Cwiczenia na rozluznienie dolnego odcinka kregoslupa
Napisano Ponad rok temu
znacie jakies cwiczenia, na rozluznienie tych miejsc kregoslupa? z gory dzieki, pozdrawiam
ps. podobno cycki za pomoc tylko w knajpie obowiazuja, ale jak ktos pomoze to chetnie cos wkleje (chocby swoje )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz tam dużo ćwiczeń rozciągających na mięśnie grzbietu. Jeśli posłuchasz mnie oczywiście, a nie niektórych forumowych mędrców aikido, to moim zdaniem długie sesje rozciągania wzmacniają mięśnie i chronią przed kontuzjami.
Oczywiście lekarzem, fizjolem ani nawet trenerem nie jestem, co wszystkie moje opinie z góry dyskwalifikuje... chyba że uznasz że mówię rozsądnie i to się dla Ciebie sprawdza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po tym tą nogę łapiesz po skosie, np. lewą nogę ściągasz na bok prawą ręką na prawą stronę(docelowo ale niekoniecznie: aby kolano dotykało maty), druga noga dalej prosta, druga ręka płasko na macie, prostopadle do ciała(można patrzeć w jej kierunku).
Ruchy powinny pogłębiać się z kolejnymi, długimi wydechami.
Napisano Ponad rok temu
ew mozesz sie powiesic na drazku i powisiec, zeby odciazyc kregoslup.
owszem, koci grzbiet ale jakos nie mocno, "birddog". polecam ukrasc magnificent mobility z torrentow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ten odcinek trzeba wzmacniać regularnie, grzbiety: leżysz na brzuchu, unosisz 30 razy proste w kolanach, złączone nogi (góra nie ruchomo, czoło oparte na dłoniach) , potem 30 razy unosisz tylko góre tułowia - ręce, biodra i nogi leżą nieruchomo
inne: klęczysz w podporze i prostujesz naprzemienne reke i nogę
dużo jest ćwiczeń, przyczyny bólu moga byc rózne albo za słabe mięśnie i ich nadwyrężanie albo może byc tez skolioza, najpiej do dobrego rehabilitanta podejśc na diagnoze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to nie poradnia, chciał ćwiczeń rozluźniających to dostał ; )
I to nawet całkiem konkretne ale z doświadczenia wiem że nawet najlepsze ćwiczenia nie muszą pomóc każdemu. Poza tym trzeba napędzać koniunkturę w branży
Napisano Ponad rok temu
dolnego odcinka plecow nie sie nie rozciaga, jego sie stabilizuje. rozciaga sie dwuglowe i zginacze biodra, i pracuje nad mobilnoscia bioder, ew gornego odcinka kregoslupa, bo te miejsca sa najczesciej przyczyna bolu dolnej czesci plecow.
ew mozesz sie powiesic na drazku i powisiec, zeby odciazyc kregoslup.
owszem, koci grzbiet ale jakos nie mocno, "birddog". polecam ukrasc magnificent mobility z torrentow.
dodac moge jedynie ze po za wzmocnieniem brzucha nalezy tez wzmocnic miesnie posladkowe oraz dwuglowe ud...bole w tym odcinku ktory opisujesz bardzo czesto biora sie z dysproporcji sil brzucha, posladkow oraz dwublowych...
kiedys nie cwiczylem tych miesni sadzac ze martwy i siady wystarcza, mialem ten sam problem potem jakos intuicja mi kazala zaczac trenowac dupe, brzuch i dwuglowe i problem zniknal w 100% potem gdzies poczytalem ze jedno wiaze sie z drugim...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzieki za rady, porobie cos luzno, a potem zobacze czy czas na fizjoterapeute
btw co ewentualnie na ta dupe i dwuglowe?
Napisano Ponad rok temu
martwe na prostych nogach, fajnie na wyciagu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
3.38
no i moze jeszecze siady na 1 nodze i przednie?
Napisano Ponad rok temu
chodzi o taki przysiad na jednej nodze?
a jesli chodzi o chwilowa ulge, to te pozycje pomagaja
natomiast te wszystkie cwiczenia, ktore zmuszaja do ruchu w strone przeciwna niz pozycje wyzej np. mostki, sprawiaja wlasnie chujowe uczucie
Napisano Ponad rok temu
glute bridge. lub mostek po prostu. jest jeszcze hip thrust.nie wiem jak to sie nazywa, ale robilem ze sztanga na biodrach
ten gosc sie w dupie specjalizuje
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (kliknijcie na most viewed)
moj problem jest taki, ze w wiekszosci cwiczen obciazenie przejmuja dwuglowe i prostowniki, a nie posladki i za nic nie moge poprawic aktywacji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
FASTIN USA
- Ponad rok temu
-
Rozciąganie przy biegania?
- Ponad rok temu
-