Moje zbędne kg
Napisano Ponad rok temu
Taka, krótka ma historia:
23 lata, student, niewielki staż treningowy MT. Od momentu gdy to przestalem uczęszczać na treningi (ze wzg na zawirowania życiowe) mija rok. chce znów coś podziałać ale strasznie przytylem i podejrzewam że mogłbym zemdleć przy rozgrzewce. Moje parametry to waga: 100kg; wzrost: 182cm; klatka piersiowa: 108cm; pas: 108cm; ramię: 40cm; udo: 62cm. Mam typową otylość brzuszną jak mozna zaobserwowac. Stąd moje pytanie o aktywność ruchową np: biegać - jak długo by było efektywnie?; skakanka - podobnie jak z bieganiem...; rozciąganie - jak często by bylo efektywnie?; ćwiczenia wzmacniające górne i dolne partie ciała; 6 weider'a na brzuszysko - sprawdza się?; dieta - moze nie tyle sama dieta co ilosci poszczególnych składników odzywczych by móc powoli redukować słoninkę.
Postaram się w miare trwania całego przedsięwziecia zamieszczać efekty pracy.
Napisano Ponad rok temu
pierdolisz
zadna tam otylosc, zadne tam cackanie sie z soba.
troche sporo wazysz ale tragedii nie ma.
nie ma tez co zaraz na samym poczatku drogi kombinowac i sobie wyszukiwac usprawiedliwien ze pomdlejesz i inne glupoty
jesli naprawde boisz sie ze moze byc ciezko ze 100% powrotu do treningow, to zwazywszy a pore roku sugeruje basen i silka, zaprawiaa aerobami. przy odpowiednim pierdolniecu pierwsze kilogramy poleca szybko, wiara we wlasne sily wzrosnie i moze bez wymowek ruszysz dupsko na mt
zadnych diet cud czy ultraplanow ukladal ani sugerowal nei bede, nie wazysz 130 zeby kombinowac, po prostu dupsko trzeba ruszyc, czego ci zycze
Napisano Ponad rok temu
ale tak jak pisze balofy, na poczatek dieta NZT i plan treningowy RDT.
Napisano Ponad rok temu
ci powiem...
pierdolisz
dlaczego tutaj panuje przekonanie, że facet powinien mieć w dupie jak wygląda/ile waży? Że niby duży brzuch w niczym nie przeszkadza. No właśnie przeszkadza, w sztukach walki na pewno.
Nie mówię, że facet ma być chudą dupą, ale c'mon...
co do tematu, no stary, nie pytaj nas jak długo musisz biegać, żeby schudnąć, po prostu biegaj, ćwicz, jedz w regularnych odstępach czasu, to sam zobaczysz
Napisano Ponad rok temu
Novo, poczyń honory i wkej ten cytat, który nie tak dawno wrzuciłeś do innego tematu.dlaczego tutaj panuje przekonanie, że facet powinien mieć w dupie jak wygląda/ile waży?
Zgoda. Tylko, że dużo bardziej przeszkadza brak zdecydowania ludzi chcących trenować sporty walki. Tyle razy już słyszałem "najpierw nabiorę masy przez jakieś trzy miesiące, potem sambo" czy "muszę tylko trochę schudnąć biegając, a za dwa-trzy miesiące muay thai" - to wszystko są kiepskie wymówki, uniki. Na własnym przykładzie mówię: trzeba powiedzieć "raz kozie śmierć", ruszyć dupę i od razu robić to, co chce się robić docelowo. Wzrost sprawności i spadek wagi przychodzą same, a i frajda jest dużo większa.Że niby duży brzuch w niczym nie przeszkadza. No właśnie przeszkadza, w sztukach walki na pewno.
Napisano Ponad rok temu
w zasadzie moglbym cie wypunktowac na sto sposobow, ale jestem zmeczony i niewyspany i mi sie nie chce.ci powiem...
pierdolisz
przeczytaj jeszcze raz i sproboj zrozumiec co autor mial na mysli a nie co czytajacy zrozumial.
Napisano Ponad rok temu
no wrzuce jakieś fotki
Napisano Ponad rok temu
pieprzona termodynamika, c'nie?To samo tyczy sie diety bo mozna sie ruszac a jak sie przestanie to jest cos takiego jak efekt jojo.
dieta nie jest na dwa tygodnie, dieta i trening sa na cale zycie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
właśnie, że otyłość. Otyłość jest zła.
Koleś jest gruby, zaniedbał się przez cały rok. Ale zajebiste jest to, że się ogarnął i chce coś z tym zrobić
i tamten ang artykuł novo czytałem też, także spoko, nic nie musicie mi wklejać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no a ja jestem 28.6 i jest mi z tym bardzo dobrze
zapewne jak większośc kulturystów czy sportowców z rozbudowaną mięśniową. BMI jest tylko orientacyjne i tylko dla niektórych grup
Co do pasów. Stary osraj pasy. Zacznij trenować i nie wymyślaj pierdół.
Napisano Ponad rok temu
W kazdym razie w wakacje w biodrach mialem ok 110 a w pasie cos okolo 98-100 Obecnie mam 105 i 93. Zeszlo ladnie. Jednak wciaz probuje zejsc gdzies do 100 i 90. Nie jest latwo przy moim odzywianiu sie
Napisano Ponad rok temu