Buty do biegania <250 zł
budo_puent
Ponad rok temu
Częściowo unormowały mi się sprawy zawodowe więc mogę zająć się takimi głupotami jak własne zdrowie.
Planuję wrócić do biegania a szkoda sobie masakrować stawy dlatego mam ytanie do bardziej zorientowanych osób. Szukam butów do biegania. Kwota w granicach 200-250zł.
Dobrze by było żeby były dostępne w jakiś sieciówkach typu decathlon, intersport or sth.
[/i]
[/i]
budo_tharfin
Ponad rok temu
Asics
New Balance ( ja swoje za 230 w Koronie, w sportowym kupiłem)
Nike do 250 też znajdziesz.
New Balance ( ja swoje za 230 w Koronie, w sportowym kupiłem)
Nike do 250 też znajdziesz.
budo_ry-you
Ponad rok temu
Z osobitych doswiadczen polecam Jomy. Sa tanie i dobre. Mam juz 2 pare. Wkladka nie wygniata sie zbyt szybko. Nigdy mi sie nie rozkleily ani nie rozdarly. Dobrze amortyzuja. Generalnie stosunek cena/jakos bardzo dobry
budo_langus
Ponad rok temu
Buty z Decathlonu - Kalenji. Jak popatrzysz na biegackie fora to sporo kolesi startuje w nich w maratonach. Nawet w tych najtańszych za "59,99" tyle że po takim starcie wrzucają je potem do kosza. Tanie a dobre - tyle że szybciej się zużywają niż droższe "markowe" buty.
Moja małżonka zakupiła takie najtańsze do "chodzenia na siłownię" ale od czasu do czasu w nich biega i jest zadowolona.
A tak w ogóle przecież:
Under Armour K...wa!
(;
Bardzo ważne jest też dobranie odpowiedniego buta w zależności czy jesteś supinatorem, pronatorem czy "normalnym". Dobrze o tym poczytać na jakimś specjalistycznym forum biegackim.
Złe buty, źle dobrane wpływają niekorzystnie na wszystkie stawy i cały kręgosłup.
Ze swojej strony mogę polecić Asics Nimbus są rewelacyjne. No tyle że znacznie droższe niż zakładany budżet.
Moja małżonka zakupiła takie najtańsze do "chodzenia na siłownię" ale od czasu do czasu w nich biega i jest zadowolona.
A tak w ogóle przecież:
Under Armour K...wa!
(;
Bardzo ważne jest też dobranie odpowiedniego buta w zależności czy jesteś supinatorem, pronatorem czy "normalnym". Dobrze o tym poczytać na jakimś specjalistycznym forum biegackim.
Złe buty, źle dobrane wpływają niekorzystnie na wszystkie stawy i cały kręgosłup.
Ze swojej strony mogę polecić Asics Nimbus są rewelacyjne. No tyle że znacznie droższe niż zakładany budżet.
budo_langus
Ponad rok temu
Dalej naginasz w VFF? I nie odczuwasz żadnych dolegliwości? Ile biegasz?
budo_novocaine
Ponad rok temu
....Dalej naginasz w VFF? I nie odczuwasz żadnych dolegliwości? Ile biegasz?
budo_menthol
Ponad rok temu
wibramy.. moze kiedys zejda do 250
Wyszukiwarka allegro pokazuje, że można już kupić nowe (z dostawą) za 234 PLN.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
budo_sally
Ponad rok temu
tez mam Asics'y, rewelacja, nie ma co oszczedzać na butach do biegania bo naprawianie kolan dużo drożej wychodzi
budo_novocaine
Ponad rok temu
nie widzialem nigdy takich kolorow, wygladaja na podroby.wibramy.. moze kiedys zejda do 250
Wyszukiwarka allegro pokazuje, że można już kupić nowe (z dostawą) za 234 PLN.
budo_langus
Ponad rok temu
... jakiś sierściuch po angielsku ...
To biegasz w nich czy nie biegasz? Serio pytam. Bo tak się zastanawiam.
budo_novocaine
Ponad rok temu
tylko sprinty biegalem, teraz jakis czas nie biegam nawet sprintow.... jakiś sierściuch po angielsku ...
To biegasz w nich czy nie biegasz? Serio pytam. Bo tak się zastanawiam.
spytaj dzeya, tez ma.
i ogolnie poczytaj innych, ktorzy sie przerzucili. lydki przez pierwszy miesiac biegania w kazdym razie do wymiany
i zaden siersciuch, tylko garfield
budo_menthol
Ponad rok temu
Ciężko powiedzieć patrząc tylko po kolorze (mogą przecież produkować palczatki w różnych barwach- przecież to nie technologia "kosmiczna"). Buty i "książeczka" wyglądają tak samo jak te, które sam kiedyś kupiłem...nie widzialem nigdy takich kolorow, wygladaja na podroby.
budo_isao
Ponad rok temu
Polecam tańsze modele Nike, są naprawdę spoko, a w granicach 200-250 zł można wybrać kilka rodzajów. Na początek odradzam five fingers... do tego trzeba się stopniowo przyzwyczaić.
np taki model
np taki model
budo_novocaine
Ponad rok temu
to jest podroba/oszustwo: na pudelku jest napisane "vibram speed", a przy pudelku stoja KSO.
no wlasnie po kolorach mozna poznac, bo sa tylko okreslone kolory ktore sa produkowane.
i taki maly szczegol, przy piecie, gdzie jest ten hmm "haczyk" z matarialu, tam zawsze w sprint i kso pasek w innym kolorze od wewnatrz.
to jest podroba/oszustwo: na pudelku jest napisane "vibram speed", a przy pudelku stoja KSO.
no wlasnie po kolorach mozna poznac, bo sa tylko okreslone kolory ktore sa produkowane.
i taki maly szczegol, przy piecie, gdzie jest ten hmm "haczyk" z matarialu, tam zawsze w sprint i kso pasek w innym kolorze od wewnatrz.
budo_menthol
Ponad rok temu
Aż z ciekawości napisałem zapytanie do wystawiającego te buty, żeby ustosunkował się do tych zarzutów. Oto co mi odpisał (mam nadzieję, że nie obrazi się za upublicznianie prywatnej korespondencji):
Więc prawdopodobnie jednak nie jest to podróbka ale jakby ktoś chciał kupować to ja dla pewności poprosiłbym najpierw o jakąś fotkę "z natury" dla pewności...
Witam, na zdjeciu buty faktycznie stoja na pudelku innego modelu. Zdjecie pochodzi z wyszukiwarki google, po wpisaniu "vibram fivefingers kso red" zdjecie wydalo mi sie najladniejsze. Na moim pudelku jest:
vibram
44
M126C KSO
BLACK/RED
Logo producenta na podeszwie jest w kolorze zoltym, nadruki na pudelku wyrazne, buty przywiezione z Anglii.
Więc prawdopodobnie jednak nie jest to podróbka ale jakby ktoś chciał kupować to ja dla pewności poprosiłbym najpierw o jakąś fotkę "z natury" dla pewności...