buty do turystyki gorskiej
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie meindle jest w sferze marzen, ale doradzcie cos dobrego z gore i vibramem w cenie do max 400 zl
Kiedys mialem niezle butki firmy lasportiva, ktore faktycznie wytrzymaly dobrych pare lat, ale niestety juz nie robia tego modelu.
W gre wchodza buty zakrywajace kostke z gore i vibram, piorytet to nieprzemakalnosc i cieplota jak mrozem do*ierdoli w gorach. Rowniez mozliwosc podpiecia polautomatow wchodzila by w gre ;-)
Kiedys mialem super butki alpinusa, ale firma juz nie istnieje
A to wymarzony produkt, ale cena kosmiczna :nie:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W szeroko rozumiany teren - las, góry, ryby - zawsze polecam wojskowe buty niemieckiej armii. Mocna, solidna, dobrze wyprawiona skóra a jednocześnie miękka. Przemyślana konstrukcja:
- trójwarstwowa, amortyzowana podeszwa
- "przegub" w miejscu, gdzie mamy ścięgno Achillesa
- zintegrowany język z korpusem, co po odpowiednim zapastowaniu czyni buty nieprzemakalnymi
- jak na swoje gabaryty leciutkie jak piórko
- bardzo wygodne
- trwałe, trwałe i jeszcze raz trwałe
- sznurówki to jakieś niemieckie cudo - nigdy nie widziałem sznurówek, które przetrwałyby tyle lat bez choćby przetarcia
Wady:
- tylko jedna - średnio nadają się na śliskie powierzchnie typu lód czy ubity śnieg
Eksploatuję to obuwie intensywnie bodajże ósmy czy dziewiąty sezon. Jeszcze dają radę, ale czas już kupić drugą parę. Gdy je kupowałem, zapłaciłem 250PLN. Czy są teraz dostępne i za ile, to nie wiem, ale będę się rozglądał.
Napisano Ponad rok temu
Z tego co sie orientuje campus i alpinus juz nie istnieja :nie: Ponoc zostaly przejete te firmy przez decathlon, ale musze jeszcze sprawdzic to, bo 100 % pewnosci nie mam..
marki może nie istnieją ale technologia i wzory zapewne pozostaną pod wymienioną banderą
w cięższy teren mam Haixy, lekkie i wygodne, czuję że stopa jest odpowiednio zabezpieczona, nie moge się doczekac wiosny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. Ja mojej kurtki nie musiałem nigdy impregnować
Napisano Ponad rok temu
Tak przy okazji, feniks, na ngt.pl wszedłem w Obuwie -> wybrałem 4 modele butów Bergson i proszę średnie ocen (maks 5): 2.8, 2.6, 3.05, 4.0 Z resztą, niepochlebnie o firmie wypowiadają się nawet zaprzyjaźnieni sprzedawcy. Okej, uparłę się i wię swoje. Jak nie chcesz czytać niepochlebnych opinii, to nie pytaj w internetach.
Napisano Ponad rok temu
Na cholere mi opinie i rankingi skoro ja ta kurtke testuje na sobie i wiem, ze sprawdza sie znakomicie? Z reszta opinie sa czesto "kupowane", wiec trudno znalezc rzetelne info na necie.
Jak mialbym teraz kupowac buty to w gre wchodzilyby meindl, la sportiva, garmont, salewa badz millet. Scarpa tez jest b.dobra.
A co do kurtek to wybralbym firmy patagonia, the north face badz vertical, chociaz montura tez jest super ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W szeroko rozumiany teren - las, góry, ryby - zawsze polecam wojskowe buty niemieckiej armii. Mocna, solidna, dobrze wyprawiona skóra a jednocześnie miękka. Przemyślana konstrukcja:
- trójwarstwowa, amortyzowana podeszwa
- "przegub" w miejscu, gdzie mamy ścięgno Achillesa
- zintegrowany język z korpusem, co po odpowiednim zapastowaniu czyni buty nieprzemakalnymi
- jak na swoje gabaryty leciutkie jak piórko
- bardzo wygodne
- trwałe, trwałe i jeszcze raz trwałe
- sznurówki to jakieś niemieckie cudo - nigdy nie widziałem sznurówek, które przetrwałyby tyle lat bez choćby przetarcia
Wady:
- tylko jedna - średnio nadają się na śliskie powierzchnie typu lód czy ubity śnieg
Eksploatuję to obuwie intensywnie bodajże ósmy czy dziewiąty sezon. Jeszcze dają radę, ale czas już kupić drugą parę. Gdy je kupowałem, zapłaciłem 250PLN. Czy są teraz dostępne i za ile, to nie wiem, ale będę się rozglądał.
Mam ten model BW 2005 od 2 miesięcy. Zdecydowanie polecam! Ja za swoje nóweczki - II klasa - ale co w nich jest nie tak to nie wiem bo nic nie znalazłem - zapłaciłem 289 zł. W knajpie podałem sposób jak je dobrze zabezpieczyć żeby można było używać jak gumaków (:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Półmaraton warszawski 24 marca 2013
- Ponad rok temu
-
Regeneracja
- Ponad rok temu
-
Uraz klatki piersiowej
- Ponad rok temu
-
Jakie piguły na stawy?
- Ponad rok temu
-
uraz nadgarstka
- Ponad rok temu
-
Jaki lek rozluzniajacy bez recepty na korzonki ?
- Ponad rok temu
-
wołowina w PL
- Ponad rok temu
-
Organic to pic na wodę
- Ponad rok temu
-
Fotki i Linki- (Sport i Zdrowie)
- Ponad rok temu
-
Jak żyć? Sport bez sportu - joga fitnesy pilatesy etc...
- Ponad rok temu