The fall of Novo
Napisano Ponad rok temu
Proszę się ogolić i robić formę (masę niekoniecznie). Spodenki kozackie, też sobie takie zrobiłem w tym sezonie.
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

ogolnie nastawiam sie teraz na bardzo wysoka frekwencje, niski volume a intensity zaleznie od tego, jak sie bede czul.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
to akurat wymowka nie jest (mam wystarczajaco innych: abo daleko, abo kosztuje, abo nie mam czasu, abo noga mnie boli, etcooo takie wymowki jak moje

Napisano Ponad rok temu
prawdziwa sila techniki sie nie boimma i bjj dojda, jak sie przyzwyczaje z powrotem do silowni

Napisano Ponad rok temu
na mma i bjj wrocilem na jakis miesiac, potem mi przeszlo

robie od jakichs trzech miesiecy znowu 5/3/1. dwa miesiace temu sie przy przysiadach lekko uszkodzilem, i chyba mam teraz rwe kulszowa. przez pierwszy miesiac bylo ciezko, szczegolnie jak siadalem/wstawalem od kompa (jedyne co robie poza silka :twisted: ) - za kazdym razem zaciskalem zeby. oczywiscie dalej cwiczylem

no i w kazdym razie powoli wracam do formy przynajmniej z zeszlego roku. w zeszlym tygodniu 5x150 w martwym i 4x130 w siadze. nic na razie emocjonujacego, ale najwiecej od poltora roku

w tej chwili robie 6/tydz: dead/press/barki/squat/bench/barki/off (+ cwiczenia uzupelniajace. barki tylnie i boczne, bo chce jakos wygladac - ale to dopiero niedawno dodalem).
do tego biegam na silownie/na silowni. wczoraj zrobilem 6km w 30min na biezni

i co? oczywiscie zaczalem kombinowac, ze cosbym zmienil

Napisano Ponad rok temu
PS. Może zainstalujesz w końcu endomondo i będziesz wrzucał tam treningi?
Napisano Ponad rok temu
buu, no szkoda, że plecy bolą...
PS. Może zainstalujesz w końcu endomondo i będziesz wrzucał tam treningi?
meh. biegam na silownie wiec wiem, jaki dystans, i ile mi to zajmuje. przez chwile mialem appke, ale uznalem, ze mi niepotrzebna. bieganie nie jest dla mnie zbyt wazne

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu

dzien 1:
snatch pull 5 x 2, jako "rogrzewka"
martwy/przysiad 5/3/1
przysiad/martwy 5x10x50%
hip thrust 5x10x50%
GHR (teraz dodam)
dzien 2:
face pull
press (ostatnio zmienilem z 5/3/1 na 5 serii z rotacja ciezaru 10-4 powtorzenia)
pull up
dips
curls (

; mysle tutaj dodac jeszcze pompki/wioslo cialem. o tak dla pompy

zabawa gumami jak mam ochote
robie 6 dni (1-2-1-2-1-2-off), 7 dzien odpowczynek. dlaczego? dzien 1 jest ciezki dla plecow; dzien 2 nie ma nic poza press obciazajecego plecy (myslalem nad wioslem, ale snatch pull + martwy/siad powinny wystarczyc). wystaczy mi regeneracji, szczegolnie, ze robie martwy i siad robie na zmiane. a poniewaz robie potem te 5 lekkich serii, to robie i siad i martwy 3x tygodniu. chociaz troche odzywa mi sie imbalans miedzy erektorami w martwym przy 10 powtorzeniach, wiec sie zastanawiam nad zmiana na dzien dobry

virtual max ( ciezar * powtorzenia * 0.03 + ciezar) w martym zblizal sie do 180, w siadzie byl 150. do konca wakacji chcialbym zrobic 2x mase ciala w martwym i powiedzmy 160 w siadzie.
a, i kurde, tough mudder za 20 dni... chyba pojde dzisiaj pobiegac jak bedzie ladna pogoda

Napisano Ponad rok temu

ps. Jak na osobę, która mówi że nie biega dobry czas na piątkę ;p
Napisano Ponad rok temu
Ciężkie dzień dobry to dobry pomysł jako zamiennik martwego
ile na trasie TM jest km?:>
ps. Jak na osobę, która mówi że nie biega dobry czas na piątkę ;p
10-12 mil, czyli 16-20km. w zeszlym roku zajelo nam to 2h30min, w tym roku chcialbym zejsc ponizej 2h

chcialbym zejsc do 4min/km, na razie jestem na 4:36 (13km/h), no i na maszynie, wiec pewnie bedzie wiecej na przelaju.