Martius. Zwórć uwagę.
Piszesz PZJJ jest taki, jest owaki.....sam się kompromituje itp.
Po części masz sporo racji.
Np w tym,że PZJJ nie ma profesjonalnej strony internetowej, promocji ....co jest moim zdaniem absurdem biorąc pod uwagę że mamy 21 wiek
....czy choćby to,że zawodnicy PZJJ to światowa elita w JJ .....a nikt o nich na uszy nie słyszał bo i skąd.
![:(](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/sad.png)
(działacz jeden z drugim ma w dupie że zawodnikowi przydało by się trochę sławy- chociaż po to by ktokowliek chciał mu zasponsorować choćby Judoge :roll: -działaczowi promocja nie jest potrzebna )
....tak jak pisałem Masz pod tym wzglęm 100% racji i nie ma o czym dyskutować.
(Choć argument że trzeba specjalne zaproszenia na zawody rozsyłać nie jest dobrym argumentem.
Bo jeśli ktoś jest zainteresowany to bezproblemu się dowie na własną ręke.
Grafik zawodów jakby nie było zawsze jest podany.
Podobnie jak argument, że jak nie wolno na głowę uderzać prostych to bez sensu "bo mój zawodnik jak by przyjebał prostego to by zabił wszytkich" -otóż odpowiadam od razu że ani by nie przyjebał-bo to nie jest takie hop) ani tym bardziej dzięki temu nie wygrywał
-przepisy są takie jakie są- i bardzo dobrze bo przynjmniej Ju Jitsu jest zachowane..)
Wracając do myśli:
Jednakże zwórć uwagę,że większość z tego co piszesz....próbując stawiać związek w jaknajgorszym świetle.. itp ..i pisząć, opowiadając o PZJJ...
-dotyczy jedynie Twojego zamieszchłego konfliktu z dwiema może trzema, osobami w tym związku. ( ztego co sam piszesz)
Z tego Co piszesz wynika że żeby wyrównać rachunki i pogrążyć dwie osoby, najchętniej rodupczył byś całą dyscypline.
Dla tego Ci napisałem zwróć uwagę że PZJJ to również JA i cała masa ludzi których wrzucasz do jednego wora ....uświadamiając wokół, że PZJJ to samo zło i dziadostwo !
To jest po prostu krzywdzące dla większości.
Tak jak pisałem PZJJ to
Związek i w tym związku jest miejsce dla każdego kto che do niego przynależeć dla Ciebie z Twoimi poglądami też.
Co do działaczy .....
No cóż są jacy są.....Tak jak pisałem sam chętnie zmienił bym mase rzeczy w względzie zarządzania.
Jednakże zadać sobie pytanie należy :
Co jest najważniejsze w działalności PZJJ ?
Jeśli działania markteingowe to faktycznie pasowało by wpierdzileić dla przykładu wszystkich.
Jednakże Polska jest w JJ sportowym POTĘGĄ w świecie.
Nasi zawodnicy jadąc na zawody międzynarodowe dziesiącio osbową-reprezentacją przywożą 6-7 medali....a nie są to pożal się Boże zawody poziomu Guja Dzidziutsu....i innych podobnych.
Pod tym względem zgodzisz się PZJJ się wywiązuje ?