Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2274 odpowiedzi w tym temacie

budo_użytkownik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2

nie chodzi o to że chcę Zgreda deprecjonować

A napisałeś do niego "przyjacielu" mógł się poczuć zdeprecjonowanym:) :) :)
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

- dobra dziubku - / Użytkownik / - jak widzę masz do mnie nie daleko , SZYDERCO NIEDOBRY HE HE zatem może złapiemy się na jakiś soczek / .... w drink barze HE HE jak jesteś ze - śró - to powinieneś wiedzieć gdzie .... :)

daj znaka na priva będzie gitara - chwilowo mogę nawet jutro byle po 20.00 - SORRY DZISIAJ bo już po północy

cizzia
  • 0

budo_użytkownik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dziękuję za zaproszenie, ale muszę Cię rozczarować, Śródmieście jest nie tylko w Warszawie. :idea:
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dziękuję za zaproszenie, ale muszę Cię rozczarować, Śródmieście jest nie tylko w Warszawie. :idea:

cóż faktycznie - ale intencje miałem na 6 :) , zatem jak kiedyś będziesz się tu wybierał i miał ochotę się złapać daj info na priva

cizzia
  • 0

budo_użytkownik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nawet na 6+. Poczciwy z Ciebie człowiek ;-) .
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nawet na 6+. Poczciwy z Ciebie człowiek ;-) .

szyderca HE HE HE koniecznie zatem musisz tu wpaść do nas - my tu mamy LOŻĘ SZYDERCÓW :)

co do poczciwości chmmmm staram się być dobrym Samarytaninem nic więcej , jednak jak wszyscy jestem tylko człowiekiem i potrafię pokazać zęby !

mój były przyjaciel zwykł mawiać - dla przyjaciół KREW i DUSZĘ dla wrogów ŚMIERĆ i WIECZNE POTĘPIENIE - tą zasadą kieruję się na co dzień , w końcu jestem prostym człowiekiem ... ;)

WIELE potrafię znieść często przez lata - jednak jak się .w...................ę - to koniec pieśni , zgodnie z twierdzeniem A KTO UMARŁ TEN NIE ŻYJE dla mnie nie ma wyjątku od tej zasady , jednak trzeba sobie na to zasłużyć ...

cizzia
  • 0

budo_zgred60
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ARM2 sprzedawany w interarku jest wersją eksportową .w pm takiego cywil z Polski francji czy niemiec nie kupi.Może go kupić ktoś kto posiada koncesje na obrót tego typu bronią we FRANCJI jest to też broń 6 kategorii, tak jest zdefiniowana. Mogą go kupować służby francuskie ale nie zamawiają pojemności 50mil .Ale jak inne pojemności zamawiają np 75 mil czy 500mil to żądają wersji graficznej pojemnika który jest zastrzeżony tylko dla nich.Z tego jasno wynika że pojemnik który prezentowałeś nie jest przeznaczony dla francuskich służb. Dodam że te bicie piany zaczyna być nudne. Cały czas mówie o różnicy w stężeniach CS.
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zgred60

a ja wiem i mogę udowodnić że do niedawna nie maiłeś specjalnego pojęcia nie tylko o ARM II ale i samych stężeniach , choćby na przykładzie Puissance 90 :) !

podać Ci kolego konkretnie numer strony ? wystarczy poprosić :P i nie masz się co unosić , ja jedynie stwierdzam FAKT i posługuję się wiedzą i postami które sam zamieściłeś na vortalu

cizzia
  • 0

budo_zgred60
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kolego areozolami zajmowałem się już 26 lat temu pracowałem w Polsce i przez 6 lat dużym koncernie holenderskim który napełnił puchy i dla pm. sabre i jeszcze paru innych jak dostawali duże zlecenia więc dyskusja tutaj czasami jest śmieszna.Kontakty zawodowe utrzymuje do tej pory a moje obecne zajęcie też jest czasami związane z tematem.Ja wiem ze ty wiesz wszystko, a jak nie wiesz to przy twoich kontaktach na całym świecie zapewne się dowiesz .
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

boże mój - aleś Ty drażliwy - sorry sorry więcej się z Tobą w polemikę NIE wdam bo widzę że za niskie progi na moje nogi ... :)

jednak warto abyś miał świadomość tego co piszesz w postach , bo albo sam sobie zaprzeczasz albo się gubisz ew. każdego dnia masz inne zdanie oraz twierdzenia

to tyle --- w takim razie JA Cię przepraszam iż śmiałem się odezwać i wytknąć owe nieścisłości

cizzia
  • 0

budo_zgred60
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie przepraszaj tylko jak sam piszesz więcej merytoryki .
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

odbiegliśmy trochę od tematu a chciałbym dzisiaj poruszyć zupełnie inną kwestię mianowicie broni gazowej , ponieważ na chwilę obecną można ją kupić bez zezwolenia i w dużym wyborze w czechach , dodatkowo za grosze i to w cłakiem niezłej jakości wykonania , dlatego wielu znajomych truje mi dupę co na tem temat uważam :)

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

po pierwsze przez wiele lat amunicja ( teoretycznie sensowna - jednak tylko teoretycznie ) 8 i 9 mm stosowana w broni gazowej - głównie w pistoletach - była oparta o CN i CS , to jednak od kiedy pojawiły się pociski z substancją OC ( opartą na PAVA czyli sztucznie uzyskanej kapsaicynie - implementowanej w pociskach gazowych jako proszek w różnym stężeniu i ilości ) wielu ludzi uległo mitowi skuteczności tego rozwiązania jako opartego o związek OC

po zbadaniu tematu ustaliłem i potwierdziłem że , nie tylko system broni gazowej jest DO DUPY , ale dodatkowo stwarza duże zagrożenie dla zdrowia naszego ewentualnego adwersarza ( głównie z uwagi na uszkodzenie wzroku podczas miotania ładunku prochowego ) , w dodatku całkowicie nie spełniając swoich założeń - czyli skutecznej obrony przed agresją !!!

mógłbym to teraz walnąć referat jednak niech obrazy przemówią :)

dodam jedynie że BROŃ GAZOWA PODLEGA KATEGORYCZNEMU OBOWIĄZKOWI REJESTRACJI w Polsce I UZYSKANIA NA NIĄ POZWOLENIA - a kary przewidziane za brak takowego pozwolenia są jak za posiadanie broni OSTREJ więc jak już ktoś chce łamać prawo to lepiej zainwestować w OSTRĄ :)

resztę koledzy sobie wygooglują - myslę że znów jest merytorycznie ;)

cizzia
  • 0

budo_robekbis
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 76 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ta sama broń gazowa jeżeli używamy w niej amunicji hukowej 9 mm P.A.K a przekrój lufy nie przekracza 6mm , nie jest bronią gazową i jest sprzedawana w kilku firmach w Polsce . Tak że to zależy jakiej amunicji używasz a nie jakiego pistoletu.
  • 0

budo_mattaleo
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 93 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam wszystkich miłośników "psikadełek" :)

Jestem nowym forumowiczem lecz moje zainteresowanie jak i praktykowanie miotaczy gazowych trwa juz ładnych pare lat ;-) forum również śledzę od samego początku.
Więc chciałbym podzielić sie z kolegami swą dotychczasową wiedzą jak i realnymi sytuacjami z zastosowania.

Może na początek,co do Walter Pro Secur..........byłem posiadaczem wersji 74ml w strumieniu stożkowym. Więc tak co do prawdopodobności iż jest to produkt Sabre być moze lecz jeśli już wydaje mi się ze jest to wersja Crossfire,poniewaz puszka jest tak na bita jak w Crossfire Stream lecz to jedynie moje skromne przypuszczenia. Gaz oceniam 8/10,zasięg bez rewelacji,lecz w boju działał tak jak powinien,osoba potraktowana tym pieprzem wyłaczona z szukania dalszych wrażeń :)
Jeżeli chodzi o mnie to z dotychczasowych rmg jakich dane było mi użyc na podium stawiam Fox Labs,Police Magnum oraz Wildfire 18 którego posiadałem tylko jedną puszke bo niestety nie mam już zbytniej możliwości zakupienia tego cudeńka :) i jeszcze chciałem dodać co do miotaczy w postaci (FOAM) może to kogoś zdiwi ale najlepszej pianki jakiej było mi dane używać okazała sie być RSG POLICE. Działała za kazdym razem,najlepsza moc,zasięg oraz wydajność spośród pozostałych Foam na rynku :)
Zaznaczam iż jest to tylko i wyłącznie moja skromna opinia,nie zamierzam być tutaj osobą konfliktową ;-)

( najmarniejsza gaśnica jaką kiedykolwiek widziałem)

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (za te pieniądze piękności)

Pozdrawiam
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

serdecznie witamy w naszym skromnym gronie :)

ciekawe spostrzeżenia co do tej pianki RSG

film 1 - wszystko OK ale zasięg - beznadziejny - jak na walthera na filmach z OBRAMO wyglądało to dużo lepiej i to przy mniejszej pojemności

film 2 - BEZNADZIEJA kompletna a jak na gaśnicę to całkowita porażka

film 3 - KO HE HE HE to mój psi ulubieniec

cizzia
  • 0

budo_91posir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Trochę odbiegając od dywagacji na temat filmów i jakości gazów z broń.pl , mam propozycję żeby "pomęczyć" hotspray aby wprowadzili na stan coś takiego: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

a teraz z innej beczki czyżby to był smits wenson czy tylko podróbka: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

chciałbym mieć takie cudeńko 4 miliony SHU robi wrażenie ciekawe ile jest % OC :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_anics
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 89 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

B011 pisał, że rozmawiał telefonicznie z interarkiem i mówili mu, że "posiadają także mieszanki ARM II CS z pieprzem, zrobione specjalnie na zamówienie jednej z polskich formacji uzbrojonych (nie powiedzieli dokładnie dla jakiej). Była to szybka rozmowa a więc szczegóły na razie nie znane."

Jak komuś zależy to może się z nimi skontaktować tel lub @ lub osobiście złożyć wizytę i zapytać czy mają lu będą mieli w sprzedaży.

Byłbym zainteresowany taką chmurką.
  • 0

budo_cizzia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 987 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ta sama broń gazowa jeżeli używamy w niej amunicji hukowej 9 mm P.A.K a przekrój lufy nie przekracza 6mm , nie jest bronią gazową i jest sprzedawana w kilku firmach w Polsce . Tak że to zależy jakiej amunicji używasz a nie jakiego pistoletu.

całkowicie nie mogę zgodzić się z Twoim rozumowaniem !

- każda broń gazowa ( pistolet bądź rewolwer ) bez znaczenia , poczynając od kalibru 8 mm w górę musi zostać przebadany przez laboratorium balistyczne i oznaczony sygnaturą zgodnie z numerem seryjnym dodatkowo MUSI ona zostać zakupiona - NIE BYLE GDZIE - ale w polskim sklepie posiadającym koncesję na obrót bronią i amunicją - przepisy w naszym kraju nie pozostawiają tu najmniejszych wątpliwości , a jak pisałem w przypadku posiadania NIELEGALNEJ broni gazowej podpadasz kolego pod paragraf jak za ostrą !

co do zdjęcia gazu i pytania czy nie jest to przypadkiem Smith & Wesson to powiem że S&W produkuje wyłącznie Camp Co ( poszukaj pod tym hasłem w necie )

a co do Streetwise to pokazałeś jego słabszą wersję o oznaczeniu 18 % jak się cofniesz xxx stron to zamieściłem zdjęcia swojej gaśniczki Streetwise 23 % ponad 5.000.000 SHU więc możesz ja sobie dokładnie zobaczyć , niestety na razie nie miałem przyjemności :) użyć ale jak tylko się trafi zdam Wam dokładną relację i swoje spostrzeżenia HE HE

cizzia

ps. męczy mnie strasznie ten Walther bo to co dzisiaj zobaczyłem na tych polskich filmikach to NĘDZA jest za to te z OBRAMO spowodowały u mnie mlaskanie :P zatem w czym problem ??? może by Megasmig coś dodał ma na tym polu konkretną wiedzę
  • 0

budo_ubotnh
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

Dzisiaj doszły do mnie gazy od Cizzi (po 2 dniach od nadania przekazu), zapakowane cud miód i malina (nawet wybuch bomby by im krzywdy nie narobił)
polecam bo naprawdę warto czasem się zdarzy ,że ma coś dużo taniej niż w sklepie (np. gaśniczki foxa 5.3)

Pozdrawiam
  • 0

budo_viniciuss
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 299 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Faktycznie zasięg słaby tego Walthera 74ml. Z początkowych 2,8m zmienia się w 2m - żenada. Niby w zupełności wystarczy dla tych co sypią z przyłożenia ale szczerze mówiąc byłbym rozczarowany.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024