Uzywany rowerek
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Znalazłem coś takiego. 26 cali - ważę 92kg, 180 cm wzrostu. Potrzebuję helpa, czy warto się za cos takiego brać.
Napisano Ponad rok temu
Do tego nie jestem przekonany czy rower nie byłby dla ciebie za mały.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zależy do czego ci ten rower- jak do dojazdów do pracy i jazdy po mieście to tak naprawdę może nyć cokolwiek- najlepiej bez amortyzatora-ten na podanym linku to imitacja amora, a przy wadze powyżej 80 kg sam amor musi kosztować powyżwej 500 zł
do miasta kupił bym starą kolarkę-spokojnie 500 zeta
jeśli w grę wchodzą średni teren lub w miarę bezproblemowe wjeżdżanie na krawężniki to musisz się szarpnąć niestety- i nmawet używka musi kosztować ok 1000-
przykładowo meridę matts 20 kupisz nową za ok 1100 zł ale używana np przez 3-4 lata to juz moze być wytłuczony rzęćh- bo to nie ma dobrego osprzętu
dobre rowery górskie zaczynaja sie od ok 2500 zł- taki rower ma szanse być niezajeżdżony po 3-4 latach używania- i musisz ać zan iego ok tysia
ja mam tzw hybrid bike czyli coś pomiędzy crossem a zosówką- scott sportster p 6- na sztywnym widelcu, duzych kołach z lekkim bieżnikiem- naprawdę szybkie bydle
kupiłem go w necie za 1100 zł i facet w serwisie rowerowym ( gdzie dałem go odo regulacji) chcial go ode mnie odkupić bo był zachwycony rowerkiem- sam jeździ w wyściagach rowerami górskimi i szosówką i stwierdził, że jazda góralem po mieście to głupota
tak w ogóle IMHO to amor z przodu to albo dobry ( powietrzny od ok 900 żl) albo żaden- jak nie jeździsz wyczynowo, nie skaczesz z hopek- to najlepiej amortyzują ramiona i grube dobrze napompowane opony. amory do 500 zeta to atrapy a do 900 to kompromis
aha rozmiar- jak dla ciebie jeśli góral to rama 18 ka- jesli cross lub szosa to 19,20 w pierwszym wypadku lub 21 w przypadku szosy
pozdro
Napisano Ponad rok temu
a co do roweru to jednak myslo o czyms trekingowym lekko, znaczy głównie miasto, krawezniki, troche lasu, czasem moze jakieś 50-60km
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
właśnie oddałem mojemu ojcy 13 letniego authora mystica- rama jest w stanie idealnym i pewnie przeżyje mój obecny wykonany z aluminium rower- oddałem go tylko dlatego ,że kiedys kupiłem sobie zbyt duży rower ( w epoce sprzed internetu nie było gdize sprawdzić, ze rama 21 jest za duża dla gościa o wzroscie 177 ;-)
na allego takie coś koztuje ok 300 zł-
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie mówimy o samochodzie, policja ma w dupie takie sprawy; trzymajmy się rzeczywistości
a, no i jak ktoś chce mnie obrażać za podejście do tematu to proszę priv, tu pytam konkretnie o rower.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sorry Ura ale w przeciweństwie do podanego linku rower to nie jest dla ciebie sprawa zycia i śmierci. nie kupujesz kradzionego z głodu.
właśnie gośc z ekipy remontowej zwinął mi pare rzeczy z mieszkania ( posiedział na dołku a teraz kretyn ma sprawę i naśle na niego komornika nawet jak miałbym dopłacić do tego biznesu)
i właśnie dlatego nie rozumiem jak świadomie mozna kupować kradzione rzeczy.
złodziejom i paserom życzymy zeby dostali raka
sam powiedziałeś, ze gdybyś złapłał małolata na swoim ro0werze top zrobilbyś mu kuku, mam nadzieje , ze bierzesz pod uwagę, ze ktoś będzie miał takie podejście jesli chodzi o twój "nowy" rower
poza tym rower przypina sie na u- locka a nie na linkę a wtedy żaden frajer bez nożyc hydraulicznych go nie drapnie, natomiast ci co kradna z nozycami nie biora rowerów ponizej 2 tysi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sam powiedziałeś, ze gdybyś złapłał małolata na swoim ro0werze top zrobilbyś mu kuku, mam nadzieje , ze bierzesz pod uwagę, ze ktoś będzie miał takie podejście jesli chodzi o twój "nowy" rower
a moze bedzie chcial mu go ukrasc ten sam koles ktory ukradl te pierwsza bryke. uira upiecze wtedy dwie pieczenie na jednym ogniu i zostanie z dwoma rowerami. dobro zatriumfuje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak zostać wodnikiem?
- Ponad rok temu
-
sport niepełnosprawnych
- Ponad rok temu
-
Buty do biegania <250 zł
- Ponad rok temu