Dofinansowanie z UE ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znam takich, którzy dzięki dotacjom z różnych źródeł funkcjonują bardzo sprawnie. Finansują zakup sprzętu, szkolenia, starty, itp. Jednakże kryteria przyznawania pieniędzy mogą być różne w różnych organach, zatem to nie jest takie oczywiste, że gospodynie dostały to i wy dostaniecie.... dla stowarzyszeń nie prowadzących działalności gospodarczej. Wczoraj po treningu usłyszałem od jednej z osób obserwujących nasze zajęcia, że jakieś koło gospodyń wiejskich dostało dofinansowanie na gary. I była ta osoba zdziwiona, że my jeszcze nie złożyliśmy wniosku o dofinansowanie zakupu np maty, sprzętu ... Ktoś korzystał, dowiadywał się szczegółów? Czy w ogóle warto próbować?
Napisano Ponad rok temu
Generalnie musisz wymyślić/odkryć niezaspokojoną potrzebę społeczną (dzieci mają za mało ruchu, do tego dane statystyczne), pokazać rozwiązanie (trening karate) i problemy z realizacją które wymagają kasy unijnej (brak maty). Dobrym pomysłem jest znalezienie kogoś, kto dostał kasę unijną na pisanie wniosków innym podmiotom czy organizowanie szkoleń z pisania wniosków (inkubatory przedsiębiorczości, takie tam).
Napisano Ponad rok temu
Nie zdziw się, jeśli się okaże, że najpierw musisz kasę wyłożyć, a dopiero potem dostaniesz transzę. Znam kilka takich projektów z POKL w edukacji.
z poklu ZAWSZE najpierw dostajesz kasę (zaliczkę), później realizujesz działania w ramach projektu (z tej zaliczki). Jeśli w którymś projekcie było inaczej, na ogół jest to wina osoby zarządzającej projektem, która wnioskowała o zbyt małą zaliczkę i potem musiała coś opłacić ze środków własnych, zanim dostała kolejną transzę, bo zaliczka się skończyła.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy juz jestem emerytem - padlo moje biodro
- Ponad rok temu
-
KOGAN - PROWADŹ, UŚWIADAMIAJ ...
- Ponad rok temu
-
Kolana, temat rzeka
- Ponad rok temu