Trening siłowy pod mma 2x w tygodniu
Napisano Ponad rok temu
Do moich treningów SW postanowiłem dorzucić 2x w tygodniu siłownię - środa i sobota. Przy czterech treningach SW w tygodniu tylko te dni mi odpowiadają.
Ułożyłem sobie następujący plan:
Środa:
1. Wyciskanie sztangi leżąc 3x5 powtórzeń, ciężar 90% maksa.
2. Przysiady ze sztangą 5x5 powtórzeń, 65% maksa + 5% co serię.
3. Martwy ciąg 3x5 powtórzeń, 70% maksa.
4. Podciąganie na drążku pochwytem 3x maks.
5. Brzuch
Sobota:
1. Wyciskanie sztangi leżąc .
2. Wiosłowanie sztangą 3x6 powtórzeń, 70% maksa.
3. Military Press 3x5 powtórzeń, 70% maksa.
4. Przysiady ze sztangą .
5. Brzuch
Przerwy pomiędzy seriami 60s.
Ponieważ na chwilę obecną w sobotę mam ograniczony dostęp do obciążenia, w ten dzień wyciskanie sztangi leżąc i martwy ciąg będą robione bardziej na wytrzymałość (więcej powtórzeń).
Co o tym myślicie ? Krytyka również mile widziana
Napisano Ponad rok temu
2. Przysiady też pierwsze. MP. Wyciskanie [może skos + jak już raz masz płaską]. Wiosłowanie. Możesz pomyśleć o wywaleniu wyciskania i dodaniu pompek na poręczach.
Przed seriami roboczymi masz 3-5 serii rozgrzewkowych czy chcesz się wbijać na ciężar z miejsca?
Brzuch robił bym raz w tygodniu, robisz go na sw, w przysiadach, w martwym, nawet w mp[ stojąc ].
Przerwy niech się inni wypowiedzą ponieważ, ja trenuje tylko by być coraz silniejszy i 60s przerwy mam tylko przy seriach na rozgrzewkę, później nawet do 5min
Napisano Ponad rok temu
Brzuch robię codziennie z wyjątkiem niedzieli
Jeżeli chodzi o przerwy to jak napisałem, pomiędzy seriami 60s, lecz muszę doprecyzować swoją wypowiedź, a mianowicie czas pomiędzy ćwiczeniami to 3-5min więc raczej w stanie spokojnie się zregenerować do następnego ćwiczenia. Uważam też, że 60s pomiędzy seriami spokojnie starczy bo ilość serii danego ćwiczenia nie jest specjalnie duża. Ale proszę o wypowiadanie się, być może można to jeszcze sporo zmienić lub ja się mylę Treningi nna siłowni mam zamiar zacząć w następnym tygodniu więc można tu jeszcze wiele doprecyzować
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
3. Military Press 3x5 powtórzeń, 70% maksa.
70 to powinno byc z 10 powtorzen. jak chcesz robic sile, to stopniowo zwieksz to obciazenie. wtedy sie przekonasz, ze 60s to za malo.
Napisano Ponad rok temu
Jest to trening na siłę eksplozywną, dlatego przerwy po 2-3min raczej nie wchodzą grę.
Jeżeli chodzi o brzuch to robienie go codziennie bardzo dobrze na mnie wpływa - robi się kaloryfer
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co prawda cwiczenia, ktore wymieniles mozna (a nawet nalezy) robic dynamicznie/eksplozyjnie, to nie sa to typowe cwiczenia "eksplozywne": zarzut/rwanie/wybicie/skoki etc. i tym bardziej przy cwiczeniach eksplozywnych robi sie 2-3 min przerwy.Jest to trening na siłę eksplozywną, dlatego przerwy po 2-3min raczej nie wchodzą grę.
Napisano Ponad rok temu