Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2274 odpowiedzi w tym temacie

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Re: Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2

Cizzia mam do ciebie prośbę jak uruchomisz sklep startuj w przetargach na gaz dla poczty polskiej bo te co dają to są porównywalnej mocy co woda z mydłem a oto i one.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

do tej pory Pocztę obsługiwały dziadki z Arku , BOR zresztą też , ale już Policje ogarnia HPE , ja mam trochę inna wizję i celuje w inne rynki , choć bez współpracy z odbiorcami hurtowymi zapewne się nie obejdzie jeśli mówimy o jakimkolwiek rozsądnym zysku , zresztą mam pełną świadomość iż w początkowej fazie rozwoju przy dzisiejszej wiedzy w społeczeństwie nie da rajda :) zarobić na odbiorcy indywidualnym - wycofać wkład własny pewnie tak , jednak jak pisałem ja się nie mam zamiaru bawić w zarabianie ;) - TYLKO ZARABIAĆ ! a że innych szlag trafi cóż ... chcieliście kapitalizm to go macie HE HE HE

PISAĆ MI TU KOLEDZY I KOLEŻNAKI CO BY KTOŚ CHCIAŁ - interesuje mnie Wasza opinia na temat pojemności , rodzaju środka , ceny którą chcecie zapłacić - ( choć w tym wypadku jedno mogę obiecać TANIO NIE BĘDZIE - ale za to na najwyższym poziomie i bez najmniejszej ściemy ) jednak ową niedogodność złagodzę różnymi rabatami , upustami i promocjami , co zapewne nawet skromniejszym w zasoby finansowe pozwoli się u mnie wyposażyć po zęby HE HE

i teraz tak - pamiętajcie że macie do czynienia z cizzią - człowiekiem otwartym na różne propozycje , działającym nieszablonowo i doskonale rozumiejącym Wasze potrzeby bo sam na tym wyrosłem , zawsze można do mnie napisać , próbować negocjować , składać oferty - najwyżej powiem grzecznie NIE - ale zawsze odpowiem możliwie najszybciej i bez niepotrzebnej zwłoki czy owijania w bawełnę , chyba że leżę gdzieś na Karaibach wtedy mam wszystko w nosie , jednak gdy dojdzie do konkretów - to nawet wtedy kontakt ze mną czy moim zespołem będzie nieprzerwany - w końcu biznes to biznes , a ja szanuje wszystkich którzy do mnie piszą , wystarczy poczytać opinie z 8 lat ... 150 % pozytywów - nie chwaląc się oczywiście :P

cizzia

ps. a Ty Posirku ponieważ ująłeś mnie swoją wiedzą w zakresie znajomości i wiedzy zawartej na Vortalu w naszym skromnym wątku, dotyczącej skąd wywodzi się nazwa domeny pod którą będzie stał sklep masz u mnie SUPER SPECJALNE WARUNKI na zakupy i to dożywotnio :) , bo na palcach jednej ręki zapewne bym zliczył osoby które potrafiły by odpowiedzieć na to pytanie - choć np. Mr. Twinkle będzie wiedział jak tylko wyjawię ową tajemnicę , zresztą on też jak i wszyscy którzy jesteście z nami na Vortalu przez te wszystkie lata - ZOSTANIECIE DOPIESZCZENI bo jak tu nie docenić takiej pasji i zaangażowania - pamiętajcie o tym !
  • 0

budo_użytkownik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_użytkownik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wystarczy poczytać opinie z 8 lat ... 150 % pozytywów - nie chwaląc się oczywiście

Jak już robisz rachunek sumienia to pochwal się ile razy dostałeś bana na wortalu "aniołku" :)
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

warna za pyskówki ze 2 - 3 razy ale BANA ?! - NIGDY :)

www.niemalipy.pl

- to dobre dla Roberta Burnejki ( szacun niedźwiedziu :) )

a nie dla PROFESIONALNEGO SKLEPU INTERNETOWEGO

cizzia
  • 0

budo_użytkownik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To teraz jak będziesz wypełniał jakieś urzędowe pisma to w rubryce zawód będziesz pisał biznesmen.
I jak będziesz odbierał telefon to tak jak w "Kiepskich": "Bismesmen Marian Paździoch słucham..."
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To teraz jak będziesz wypełniał jakieś urzędowe pisma to w rubryce zawód będziesz pisał biznesmen.
I jak będziesz odbierał telefon to tak jak w "Kiepskich": "Bismesmen Marian Paździoch słucham..."

nic podobnego drogi przyjacielu - moje marzenie to wpisywać w tej rubryce dwa słowa - bogaty turysta :) -

co do Kiepskich to tu już zupełnie odniesienia do siebie nie widzę , zresztą jak się kiedyś złapiemy w realu to może sam to zrozumiesz ...

cizzia
  • 0

budo_xarn
  • Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Test Sabre Red Magnum 80 ml FOAM

Test polegał na potraktowaniu prawego oka kropelką gazu.
UWAGI:
- lewe oko nie miało styczności z gazem i to bardzo pomogło, bo wszystko widziałem
- przygotowałem namoczony zimną wodą ręcznik
- w pogotowiu było mleko
- test robiony w domu, zatem nie mogło być mowy o dezorientacji

Wrażenia.
Gaz zaczął działać po 2 sekundach od posmarowania oka. Po pięciu pieczenie było niemożliwe do wytrzymania i raptownie się spotęgowało. Gaz czułem wokół całej gałki.
Naprawdę nie wiem, jakich użyć słów, by opisać to uczucie. To było coś okropnego. Nie bolało, ale piekielnie piekło.
Oko zamknąłem bardzo mocno, i nie dało się go otworzyć. Próba otwarcia tylko wzmacniała pieczenie. Naprawdę lepiej było mieć je zamknięte.
Po 8 sekundach(tak, liczyłem) nie wytrzymałem. W ruch poszly okłady i bieżąca zimna wodą z mydłem.
Być może dla tego po 2 minutach intensywnego działania oko, mimo pieczenia, mogłem już otworzyć.
Po trzech minutach oko otwierałem już bez większych problemów. Po 5 minutach pieczenie właściwie ustało.
Ale cały czas działałem wodą i mydłem.

Pieczenie ustało zupełnie po ok 10-11 minutach.

Nie wiem, jaki byłby efekt, gdybym nie użył wody....
Ale testu nie powtórzę.

Ocena ostrości.
Nie mam porównania, więc się wstrzymam.
Bardzo subiektywnie rzecz ujmując, to jest ku*wa jakaś pie*dolona masakra.
Za nic na świecie nie chciałbym tym oberwać w realu
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

..... :)

żebym nie mówił :P ...

cizzia
  • 0

budo_xarn
  • Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No mówiłeś.
I dobrze mówiłeś.

Teraz już wiem, z czym tak naprawdę mam do czynienia.

To jest potęga.
  • 0

budo_ebenezer555
  • Użytkownik
  • Pip
  • 32 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Xarn - test wartościowy, szczególnie możność lub niemożność otwarcia oczu jest istotna dla atakowanego.
Doczepiłbym się tylko opisu aplikacji... rozumiem, że pisząc "oko" masz na myśli powiekę i to na nią naniosłeś gaz?

Ja też po pewnym teście, filmy jak opanuję wgrywanie na youtube :)

Cizzia, działaj działaj, wierzymy w Ciebie i trzymamy kciuki!
Możesz pomyśleć też o wielkościach niedźwiedziowych, poza frontierem jest w tym kalibrze udap i taki wynalazek: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

pozdrawiam
E.B.
  • 0

budo_xarn
  • Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie.
Oko to oko ;)
Posmarowałem pod dolną powieką i mrugnąłem. A potem jak w opisie ;)
Dwie sekundy i po temacie.
  • 0

budo_91posir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ebenezer555 ten gaz ma takie same parametry jak frontiersman więc po co go dublować ?
  • 0

budo_ebenezer555
  • Użytkownik
  • Pip
  • 32 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

xarn - nieźle :cool:

Nie twierdze, że counter Assault jest lepszy od frontiersmana, sygnalizuje tylko że w pojemnościach 200-300ml z głowicami firemaster jest więcej niż jeden gaz... A jeśli chcieć je porównywać, to należy zwrócić uwagę na miotanie; moim zdaniem jest tu ono bardzo istotne.

pozdrawiam
E.B.
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No mówiłeś.
I dobrze mówiłeś.

Teraz już wiem, z czym tak naprawdę mam do czynienia.

To jest potęga.

to teraz możesz sobie pooglądać choć to już wstawiałem jakiś czas temu , jak to wygląda w realu .... :twisted:

tylko teraz tak kolego , NIE POPADAJ W SAMO ZACHWYT bo samo posiadanie jeszcze nie czyni Cię zawodowcem :) , owszem dobry i mocny gaz to jedno ( podstawa !!! :twisted: ) ale bez dobrej koordynacji , wyczucia , timingu czy opanowania możesz się mocno rozczarować na robocie - każda sytuacja jest inna co sprawia że przydało by się posiadać co najmniej 2 różne / miotacze ponieważ jak mówił towarzysz Lenin - ufaj i sprawdzaj ... :P , gdyby jeden nawalił to pozostaje beckup !!! zresztą tak to robią zawodowcy , dalej każdy z tych miotaczy powinien być dostosowany do zastosowania w różnych sytuacjach ja noszę minimum 2 Stream FOX LABS 5.3 4oz. oraz HI POWERA Cone Fog 55 g , poza tym staram się mieć pod ręką kompaktowa wersję FRONTKA FABD - 3 , i ostatnio UDAP whf 90 g MUGGER FOGGER , wiem wiem że przydała by się jeszcze jakaś pianka ale i tak myślę że czasem przesadzam :) , zatem spokojnie 2 solidne miotacze wystarczą np. zestawienia : zawsze 1 szt. CONE bądź CONE FOG i do tego albo STREAM albo FOAM co kto lubi ;P ... co jeszcze ... ja jestem maksymalistą i nie dla mnie małe pojemności lubię DUŻE , mój dziadziuś ( śp. dziadzio Edzio ) zwykł mawiać ... mieć i nie potrzebować i potrzebować i NIE MIEĆ !!! ...

to tak kilka dobrych rad na początek , czytaj pilnie wątek kolego to zapewne dowiesz się znacznie więcej na każdy interesujący Cię temat - ZAPEWNIAM - !

cizzia
  • 0

budo_xarn
  • Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dzięki za wszystkie rady.
Stoję twardo na ziemi i nie jaram się testem. Choć wrażenie zrobił na mnie konkretne.
Tu było spokojnie i bez stresu. Jedyne, co faktycznie sprawdziłem, to ostrość. Wcześniej zasięg, ciśnienie i trudność celowania. Ale wszystko na spokojnie, bez stresu.
W domu ćwiczę też "na sucho" metody przenoszenia i wyjmowania gazu. Po woli, krok po kroku zgodnie z twoimi wskazówkami, systematyzuję sobie wiedzę.

Na filmie gość reaguje na gaz po ok 15 sekundach.
Czemu tak późno?
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , Cizza pokusiłbym się o jeden zestaw takich płyników ;-)
  • 0

budo_użytkownik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Na filmie gość reaguje na gaz po ok 15 sekundach.
Czemu tak późno?

Gościu jest przygotowany, skupiony, oddech płytki spokojny. Zamyka oczy i usta, wstrzymuje oddech. Piana ma małe zdolności inhalacyjne. Poza tym cholera wie co on już na twarz przyjmował w przeszłości.
  • 0

budo_xarn
  • Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tak właśnie myślałem, ale nie byłem pewien
Brak efektu zaskoczenia, facet przygotowany i pewnie doświadczony w tego typu testach.

To jest tak.
Strzał i po pięciu sekundach widać wyraźnie reakcje. Ale jeszcze przez ok 10 sekund facet jest zdolny do działań, choć po omacku.
I potem odpada.

Mnie działanie tego gazu przekonuje.
Czas znaleźć dobry gaz z dyszą CONE.
Bo jakoś nie mogę zdecydować się na Walthera...
  • 0

budo_strzelec92
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 97 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To przekonaj się do Walthera. Bardzo dobry gaz! Używam w pracy.
  • 0

budo_dancingmen
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 59 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szkoda że przestali sprzedawać Foxy tylko ludziom sklepy wciskają G... a przestępczość rośnie
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024