Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
curz co kraj to obyczaj w Ameryce jak i w Polsce, kupią największe gówno byle było ładnie opakowane i zastosowany odpowiedni marketing
całkowicie się zgadzam - nawet za 100 $ w końcu to do iPhona jest HE HE
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(moment od 2:30)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (Francuski CS w akcji)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (oglądać od 4:40 pierwszy wydaje mi się cs zaś druga gaśniczka to chyba pieprz,sami oceńcie) od 6:30 fajna akcja policja gasniczkami a demonstrant małym żelem
Napisano Ponad rok temu
Poproszono mnie na privie o zdefiniowanie różnicy pomiędzy dobrą gasniczką i złą właściwie podstawowych różnic można i powinno sie doszukiwać na dwóch płaszczyznach :
A – MOC GAZU
B – REALNE CIŚNIENIE ( przekładające się na zasięg )
Wiadomo że najlepiej jest , jeśli te 2 elementy ze sobą współgrają jednak na rynku występują ZNACZNE różnice w produktach różnych producentów zarówno na rynku europejskim jak i amerykańskim a żeby nie gęgać niepotrzebnie przejdziemy od razu do materiałów szkoleniowych HE HE
Z prywatnych obserwacji dodam iż w nawet NAJLEPSZYCH gaśniczkach i gaśnicach ( różnice określiłem w którymś z poprzednich postów w temacie ) można zaobserwować dużą podatność na wiatr , spierałem się nawet z Megasmigiem odnośnie tego że przy nie umiejętnym obchodzeniu się z gazem dość często dochodzi do samo zagazowania i o ile przy standardowym środku 1,33 / 2.000.000 SHU można jakoś ścierpieć , to jak starałem się unaocznić przy mocniejszych stężeniach nie jest to już takie proste i łatwe do opanowania uczucie
a tu kilka filmików ode mnie , pierwszy odnoście miotaczy długopisowych - osobiście nigdy nie miałem i nie stosowałem - ale jestem pod wrażeniem pokrycia i donośności jak na 5 stóp zasięgu i tak małą pojemność
jeszcze jeden filmik dla czego właśnie pianka SABRE z serii H2O ... właśnie dlatego !
no i aby temat nie umarł BO JEST BAAAAARDZO ciekawy i rokujący a chwilowo przez Was NIEDOCENIONY , mianowicie własne mieszanki bojowe ...
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Firma UDAP reklamuje swoje gaśnice jako posiadające dużo lepsze ciśnienie od konkurencji... w Polsce niedostępne.
E.B.
Napisano Ponad rok temu
jako ciekawostkę podam jeszcze taką zależność , bo z dużą werwą rozpatrywaliśmy jakiś czas temu spadki ciśnienia w miotaczach , jako główna przyczynę podałem wtedy niedoskonałość samych zaworków wynikających z ich konstrukcji opartej na sprężynce , niedawno jednak pewien mądry człowiek zwrócił moją uwagę na FAKT iż po pierwszym użyciu miotacza gazu , pewna ilość samej substancji drażniącej osiada na częściach mechanizmu dyszy , co sprawia że siłą rzeczy nie styka się ona już tak idealnie jak przed pierwszym zastosowaniem , dokładając do tego zanieczyszczenia chętnie "lgnące" do takich osadów , jak również same rodzaje formuł - bo wiadomo że jak jest na olejożywicy , to nie tylko jest lepkie ale i dość gęste więc to kolejny ISTOTNY czynnik mogący spowodować znaczącą bądź całkowitą utratę ciśnienia , można by jeszcze wspomnieć o możliwej reakcji samej substancji z plastikiem dyszy co w przypadku rozpuszczalników wcale nie jest takie nieprawdopodobne ...
- na pocieszenie dodam że na szczęście nasze testy z XIII nie pokrywają się z tym niemiłym faktem oraz że same rozszczelnienia wcale nie są aż takie częste jak co po niektórzy mogli by przypuszczać niestety nigdy NIE WIEMY kiedy nam się taka sytuacja trafi ...
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak chcesz konkretnej odp. to proszę sprecyzować do czego ma służyć ów miotacz na co dzień ...
dla Ciebie , dla żonki , do obrony domku , głównie do pomieszczeń , czy może z przeznaczeniem na zewnątrz , na jednego typka czy może kilku - tak tak mocno żeśmy się posunęli do przodu zarówno w rozważaniach jak i sprzęcie
szacuneczek
cizzia
ps. a w ogóle to napisz na priva i po temacie HE HE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
W zeszły weekend przeprowadziłem testy na chętnym koledze.
Były to testy Foxa w strumieniu 89ml oraz Sabre w pianie Mk. 3.5
Testy robione były w odstępie jednego dnia.
Pierwszy został użyty Sabre
Ocena: 10/10(kolega wyeliminowany z jakiej kolwiek walki)
Czas nim doszedł do siebie ok 1godzina 25minut ocenił gaz jako szatan
Drugi test wypadł nieco słabiej z moich obserwacji nie było aż takiej tragedi. Owszem działał ok lecz nie było widać tej ostrości.
Kolega zdecydowanie wybrał Sabre jeżeli chodzi o ostrość.
Sabre zadziałał również szybko jak i Fox.
Ocena:7/10
Stwierdził,że więcej już by się tego nie podjął
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..