Stało się ! rozłam w IKO 1
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fajne obozy robił z nim i Piotrowskim Klub Rickard :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
To jest rewolta betonu. Chlopy po czterdziestce - a tych na liscie jest wiekszosc szukaja stabilizacji, a nie rewolucyjnych zmian. Przespali swoj czas i na nic juz ich nie stac. To zalosne.
to jest dobre i z tym się zgadzam :-)
Napisano Ponad rok temu
I co w tym złego czy komuś robią tym krzywdę
To jest rewolta betonu. Chlopy po czterdziestce - a tych na liscie jest wiekszosc szukaja stabilizacji, a nie rewolucyjnych zmian. Przespali swoj czas i na nic juz ich nie stac. To zalosne.
to jest dobre i z tym się zgadzam :-)

Napisano Ponad rok temu
I co w tym złego czy komuś robią tym krzywdę
to jest dobre i z tym się zgadzam :-)lepiej póżno niż wcale trzeba liczyć,że coś fajne uda się im stworzyć i obecnie są największą opozycja dla drewniaka i napewno pójda za nimi inni kwsetia czasu i przełom 2010/11 może być decydujący
Oby bylo jak prorokujesz. Kazde cokolwiek jest lepsze od wyczynow Nikodema Dyzmy Polskiego Karate.
Napisano Ponad rok temu
Te zmiany które są wprowadzane obserwowałem w czasach studiów kiedy trenowałem Oyama karate.Teraz to samo robi kan.Ludzie z klubu Oyama w którym trenowałem potrafili walczyć w knockdown i na zasadach zbliżonych do K1. A że na tym polu jest jescze dużo do zrobienia to pokazały jasno MP K1 Rules

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
To nie nowe kluby przystąpiły do Shin, tylko kluby zrzeszone w Polskim Zrzeszeniu Karate Kyokushin, teraz już jestem pewien, że PZKK to piąta kolumna w polskim Shin
ciekawe czy jak negocjowali przystapienie to ktos im zadal proste pytanie, dlaczego chca przystapic, co chca osiagnac i jakie sa motywy dalszego dzialania... mysle ze to sie nei wydarzylo, bo ilosc "glow" przeslonila obraz przyszlosci.
Ze swojego doswiadczenia wiem, ze wedrujace kluby to zakalec w swiecie karate. Wiecej kreuja problemow niz z nich pozytku. No i z racji wnoszonego wiana maja od razu wymagania. W Polskim IFK kazdy nowy klub ma status uczestnika-obserwatora, a dopiero po roku czasu, przez wiekszosciowe glosowanie jest traktowany jako uczestnik-decydent.
Generalnie wpuszczenie duzej ilosci klubow z zewnatrz, ktore reprezentuja jakby nie bylo kontestacje betonu, ale za to betonowo jednomyslna jest ryzykiem i ostatecznie bledem. Nic nie stanie na przeszkodzie, zeby demokratycznie tych co byli w organizacji odsunac od zarzadzania albo nawet wyrzucic z organizacji.
TO bedzie polityka przejecia szyldu. Bedzie sie to ciekawie ogladalo.
Napisano Ponad rok temu
Generalnie wpuszczenie duzej ilosci klubow z zewnatrz, ktore reprezentuja jakby nie bylo kontestacje betonu, ale za to betonowo jednomyslna jest ryzykiem i ostatecznie bledem. Nic nie stanie na przeszkodzie, zeby demokratycznie tych co byli w organizacji odsunac od zarzadzania albo nawet wyrzucic z organizacji.
TO bedzie polityka przejecia szyldu. Bedzie sie to ciekawie ogladalo.
dobre :wink:
Napisano Ponad rok temu
From: Polish Kyokushin
To: ..Polish.Kyokushin
Sent: Sunday, July 11, 2010 4:49 AM
Subject: Zaproszenie na Zebranie kierowników ośrodków na AWF w Krakowie dnia 23 lipca godzina 20.00
Z A P R O S Z E N I E
Polska Organizacja Kyokushinkai zaprasza wszystkich kierowników ośrodków jako uprawnionych członków naszej organizacji na Zebranie, które odbędzie się w czasie Wschodnioeuropejskiego obozu w sali wykładowej AWF w Krakowie w dniu 23 lipca (piątek) o godzinie 20.00. Przyjezdnym postaramy się zapewnić noclegi. Prosimy o potwierdzenie udziału.
Głównym tematem Zebrania będzie nakreślenie długofalowej polityki mogącej wzmocnić naszą organizację oraz nie dać się wykorzystywać do rozwoju pączkujących organizacji Kyokushin. Musimy także wykorzystać doświadczenie zdobyte w czasie 2 lat obrony przed podziałem organizacji aby kolejny pucz nie mógł mieć miejsca.
Musimy rozważyć jak zabliźnić organizacyjną ranę po 11 ośrodkach, które odeszły i znaleźć lojalnych zastępców. Potrzebne będzie obudzenie do działania niektórych ośrodków, które nie uczestniczą w stałym podnoszeniu poziomu Kyokushin jako sztuki walki i stylu działania.
Pragnę także w czasie Zebrania osobiście podziękować wszystkim kierownikom ośrodków za zbiorową mądrość i zaufanie, dzięki którym zwyciężyła jedność.
Łączę pozdrowienia.
Osu,
Shihan Andrzej Drewniak
Polska Organizacja Kyokushinkai
Co to jest? Sekta się rozpada ?
Napisano Ponad rok temu
No pachnie sektą na kilometr. :wink:
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wali się IKO Kyokushinkaikan, albo jak kto woli Matsui Group w Polsce, a szczury uciekają z tonącego okrętu :?
ten okret mial od poczatku wady konstrukcyjne i skorumpowane nieprofesjonalne dowodztwo, a le tak to jest jak sie za bardzo wielkimi ideami twarz wyciera. Niestety przewazajaca czesc zalogi jakos nie chciala tego dostrzegac, wiec sie budza jak woda siega po szyje i nogi grunt traca.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestem tylko czytelnikiem tego forum i bardzo proszę o stosowanie znaków interpunkcyjnych. Przed wysłaniem posta dobrze jest jeszcze raz go przeczytać i poprawić. "Będziemy dążyć do doskonałości porzucając inne pragnienia" - stosujmy tą zasadę w każdym przypadku. Osu !!!
to kolega ciagle w szkole? nie na wakacjach?
Napisano Ponad rok temu

A humor z rana miałem kiepski. Dziękuję.
Czy ktoś z Kolegów brał udział w zakończonym właśnie krakowskim obozie IKO Matsui?
Ciekaw jestem jak wyglądały treningi?
Który z elementów składowych karate / kihon, kata, ido geiko, kumite / dominował podczas zajęć?
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Kontemplacja nad sztuką mawachowania
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Mistrzem YUKINOBU SHIMABUKURO 9 DAN
- Ponad rok temu