Skazany na trening...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja jestem po i jestem ciekaw czyjejś opinii w paru kwestiach, bo rozmowy ze sobą nie przynoszą zamierzonego rezultatu;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co myślisz o tym by zaawansowani ćwiczący też rozpoczynali trening od 0?
Jeszcze mam jedno zagwozdkę ale do tego potrzebna jest już książka, a nie wiem czy masz do niej dostęp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zaczynanie od zera wydaje mi się nieporozumieniem. Sprawdzasz, który etap dasz radę robić i zaczynasz od niego. Ewentualnie sprawdzasz, który dajesz radę zrobić z zapasem. Nie widzę sensu w robieniu pompek przy ścianie, kiedy potrafisz wykonać normalną
Też to o czym piszesz wydaje mi się nie mieć sensu,z drugiej jednak strony pamiętam że "smarowanie gwintów" też wydawało mi się kiedyś dziwne a jednak zadziałało...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spróbujmy Ja dopiero zacząłem ten program. Nie będzie to reprezentatywna próba, ale zawsze jakieś porównanie. Zaczynam ćwiczenia od tego etapu, który faktycznie daję radę robić. Ty zacznij od parteru. Umówmy się na za dwa miesiące na ocenę postępów,
Oki,możemy spróbować ,ale nie ręczę za moją wytrwałość: )
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś chce - tu są filmiki z ćwiczeniami: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
... ale mimo to na razie jadę od 1, tylko pierwszy program zmodyfikowałem - robię co drugi lub co trzeci dzień (wychodzi 3 razy w tygodniu), cztery ćwiczenia.
Czyli jednak Ty zmodyfikowałeś go pod siebie: )
Ale ja zostanę jednak przy lajtowym opierdalaniu się od pierwszego poziomu,a co
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawy jest rozkład progów do przejścia (na przykładzie pompek) - 50-40-30-25 i już potem po 20, żeby na 10 kroku zrobić wyczyn wytrzymałościowy:100 pompek na jednej ręce/każda strona.
Podoba mi się propozycja hybrydy, tylko trochę nijak się ma do podejścia autora do sztangi, którą od samego początku odradza i neguje, gdyż trening z takim sprzętem wymaga nienaturalnych ruchów, które z kolei łatwo i szybko mogą doprowadzić do poważniejszej kontuzji.
Napisano Ponad rok temu
A - podciąganie, wznosy, pompki
B - przysiad, mostek, pompki w staniu na rękach
Jadę systemem 3-5 serii ćwiczenia. Ilość powtórzeń - do maksa potrzebnego do progresji.
Jest sympatycznie, chociaż w chwili obecnej nie wyobrażam sobie specjalnie podciągnięcia na jednej ręce i pompki w staniu na jednej :wink:
Co do zwykłej pompki, to mam spory problem z utrzymaniem równowagi nawet w samym podporze. Ktoś robi pełną, poprawną technicznie i może udzielić jakiejś drobnej wskazówki?
Z finałowych jestem w stanie zrobić wznosy i przysiad na jednej nodze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Cwiczenia na rozluznienie dolnego odcinka kregoslupa
- Ponad rok temu
-