Nowe zasady walki sportowej w Kyokushin-Kan ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
klikasz na zdjecie "training daidojuku style" a potem na dole na "online movie clips"
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
patrz archiwum wiadomości:
Kyokushin-kan 4th Open All-Japan Weight Catagory Karate Tournament
and
Kyokushin-kan 12th Open Children's Karate Tournament
April 29 and 30
Napisano Ponad rok temu
Uprawiam Kyokushin-Kan. Byłem w tym roku na obozie w Tucholi. Instruktorzy z Japonii rzeczywiście potwierdzili, że będą zmiany w formule walki sportowej (przede wszystkim ręce atakują głowę) oraz rzuty.
W Japonii już odbywały się zawody, których zasady zawierają powyższe zmiany. Podczas zgrupowania instruktorów Japończycy pokazywali wideo z tych walk. Sam ich nie widziałem, ale zrecenzował mi je mój sensei, który akurat to widział. Jak powiedział - może nie wyglada to jeszcze profesjonalnie, ale jest nad czym pracować...
Zresztą zmiany nie obejmują tylko samych walk... Również kata wracają do korzeni, ale to już inny temat.
Osu!
Napisano Ponad rok temu
będą zmiany w formule walki sportowej (przede wszystkim ręce atakują głowę)
wiadomo juz, w jaki sposob?
jak chcesz zobaczyc walki karate z elementami rzutow sprowadzen newaza itp. to zczekuj stronke daidojuku karate ktore od dawna trenuje i walczy na tych zasadach:
Z emule daja sie sciagnac dwa odcinki szkoleniowek daidojuku. Nie ma tlumaczenia z japonskiego i dlugo sie ciagnie, ale same szkoleniowki warto zobaczyc.
Paweł Droździak
Napisano Ponad rok temu
ale takie zasady na każdym szczeblu zawodów? bo jeśli tak to na amatorskich zawodach będzie KO jak rodzynek w ciescieWitam!
Uprawiam Kyokushin-Kan. Byłem w tym roku na obozie w Tucholi. Instruktorzy z Japonii rzeczywiście potwierdzili, że będą zmiany w formule walki sportowej (przede wszystkim ręce atakują głowę) oraz rzuty.
Napisano Ponad rok temu
[/quote]
ale takie zasady na każdym szczeblu zawodów? bo jeśli tak to na amatorskich zawodach będzie KO jak rodzynek w ciescie [/quote]
Uderzenia na głowę bez rękawic?
Kariery sportowe będą krótkie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szybko im się zmieni
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Zmieni zmieni - jakby ktos pomyślał to jeżeli mają tak walczyć to chyba i będa się w tym szkolić .Zeszta z tego co wiem w kan juz od 3 lat prowadzą szkolenia kumite na zasadach ataku na jodan więc nie wiem w czym problem !
:wink:
ale nowina u mnie w dojo w latach 80-tych naparzalismy sie oprocz formulu kyoka rowniez kickboxa, uderzenia na glowe z reki byly norma
Napisano Ponad rok temu
ale nowina u mnie w dojo w latach 80-tych naparzalismy sie oprocz formulu kyoka rowniez kickboxa, uderzenia na glowe z reki byly norma
wiesz u nas (tkd itf) też możez w trakcie walki w klubie znaleźć się nagle w parterze, ale co innego walka w sekcji, a co innego zawody.
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście na egzaminach czy zawodach walczymy na razie wg starej formuły, ale może niedługo będzie można wykorzystać w walce sportowej umiejętności nabyte poprzez trening "bokserski"...
Napisano Ponad rok temu
Szybko im się zmieni[/quote]tak jasne...kupia sobie ksiązke "nauka technik bokserskich w weekend" i od razu sie naucza...jakby ktos nie pamietał to ile czasu Feitosa dostawał baty w K1 bo miał słabe techniki bokserskie? no chyba że przeciętny adept k-kan szybciej przyswoi te techniki niż Feitosa
Napisano Ponad rok temu
Ma być ciągła walka czy do pierwszego trafienia ?
Z góry dzięki za wyjaśnienia.
Napisano Ponad rok temu
To była opisana walka z rzutami !Czy to ma wyglądać jak w kickboxingu czy jak w w K1?
Ma być ciągła walka czy do pierwszego trafienia ?
Z góry dzięki za wyjaśnienia.
Napisano Ponad rok temu
Szybko im się zmieni[/quote]tak jasne...kupia sobie ksiązke "nauka technik bokserskich w weekend" i od razu sie naucza...jakby ktos nie pamietał to ile czasu Feitosa dostawał baty w K1 bo miał słabe techniki bokserskie? no chyba że przeciętny adept k-kan szybciej przyswoi te techniki niż Feitosa [/quote]
Może byś przeczytał co wczesniej pisze tz. od kiedy sa nauczane techniki na jodan w kk -kan? nie raz była tu informacja o seminarium kumite w COS w Wałczu- wiem bo lubie poczytac newsy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jak coś wiesz o tym to proszę o odpowiedź.
Napisano Ponad rok temu
Z tego co rozumiem tam są rękawice ale jak w MMA bo sa rzuty więc walka napewno przypomina cos takiego jak było na początku KK u Oyamy co widac na starych filmach z Oyamą.Na światowej stronie kan sa zdjęciaNo tak , ale jak piszecie o walkach w rękawicach i na jodan to ponawiam moje pytanie.
Jak coś wiesz o tym to proszę o odpowiedź.
Napisano Ponad rok temu
I na czyje wyszło ? H e , h e.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fighter In The Wind
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Hanshi Arneil z 2003 r (ang)
- Ponad rok temu
-