ach ta kur** tiechnika - zarzut i podrzut
Napisano Ponad rok temu
mysle ze biodra duzo bardziej powinny byc zaangazowane i nad tym popracuje, ale co jeszcze?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale moze to ze zmeczenia wielokrotmym wymachiwaniem mniejszymi ciezarami wczesniej, poprobuje
Napisano Ponad rok temu
pozycja startowa - moglbys zaczac z plecami bardziej poziomo - pozycja startowa powinna wygladac jak pozycja #2, jedyna roznica to zgiecie nog.
w #3 masz triple extension i nie podksakujesz, czyli jest ok.
#4 to twoj problem. musisz zaczac cwiczyc z mniejszymi ciezarami zejscie pod sztange, zeby lapac blizej dolnej pozycji w siadzie przednim. bo przez to potem bedzie ci spadac 90kg, bo nie podrzucisz tak wysoko, a nie jestes nauczony/przyzwyczajony schodzic nisko.*
to samo z jerkiem; inna mechanika niz w push press. wypychasz ile mozesz, ale rownie wazne jest, zeby zejsc nisko w nozycach. moglbys zejsc jakies 10cm nizej, i 10kg wyzej dzieki temu.
*jak cwiczyc. z mniejszym ciezarem, troche counter-intuitive, ale musisz byc troche mniej eksplozywny, i nie podrzucac tak wysoko. mozesz zaczac w rogrzewce, np 1 - do klatki 2 - do splotu 3 - ponizej splotu. zobacz, jak nisko mozesz zejsc w siadzie przednim, i staraj sie, zeby sztanga byla tylko odrobine wyzej w momencie, sie zatrzymuje w powietrzu.
Napisano Ponad rok temu
poszlo 85kg, 90kg spadlo
masz racje, nie schodze tak nisko jak powinienem (myslalem tez, ze jestem za malo eksplozywny i wiekszych ciezarow nie podrzucam dostatecznie wysoko)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a, i robie sie maly krok w tyl przednia, i dostawia tylnia. ale to szczegol.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mam tak naprawde programu bo roznie u mnie z regularnoscia, wiec przychodze na silownie i zawsze robie to czego nie robilem najdluzej zeby utrzymac jako taka forme.
Ale zaintrygowalo mnie ostatnio stronglifts.com. Wiem ze na budo juz dawno o tym mowa byla, ale niedawno na silowni zobaczylem na zywo wyniki jak gosc realizujacy program zrobil 5 powtorzen przysiadow z waga 185kg na plecach Novo pewnie nawet kojarzy kto.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z reguły robie w jeden z dni w których ćwicze przysiad tylny (to ćwicze często, a martwy raz na tydzień albo rzadziej) albo jako częśc treningu pleców.