wznowienie treningów
Napisano Ponad rok temu
W klubie odbywają się także treningi boksu ale to są tylko elementu boksu, nie jest to sekcja.
W moim mieście sa także osobne sekcje: grappling i boks-kickboxing.
Chciałbym podszkolic się w grapplingu jak i w stójce.
Problem w tym,że treningi grapplingowe jak i boksu odbywaja sie we wtorki i w czwartki:/, nakładają się na siebie.
lepiej trenowac w każdej sekcji osobno: grapplingowej i bokserskiej na zmiane czy lepiej w jednym klubie z naciskiem na grappling z elementami boksu?wiadomo że na sekcji boksu nauczę się więcej i szybciej niż w klubie nastawionym na grappling i tylko z elementami boksu:/hm?
Napisano Ponad rok temu
Ja polecam pierwszą opcję - grappling z elementami stójki. Ważne, żeby na jedno położyć większy nacisk. Jak będziesz dawał z siebie 50% na boksie i 50% na bjj to efekt będzie kiepski, chyba że masz czas na 5 - 6 treningów tygodniowo. Na początku postępy przychodzą najszybciej, ale w miarę upływu czasu przychodzą coraz wolniej. Trenując trochę tu, trochę tam dasz radę może opanować podstawy, ale potem bez zwiększenia ilości treningów ciężko Tobie będzie wejść na wyższy poziom. Dlatego polecam trenowanie w jednym klubie z naciskiem na bjj, albo ewentualnie trenowanie wpierw boksu lub kicka przez rok, a potem rozpoczęcie treningów bjj z elementami boksu dla utrwalania sobie techniki bokserskiej.
Napisano Ponad rok temu
najlepiej to w ogole zacznij cokolwiek trenowacWitam, od września planuje wznowic treningi zeby czuc sie bezpieczniej, do tej pory bylem kilka razy na treningu bjj.
W klubie odbywają się także treningi boksu ale to są tylko elementu boksu, nie jest to sekcja.
W moim mieście sa także osobne sekcje: grappling i boks-kickboxing.
Chciałbym podszkolic się w grapplingu jak i w stójce.
Problem w tym,że treningi grapplingowe jak i boksu odbywaja sie we wtorki i w czwartki:/, nakładają się na siebie.
lepiej trenowac w każdej sekcji osobno: grapplingowej i bokserskiej na zmiane czy lepiej w jednym klubie z naciskiem na grappling z elementami boksu?wiadomo że na sekcji boksu nauczę się więcej i szybciej niż w klubie nastawionym na grappling i tylko z elementami boksu:/hm?
Napisano Ponad rok temu
Polecam trening bułgarskich trójboistów, a z suplementacji ślimaki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przecież Piotrileśtam ma wyraźne oznaczenie "SW:BJJ/MMA".
Wpierdoli wam za te pośmiechujki, zobaczycie.
Napisano Ponad rok temu
Od września i Cyklon i Rio wznawiają treningi:)
Napisano Ponad rok temu
w profiludo tej pory bylem kilka razy na treningu bjj.
SW: BJJ/MMA
podpis:
Mata jest mym kościołem, parter moim niebem a BJJ jest moją religią
no szacun
ziom tak calkiem szczerze to idz po prostu na jakikolwiek trening a jak ci sie spodoba i kondycja sie wyrobi to po paru miesiacach ewentualnie bedziesz mogl myslec nad laczeniem z czym innym
Napisano Ponad rok temu
...
SW: BJJ/MMA
Mata jest mym kościołem, parter moim niebem a BJJ jest moją religią
...
No i wszystko się zgadza: SW - to nie "Sztuka Walki" tylko "Sekta/Wyznanie"
Skoro wierzy to przecież nie musi trenować ;-)
Piotr[tu_cyferki] , idź do sekcji, którą masz najbliżej i poćwicz jakiś czas. Gdy przyjdzie zima i za oknem będzie
ciemno to nie będziesz się demotywował, że masz daleko. Odradzam ci łączenie kilku sekcji na początek chyba, że masz duużo czasu wolnego i super motywację.
Pozdr
--
Marcin
Napisano Ponad rok temu
Szukacie chłopaki guza.
Przecież Piotrileśtam ma wyraźne oznaczenie "SW:BJJ/MMA".
Wpierdoli wam za te pośmiechujki, zobaczycie.
No właśnie boję się sprawdzać maila czy mi balachy nie wysłał
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kursy/szkolenia/treningi obrony przed nożem
- Ponad rok temu
-
Stopnie samoobrony - po co, co dają?
- Ponad rok temu
-
szalency, pijani, nacpani w swietle podejmowanych interwencj