikopter to też??
  • 0

budo_użytkownik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a jak ananasa mam w reklamówce i zrobię helikopter to też

Jak w puszce to jak najbardziej.
  • 0

budo_91posir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

cizzia to coś dla ciebie i pod twoje eksperymenty w produkcji gazów
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

91posir - słoneczko rozpieszczasz mnie , a z ciekawostek ponieważ pokazane miotacze NIE są miotaczami plecakowymi tylko ręcznymi więc i ich posiadanie ( i teoretyczne użycie ) jest prawdopodobnie legalne :)

Warhead - czyżbyś już tak spierniczał że nawet guma w gaciach jest dla Ciebie nielegalna ? bo można nią w końcu udusić , ewentualnie za bardzo uwiera ( jak uwiera to trzeba zmienić gacie na większe HE HE )

cizzia

ps. a swoją drogą gdyby tak się wszystkim przejmować - to najlepiej w ogóle z domu nie wychodzić - cała sztuka w tym aby opracować sobie taki ekwipunek który nie tylko jest SKUTECZNY podczas konfrontacji ale i + / - choćby oscyluje w granicach prawa / bądź nikt nie powie że był stworzony / dedykowany do robienia kuku bubu , a że został tak użyty ...

miałem trenera który zwykł mawiać :

A - wojownik w walce używa WSZYSTKIEGO

B - WYGRANYCH NIE SĄDZĄ - jak ty leżysz a ja stoję znaczy dobrze jest :)
  • 0

budo_anics
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 89 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Sprzedający tłumaczył mi że nie długo będzie w opakowaniach takich jak powinno dałem 60 zł za 50 ml , zobaczymy czy się nie zawiode :)

Tak to wygląda w oryginale- ARM IV:
  • 0

budo_91posir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ciekawe czy wprowadzą go do ciągłej sprzedaży ?
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

przeglądając ofertę wpadłem na takie cuś

Dołączona grafika

w relacji JAKOŚĆ / ILOŚĆ / CENA - NIE ma chwilowo nic lepszego , zakładając że nawet sam sos mógłby być za gęsty to śmiało można go rozcieńczyć spirytusem , w końcu 6.000.000 SHU to chyba lekka przesada ... ? a może i nie :) - za to tak czy inaczej alkohol powinien działać dobrze w podrażnianiu oczu + MAMBA - toż to po kurwa ezja ;)

tu sobie zamówicie 100 ml za 89 pln zupełnie przyzwoicie

pozostaje opracować jakieś sensowne urządzenie do przenoszenia i rozpylania np. takie jak pokazał Użytkownik - jednak akurat do tego konkretnego to bym miał kilka zastrzeżeń ale kierunek BARDZO DOBRY

cizzia
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a poniżej coś dla bananów lub bananówek z z iphonem ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

cizzia
  • 0

budo_adamooo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 405 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Całkowicie nieprzydatna zabawka jak dla mnie :roll: widać ze ciśnienie liche a ilość środka żałosna.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024