Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
Co do marek to jak tu koledzy wspomnieli, oprócz premium wprowadź też ekonomiczne bo nie każdy jest maniakiem, można wyprasować żelazkiem zarówno za 200 jak i za 600 złotych z tym samym skutkiem tylko bez ,,bajerów".
Sabre dla mnie jest obecnie najsensowniejszym wyborem (+Walther ale to to samo, zabawa w etykietki) jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny no i wybór. Oprócz tego z ,,dobrego standardu" to Hi-Maxy z HPE i.... Foxy wycofane, pozostał drogi Green przegrywający ostrością z Foxem oraz słabiutka pianka 5% OC. Pomijając wynalazki typu ARM oraz Predator bo samoobrona nie może działać na zasadzie rosyjskiej ruletki, nóż się uda a nóż nie. Oczywiście pominę tutaj bazarowe badziewie itp.
Każdy ma inne zapotrzebowania i gusta. Mi np Twist-Lock problemu nie przysparza. Pojemność jest nawet ciut większa niż w MK4, substancja lepiej się klei, większy rozbryzg (w Foam Magnum SR). Jako, że gazu używam głównie w zamkniętym pomieszczeniu (nocny autobus ) to Fogger definitywnie odpada bo jak to użyć? Chyba tylko, gdybym miał dosłownie nóż rozjuszonego pasażera na gardle. Ba, kolega użył ,,żelowego strumienia" jak to sprzedawcy nazywają zwykłe streamy i ewakuacja ze łzami w oczach. Ile jest PRAWDZIWYCH żeli na Polskim rynku? O ile się ostał to Mace (ale nie wiem jak w boju) no i Crossfire gel-kupiłem, wytestowałem, niestety zbyt cieniutki strumyczek, po powiększeniu dyszy substancja idzie w mig a pucha nieproporcjonalnie wielka do pojemności (podobnie jak MKx Sabre). Pianki Sabre w autobusie użyłem dwukrotnie, ani razu nie zawiodła, efekt rewelacyjny. Raz był wyczuwalny tylko lekki, pikantny zapach pieprzu. Na zewnątrz noszę Frontiersmana ale użyć to w autobusie chyba tylko jako obucha
Więc drogi Kolego Cizzia jak dla mnie widziałbym dobrą (mocniejszą niż Sabre) piankę lub prawdziwy żel w dużej pojemności (kieszonkowej tj tak ok 4oz), UDAP z Foggerów nie ma sobie równych no i GAŚNICZKI czyli moje ulubione miotacze. Przerabialiśmy tutaj dyszę CrowdControl bodajże BodyGuarda LE-10 i mi się to bardzo podoba. Tak czy siak porządna gaśnica myślę że być powinna. A marzeniem byłby UDAP normalnych rozmiarów
Więc dopinguję i myślę, że sklep wystartuje z solidnym asortymentem i będę mógł zmienić Sabre na coś lepszego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja nie bede sie tutaj rozpisywał dane mi było poznać kolegę Cizzie i wiem,że nareszcie pojawi sie sklep nie tylko z profesjonalnym wyposażeniem ale i z bardzo profesjonalnym i doświadczonym w bardzo duża wiedzę SPRZEDAWCĄ!!!
Poniżej wymienię co miedzy innymi moim zdaniem mogło by sie znajdować na wyposażeniu :
1. Inferno Cold steel ( maja bardzo intrygujące pianki praz formułe)
2.Streetwise 23%
3. Vexor
4. Wildfire 18%
5. Ruger
Napisano Ponad rok temu
na chwilę obecną powiem tak - jeśli to tylko tyle ... HE HE - to śmiało , MIŁO przyjdzie mi Was zaskoczyć z tym co MY dla Was przygotowaliśmy !!! i to w standardowej ofercie , a biorąc pod uwagę że chcemy się rozwijać to już w ogóle
Chciałbym aby sklep był WZORCOWY - zarówno pod względem wyboru produktów , jak i kompetencji / pomocy w doborze odpowiedniego gazu , bo widzę że WIELE ze środków, co sobie założyłem ich posiadanie , jest praktycznie zupełnie nieznanych w Polsce , choć to środki zdecydowanie WYBIJAJĄCE się na tle konkurencji i to w światowym ujęciu.
Rozumiem również że zbytni optymizm nie sprzyja interesom , jednak ja się nie opieram jedynie na pasji ... - NIE STAĆ MNIE NA PORAŻKĘ , wiec zamiast samemu sobie dupcię miodkiem smarować wolałem rozpisać wszystko na papierze a to pozwoliło potwierdzić potencjał projektu w takim zakresie w jakim MY go widzimy.
Oczywiście nie od razu Kraków zbudowali więc zanim marka sklepu okrzepnie na rynku , trochę czasu musi minąć jednak jest wielu którzy chętnie pomogą w tym aby było o nas głośno - zresztą wielkiej kampanii reklamowej NIE planuje , dla mnie moją siłą pozostaną moi ZADOWOLENI klienci polecający mnie dalej ...
cizzia
Napisano Ponad rok temu
No i wiadomo, promocje, rabaty, upusty, darmowe dostawy od jakiejś kwoty, co by zagorzali maniacy mogli sobie nawet co nieco kupić tylko do kolekcji. Niekoniecznie do używania. A wiadomo kasa nam z tyłka nie wyskakuje. Także apeluję o rozsądną marżę. Tutaj za przykład można podać importerów Sabre, te gazy kosztują u nas niewiele więcej niż w USA. A taki choćby Fox czy gówniany PM jest dużo droższy niż w Ameryce... dlatego tak się sprzedaje że kupujemy gazy którym niewiele zostało z trzyletniej ważności... brak słów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Także Cizzia wyszukaj jakąś ponadprzeciętną piankę lepszą od Sabre Red, która niestety występuje tylko jako H2O. Gdyby nie to, nie byłoby dla mnie tematu. Ja jakoś nic specjalnie ciekawego znaleźć nie mogę, choć wczoraj troszkę poczytałem.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zainteresowały mnie teprodukty
18% OC
Formuła na bazie oleju, flip topy ....No no
Napisano Ponad rok temu
dlatego wsadziłem to w obudowę RSG3;DNieszczęsna blokada i po części rozmiar ją w moich oczach dyskwalifikuje.
rozmiar starczy na grupkę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mattaleo, czy powierzysz swoje lub Twoich bliskich zdrowie jakiemuś RMG "no name"? Nie szukajmy wynalazków na siłę. Prawda jest taka że jest tylko garstka naprawdę dobrych miotaczy i jeśli Cizzia dotrzyma słowa i nie będzie sprzedawał i zachwalał "bardachy" to nie ma bata aby miał te 10 marek na sklepie. Większość egzotyków z USA po zapoznaniu z opiniami ludzi którzy mieli z nimi do czynienia okazuje się nie być nawet dobrym standardem.
Zresztą, zarówno zwykłemu Nowakowskiemu jak i większości z nas wystarczy gazik za 50zł czyli Sabre. Piszcie co chcecie ale są one skuteczne i nie ma bardziej wiarygodnego producenta.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co jak co ale nie spodziewałem się tego po UDAPie, który ma nazwijmy to umownie niekorzystny stosunek wielkości puszki do ilości środka czynnego w porównaniu do niektórych konkurentów. Duża pucha zawierająca tylko 3.1oz ma ponad 16cm (ciut niższy Sabre Red cone ma 4,4 oz, Fox 5.3 4oz), "mała" 12,5cm 1.9oz (u Sabre Red cone 2,5oz, Fox 5.3 3oz) można więc by oczekiwać zajebistego zasięgu.Kolego po pierwsze ja nie polegam tylko na miotaczu.....noszę i używam w sytuacji kiedy juz naprawdę muszę..... Przede wszystkim polegam na swoich umiejętnościach które przez pare lat zdobyłem.....wychodzę z założenia,ze gaz jest jakaś dodatkowa forma obrony a nie podstawa która wszystko załatwi po drugie dlaczego mam go nie kupić ??? Kupie przetestuje i bede wiedział czy jest to cos warte....a moze akurat okaże sie ze to jedna z tych firm która faktycznie robi jakaś dobra formule i podaje faktyczne dane co do stężenia ....Sabre Red to dobre gazy ale jak dla mnie to tylko standard .... który w jakiś tam sposób zadziała ....wiem bo używałem kilka razy w realu i jak dla mnie jest to tylko dobry standard" i nie pozostawał bym w miejscu tylko szukał czegoś lepszego....co do Udapa powiem tak sama moc gazu jak najbardziej 10/10 lecz mam sporo zastrzeżeń co do ciśnienia a co za tym idzie zasięgu oraz dosyć małego pokrycia obszaru.
Którą wielkość testowałeś? Mnie interesuje tylko "mała puszka" i zaczynam się martwić że nie spełni pokładanych wysokich oczekiwań.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 26
0 użytkowników, 26 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..