Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2274 odpowiedzi w tym temacie

budo_somebody
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 181 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Normalny czas, gazy z reguły płyną statkiem.
  • 0

budo_somebody
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 181 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Importerów sabre jest czterech Military Gdańsk, Kaliber Warszawa , CQB Lódz, SpecShop Poznań.

Tam trzeba podzwonić.
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

CQB i Spec Shop to jedynie resellerzy ( cos w stylu odbiorcy hurtowego . tłumacząc z angielskiego wychodzi - SPRZEDAWCA WSPOMAGAJĄCY )

cizzia

ps. w temacie paczkomatów - to jak rozumiem wyłącznie spr. dogadania z firmą oferującą takie usługi - jeśli warunki będą odpowiednie bez problemu taka usługa zostanie uruchomiona !

proszę pisać co jeszcze :) , może dziadki z arku choć trochę podniosą standard obsługi - BO JAK NIE - to kiepsko widzę przyszłość tej firmy ... przynajmniej w temacie gazów - a szkoda by było , bo jednak mieli ( i puki co ) mają jakiś udział w rynku , ale żeby się specjalnie liczyli na chwile obecną ... cóż nic z tych rzeczy - BRAK WIZJI I ŚWIERZEJ KRWI , no i wiedza z lat 90 a to w dzisiejszych czasach trochę mało !
  • 0

budo_belian
  • Użytkownik
  • Pip
  • 35 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Gość z Kaliber powiedział mi, że będą mieli dostawę gazów Sabre Red w połowie lub pod koniec września, ale nie wiedzą w jakich wersjach te gazy będą, więc mają zadzwonić i mnie poinformować jak tylko będą wiedzieć coś więcej. Jeżeli chodzi o Łódzkie CQB to powiedzieli mi żebym wysłał do nich maila z dokładną rozpiską gazów sabre jakie mnie i Was interesują i, wtedy oni będą się starać, żeby je sprowadzić. SpecShop Poznań powiedzieli mi, że nie wiedzą, kiedy i jakie rodzaje gazów sabre będą mieli w ofercie, ponieważ oni bezpośrednio nie sprowadzają gazów a odkupują je pośrednio od jakiegoś innego dystrybutora. Więc panowie piszcie jakie pojemności i rodzaje dysz was interesują a ja wyślę do Łódzkiego CQB maila z waszą i moja prośbą ;-)
  • 0

budo_somebody
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 181 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Proszę cię bardzo:
Sabre Red MK-2 DPS 1.8 oz cone SR-521010-C
Sabre Red MK-3 DPS 2.0oz cone SR-520010-C
Sabre Red MK-3.5 DPS 2.5oz cone SR-520020-C

Dzisiaj już nie mam warunków a wstyd się przyznać zapomniałem ale jutro zadzwonię do military, kalibra i cbq.
  • 0

budo_somebody
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 181 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Trzeba ich nękać. :)
  • 0

budo_somebody
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 181 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie mogę edytować. :evil:
Kaliber: 22 6445707 wew. 43 lub 502 323 210 8-16
Military: 691 891 591 8-16
Cbq Tactical 42 6421111 9-17
  • 0

budo_stachu
  • Użytkownik
  • Pip
  • 45 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mnie pewnie wystarczy Sabre Red DPS cone MK2, musiałbym jeszcze na ceny zerknąć. Co do wymienionych importerów to kontaktowałem się już wcześniej ze wszystkimi oraz kilkoma innymi sklepami, w których również Sabre sprzedają. Im więcej osób do nich zadzwoni albo chociaż maila wyśle wyrażając zainteresowanie tym lepiej.
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szanowni koledzy !

skoro tak siak i owak takie próby były już przeprowadzane to NIE widzę powodu aby sytuacja uległa zmianie - no ale próbować można , jednak cudów NIE MA

cizzia
  • 0

budo_somebody
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 181 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wykonać trzy telefony to chyba dla nikogo nie jest problem. Cuda się zdarzają. :lol:
  • 0

budo_bocianowski
  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

sklep.inter-ark.com.pl/reczny-miotacz-gazu-sabre-3-w-1-duplikat-1.html , widzę że Inter-ark zaczyna się starać i sprowadza coraz to lepsze zabawki , tym razem Sabre 3w1 , cóż brawo jestem zaskoczony na plus ;-) ;-) ;-)

Orientujecie się ile takowy gaz ma termin ważności. Skoro CS przestaje działać po ok. 2 latach to wynikałoby z tego, że mieszanka OC/CS straci po tym czasie co najmniej część mocy.
  • 0

budo_somebody
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 181 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Podają że 4 lata, nie ma podstaw aby producentowi nie wierzyć, ten akurat jest godny zaufania.
  • 0

budo_viniciuss
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 299 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Odżałujcie parę złotych i dzwońcie do importerów Sabre. Jedna rozmowa była bardzo obiecująca. Im więcej nas zadzwoni tym lepiej bo zwęszyli już zainteresowanie i możliwość zarobku, wiem że już kilka osób takie telefony wykonała, dobra robota! 50-60zł za dobry miotacz to jak za darmo. Jeden ząb kosztuje 600-3000zł. :idea:
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Temat przydatności blendów jest bardziej skomplikowany - mega podstawowe znaczenie ma tu skład formuły , jednocześnie niezmiernie trudno o wiarygodne fakty bo o ile sam CS może ulec rozkładowi czy utracie mocy to tak czy siak z uwagi na zawartość pieprzu gaz wciąż będzie działał agresywnie , oczywiście faktyczną moc i skuteczność - mogą jedynie zweryfikować TESTY po upływie terminu przydatności , wykonane na NOWYM i przeterminowanym pojemniku , najlepiej z udziałem pozoranta , choć w tym wypadku pewnie próba organoleptyczna tez dała by pewien pogląd na sprawę.

cizzia
  • 0

budo_91posir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiecie tak czytam te wasze wpisy i żal mi się was robi, ponieważ znowu przerabiamy to samo co już było, i przez to robi się jeszcze większy burdel niż był. Co do importerów sabre to chyba trzeba by wziąć cały kontener aby je sprowadzili, dzwonić można ale to skończy się na zwrotach grzecznościowych i na pustych obietnicach. Względnie produktów (dziadków.pl ) to ja już wcześniej potwierdziłem to że to jest wielkie G. Choćby i na przykładzie gazu police super magnum miałem go na sylwestrze jak go zabezpieczałem pomimo trzymania w kieszeni kurtki od wewnątrz sypał na odległość około 1-1,5 m. Lub też gaz który to produkują na zlecenie poczty polskiej, niby żel a sypie jak aerozol i nie chodzi tu o nagrzanie pojemnika bo ten trzymałem w lodówce przez około 30-40 minut i sypał tak samo jak pojemnik który nie był chłodzony.
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Posir akurat co do nowości w Inter-arku ta są autentyczne UDAP-y i Sabre 3w1 w blistrach , wiem bo byłem i nawet zakupiłem ten Sabre 3w1 i wygląda kropka w kropkę jak ten ze strony Sabre , UDAP w Inter-Arku też wyglądał identycznie jak ten od kolegi Cizzy , więc tym razem nie ma o co się czepiać co do autentyczności gazów
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Co do przydatności CS -ów i blendów to może być różna , o ile formuła francuskich cs -ów wiadomo trwała nie jest , o tyle np RMG -75 i 15 letni działa jak trzeba , podejrzewam nawet że francuski producent cs-ów specjalnie daje taką formułę , aby była potrzebna wymiana i zbyt .Sabre w mixach też daje 4 lata gwarancji , ten co mam ma okres ważności do kwietnia 2017 więc pewnie już odrobinkę poleżał gdzieś na hurtowni , a jak widać ternim przydatności ma jeszcze spory ;-)
  • 0

budo_bocianowski
  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dzięki za info. Megasmig czy ten mix OC/CS jest w formie stożka?
  • 0

budo_somebody
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 181 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Producent opisuje jako "heavy cone" czyli gęsty stożek, coś na kształt ukierunkowanej mgły. Przy tej pojemności fajna sprawa.

Kto dzwonił do importerów Sabre ręka do góry. Według mnie warto a jestem zawsze umiarkowanym optymistą i zakładam że Kaliber nas miło zaskoczy. Co do Military i CBQ mam inne zdanie, typowe mydlenie oczu. Nie szkodzi spróbować, sprowadzą to super, nie to nie kupimy gdzie indziej lub co innego.
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , ogółnie ten gaz co mam jest identyczny jak Sabre 3in 1 z filmiku , więc sposób pryskania powinien być taki sam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 19

0 użytkowników, 19 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024