Mam nadzieje ze to nie byl przyklad na moc kopniec:)
nie na dynamikę (na ch... mi moc, wole precyzje i dynamikę bo się ruszam)
ja szukam cwiczen ktore pozwola kopac tak jak Wayne Otto.
Przeciez on tego nie wycwiczyl stojac i machajac noga.
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieje ze to nie byl przyklad na moc kopniec:)
nie na dynamikę (na ch... mi moc, wole precyzje i dynamikę bo się ruszam)
Napisano Ponad rok temu
shotokan , shorin-ryu , tradycyjne i pare innych......1: Statyczne pozycja i poruszenie się = łatwiejszy cel dla przeciwnika.
2: Garda na wysokości pępka = jak powyżej.
3: Twarde bloki = nieefektywna obrona.
4: Nieefektywne uderzenia = słaba forma ataku.
5: Haniebna praca nóg i tułowia = wszystkie powyższe.
6: Unikanie jakiejkolwiek formy testowania umiejętności (sparring) = najczęściej brak …
7: Nierealistyczne techniki „samoobrony” = problemy ....
-o jakie karate tu chodzi? 8O Który to styl?
-co to jest haniebna praca nóg i tułowia?
-nierealistyczne techniki "samoobrony" czy nieumiejętność wykorzystania technik (vide psychika i taktyka)?
Napisano Ponad rok temu
shotokan , shorin-ryu , tradycyjne i pare innych......1: Statyczne pozycja i poruszenie się = łatwiejszy cel dla przeciwnika.
6: Unikanie jakiejkolwiek formy testowania umiejętności (sparring) = najczęściej brak …
-nierealistyczne techniki "samoobrony" czy nieumiejętność wykorzystania technik (vide psychika i taktyka)?
Napisano Ponad rok temu
Benetello wydał całą szkoleniówkę (i nie o technikę chodzi tylko o trening fizyczny), ale nie mogłem tego na Youtubie znaleźć:Przeciez on tego nie wycwiczyl stojac i machajac noga.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jersey żeby zmienić te 7 punktów chociaż dość znacznie trzeba mieć odwagę pójść dalej w kierunku Sei-Budokai , Kudo ....chodźby Enshin , Kyokushin , Oyama Karate Tylko że do tego trzeba mieć jaja..... :wink: szukanie rozwiązań problemu np. w Shotokan to strata czasu......shotokan , shorin-ryu , tradycyjne i pare innych......1: Statyczne pozycja i poruszenie się = łatwiejszy cel dla przeciwnika.
problem w tym, że tak wygląda w polskiej wersji . Oryginał na świecie (europejski) jest już inny (poza pewnymi wyjątkami). Rynek i duża dostępność wymuszają pewne działania...W naszym kraju też znajdziesz trenerów od np. shotokanu, którzy wyrobili sobie już "markę" i wiedzą gdzie szukać wiedzę bez nadymania się ilością danów
Napisano Ponad rok temu
ja szukam cwiczen ktore pozwola kopac tak jak Wayne Otto.
Przeciez on tego nie wycwiczyl stojac i machajac noga.
Napisano Ponad rok temu
Ale to był trening z ciężarami i właściwie dotyczył dynamiki.Trening ukierunkowany pod walkę punktową...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Proszę czytaj posty i nie odpowiadaj jak wyborowa(bez obrazy wyborowa). Nie bierzesz pod uwagę tego co inni piszą tylko stajesz naprzeciwko i starasz się stoczyć walkę. Popracuj jeszcze trochę
Tak na marginesie to napisz co trenujesz i u kogo, myślę, że nie jest to nic strasznego i możesz to napisać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-jaką stosowałeś metodę statystyczną?. Opisane 7 punktów dotyczy w mniejszym lub większym stopniu powyżej 90% klubów tzw. „tradycyjnego” karate bez względu na styl i kraj. Nie czepiam się shotokan czy wadoryu ale o tych stylach mogę coś powiedzieć bazując na własnym doświadczeniu.
Napisano Ponad rok temu
Ale co? Jak sie okaze ze slabiej niz on to wystapicie wszyscy z Wado Ryu czy jak?i ocenisz czy słabo uderzamy.
Napisano Ponad rok temu
-czy napisałem "uderzamy słabiej niż Ty"?Ale co? Jak sie okaze ze slabiej niz on to wystapicie wszyscy z Wado Ryu czy jak?i ocenisz czy słabo uderzamy.
Bo nie wierze, ze w zyciu nie spotkales kogos z innego stylu kto mocniej niz ty uderza.
Napisano Ponad rok temu
Czlowieka, z tych ktorych spotkalem, co uderzal najsilniej to byl moj woj ktory pracowal mlotem recznym na kolei cale zycie.A czy Ty nigdy nie spotkałeś kogoś z tradycyjnego karate kto uderza silnie, czy tacy według Ciebie nie istnieją ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoja droga z czystej ciekawosci odelse mnie ktos gdzies do informacji jak karate "tradycyjne" (tez sie zgadzam ze to mylaca nazwa na styl ktory ma moze z 60 lat historii za pasem, tradycyjne to sa zapasy) generuje sile? Bo np. czesto widze w roznych katach i pokazach jak czlowiek robi krok, cale cialo sie zatrzymuje i on wtedy wykonuje tsuki. Bardzo mnie to konfuduje zawsze dlaczego sie sam okradl nawet z tej najprostszej metody.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu