Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Pan Kazio, chyba Megasmig podał tą informację a m.in ja podłapałem. Nie znalazłem jednak potwierdzenia jej ale może szukać nie umiem. Sabre Red ma w ogóle dziwną politykę, nie sprzedają wszystkich wersji cywilom, upierają się przy stosowaniu twist-on-lock'a, no i te ich strumienie rodem ze strzykawki... nie mniej jednak lubię tą firmę.
też nie jestem w stanie nigdzie odnaleźć tych informacji, a chyba to forum jest dla wnikliwych, którzy lubią drążyć temat Ja do takich należę, więc ponawiam prośbę o jakieś materiały, jeśli ktoś dysponuje - chodzi o info skąd dokładnie wiadomo, że Walther Pro Secur jest teraz produkowany przez Sabre i że ma 1,33%MC
- ja nic nie wiem - to Megasmig jest specjalistą od walthera , jego na stos HE HE , jam nie winien ...
a co do przekładek na ARMa II to może by Mr Twinkle się podjął zainstalowania Flip Topa z Predatora ?
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Tutaj masz katalog Sabre i chyba nie ma tego co szukasz
Informacji to trzeba szukać raczej tutaj:
lub tu:
Ale ich nie ma, co nie jest dziwne bo mało kto podaje do publicznej wiadomości nazwę podwykonawcy. Oglądając jednak ofertę gazów ProSecur można odnieść wrażenie, że jest to faktycznie Sabre z inną nalepką. ProSecur X = Crossfire, Bear Defender = Frontiersman, itd. ale pewności żadnej nie ma.
Jeśli ktoś z kolegów zna niemiecki, może im wysłać zapytanie, kto wie, może rozwieje to nasze wątpliwości.
Napisano Ponad rok temu
Cizzia opisz trochę jak to zrobić, to w okolicach Świąt pokombinuję.
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą, gdyby Predator faktycznie miałby takie parametry: zawartość CS 1 %, zawartość OC 15 %, MC 2%, 3000000 SHU - to byłby to najmocniejszy gaz dostępny w PL. Za 40zł za 50ml.
Policyjny za 29,99zł:
Ekspozycja w śladowej ilości więc z przyłożenia ten gaz może działać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
może by zrobił zdjęcie i wkleił - reszta też by się po onanizowała umysłowo HE HE
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Ty dewiancie... Wiedz, że już się Toba interesuje...
Napisano Ponad rok temu
Z góry dziękuje za porady
Napisano Ponad rok temu
Mniejsza pojemność ale większa moc. Pamiętaj aby nie zostawiać na dłuższy czas gaśnicy w aucie, zarówno mróz jak i upał jej szkodzi.
Praktyka z leszcza zrobi mistrza.
Jak widać na pierwszym filmiku nawet w kontrolowanym środowisku, będąc przygotowanym na akcję i trzymając pojemnik już w garści można nie wykorzystać przewagi jaką daje OC.
Można też nawet w zabawie nie umieć odpalić gazu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hi-Maxa nie znam, ponoć to "średnia półka" - przy tej pojemności na pewno się sprawdzi, tak jak i ARM II, tylko że to takie nieporęczne ale kto wie, może sam widok dużej butli odstrasza chuligankę. Nie wiem, nigdy nie miałem, poza tym nie mam w zwyczaju straszyć, wolę atak wyprzedzający bez sygnalizowania go.
Napisano Ponad rok temu
Paweł:
Frontiersman jak jest napisane na etykiecie jest na zwierzęta i noszenie go z zamiarem użycia na ludziach jest nielegalne!
Koledzy z budo, ponawiam prośbę o przemyślenie odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a wracając do tematu - to aby gaśnica była skuteczna powinna być poręczna więc dla początkujących polecam coś z chwytem pistoletowym bo Fire Master z Frontiera jest dla wyjadaczy ! - szczególnie podczas dynamicznego dobywania ...
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Hi-max z hpe poland?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ponadto zdobyłem info, że posiadają także mieszanki ARM II CS z pieprzem, zrobione specjalnie na zamówienie jednej z polskich formacji uzbrojonych (nie powiedzieli dokładnie dla jakiej). Była to szybka rozmowa a więc szczegóły na razie nie znane ;-)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..