Skazany na trening...
Napisano Ponad rok temu
Jet, ja robię więcej, przynajmniej na obecnym poziomie. Też co drugi dzień.
Napisano Ponad rok temu
natomiast "atrakcyjny" wydaje się supermax, który jak twierdzi autor "może on dać poważnemu sportowcowi nieludzką siłę i hart", ale "nie przynosi jednak nic w zakresie siły".
Czyli, że daje nieludzką siłę nie przynosząc nic w zakresie siły? Pewnie chciałeś napisać "wytrzymałość".
Ciekawy jest rozkład progów do przejścia (na przykładzie pompek) - 50-40-30-25 i już potem po 20, żeby na 10 kroku zrobić wyczyn wytrzymałościowy:100 pompek na jednej ręce/każda strona.
Jest może wspomniane, ile czasu mniej więcej zajmuje dojście do takiego poziomu? 100 pompek na jednej ręce - dla mnie kosmos.
Napisano Ponad rok temu
Tak, chodziło o wytrzymałość.Czyli, że daje nieludzką siłę nie przynosząc nic w zakresie siły? Pewnie chciałeś napisać "wytrzymałość".
To zależy jak szybko osiągniesz "progi do przejścia" wcześniejszych kroków.Jest może wspomniane, ile czasu mniej więcej zajmuje dojście do takiego poziomu? 100 pompek na jednej ręce - dla mnie kosmos.
Napisano Ponad rok temu
natomiast - jak juz pisałem pozycja ciekawa ze względu na różne ciekawe ćwiczenia. spodobały mi się box jumpsy na jednej nodze z pełnego przysiadu na jednej nodze. trzeba będzie spróbować ;-)
Napisano Ponad rok temu
W rozdziale o programach autor pisze np. żeby w poniedziałek robić 2 serie pompek a w rozdziale o pompkach pisze próg początkowy 1 seria po 5 powt. Jak mam to rozumieć robić 1 serie po 5 czy 2 serie po 5.??
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie.
W rozdziale o programach autor pisze np. żeby w poniedziałek robić 2 serie pompek a w rozdziale o pompkach pisze próg początkowy 1 seria po 5 powt. Jak mam to rozumieć robić 1 serie po 5 czy 2 serie po 5.??
Pozdro.
Też się nad tym zastanawiałem.
W tej chwili robię w tygodniu tylko jedno z ćwiczeń które autor książki proponuje i wykonuje je zgodnie z tym co pisze w opisie danego ćwiczenia.
Jak bym robił cały program to i tak bym stosował się raczej do zaleceń z opisu ćwiczeń a nie tego z podrozdziału o programach.
Napisano Ponad rok temu
Mam drugie pytanie czy robisz serie rozgrzewkowe czy od razu treningowe ??
Napisano Ponad rok temu
O ile pamiętam to już trochę czasu ćwiczysz tym programem. Jakieś zadowalające obserwację już masz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczenia na brzuch składają się z 10 "kroków",tak by na końcu wykonać idealnie techniczne wznosy wyprostowanych nóg w zwisie na drążku. Kroki te są bardzo proste póki co(jakiś tam staz treningowy mam;) ale co dziwne nie odczułem by brzuch stracił na sile/wyglądzie,raczej przeciwnie.
Na opisanie ćwiczeń trochę szkoda czasu,teraz wyjeżdżam na parę dni,jak wrócę i będziesz dalej zainteresowany a nie znajdziesz w necie jakiejś wersji postaram się zrobić jakieś skany tych ćwiczeń.
Ps.Może źle się wyraziłem,z książki robię tylko ćwiczenia na brzuch,nie to że wykonuję jedno to samo ćwiczenie od dwóch miesięcy: ) Jak pisałem wcześniej jeden krok,jedno ćwiczenie,robisz "próg przejscia" czy jak to tam nazwali i następny krok,itd itd.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To wszystko marketing. Systemy w których się zakłada, że tą jedną jedyną najważniejszą cechą wartą trenowania jest dynamika, wytrzymałość lub cokolwiek innego też istnieją i nieźle się sprzedają. Ba, istnieją przecież systemy w których się zakłada, że trzeba trenować wszystko naraz i też się takie systemy obrandowuje i sprzedaje jako rewolucję w treningu.Trenerzy tacy jak Pavel czy Wade tłumaczą, że umiejętność ta jest jednym z najważniejszych elementów życia codziennego, nie tylko w walce. Jednak na dobra sprawę kiedy rzeczywiście mamy okazję z niej skorzystać? Jakby się zastanowić, najczęściej wykorzystywaną w praktyce życia codziennego i sportach walki siłą jest siła dynamiczna oraz wytrzymałość mięśniowa.
Napisano Ponad rok temu
za kazdym razem gdy uzywasz jej %. jesli cos jest 50% twojej sily, to latwiej ci bedzie robic wytrzymalosc niz gdyby to bylo 70%. proste. sila maksymalna jest podstawa kazdej innej "sily". od pewnego jej poziomu oczywiscie nie jest juz najwazniejsza, ale ciagle jest wazna imo.Jednak na dobra sprawę kiedy rzeczywiście mamy okazję z niej skorzystać?
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieje ze w miare jasno wszystko wyjasnilem . Przepraszam za brak polskich liter ,ale pisze z telefonu
Pozdrawiam Kacperro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Cwiczenia na rozluznienie dolnego odcinka kregoslupa
- Ponad rok temu
-
FASTIN USA
- Ponad rok temu
-
Rozciąganie przy biegania?